Для приготування чебурека по - домашньому вам знадобиться буквально пів години, 20 хвилин з яких він буде перебувати в духовці. Готується він з листкового тіста, шинки, сиру і грибів. Дуже швидка і проста страва.
Традиційно чебуреки готуються з прісного тіста з начинкою з подрібненого м'яса, цибулі і спецій. Чебуреки по - домашньому відрізняються набором інгредієнтів, але це не робить їх менш смачними. Як м'ясо використовуйте шинку. Виберіть будь-яку, на ваш смак. На кухонній дошці наріжте шинку спочатку тонкими пластинками, а потім невеликими кубиками.
Замість прісне тіста в даному рецепті вам знадобиться листкове тісто. Якщо використовуєте заморожене, то попередньо дістаньте необхідну кількість і залиште на столі для розморожування. Дістаньте форму для запікання або невелике деко. Застеліть його пергаментом. Розкачайте тісто, щоб воно вийшло круглої форми і помістіть його в форму.
На одну половину тіста рівномірно викладіть подрібнену шинку, при цьому залишивши вільним край тіста приблизно на 1,5 см.
Як гриби краще всього використовувати печериці. Очистіть їх і, за бажанням, трохи проваріть. Наріжте гриби тонкими пластинками і викладіть зверху на подрібнену шинку.
Візьміть шматочок моцарели і натріть на великій тертці. Посипте нею шинку з грибами, все також залишаючи вільним край тіста.
Дістаньте глибоку невелику миску і розбийте в неї кілька курячих яєць. Киньте сіль і чорний мелений перець. За допомогою вінчика збийте все в однорідну масу. Акуратно вилийте її на начинку з шинки, грибів і сиру.
Накрийте начинку вільною половиною тіста, щоб вийшла форма вареника. Ретельно защипніть краї тіста, можна зробити фігурний край.
Яєчний жовток збийте до однорідної маси. За допомогою кухонного пензлика намажте зверху вийшовший чебурек. Шпажкою або зубочисткою зробіть кілька проколів в тісті. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Підрум'янений чебурек по - домашньому дістаньте з духовки. Дайте можливість трохи охолонути перед подачею на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти