Отже, в цьому рецепті ми детально розповімо вам, як приготувати чебуреки з куркою і овочами з нуля. Вони сповнені аромату і прості у виготовленні. Не обов'язково смажити їх в сковороді, можна запекти в духовці, від цього смак не зміниться вже точно.
Просійте пшеничну муку у велику миску, додайте сіль і змішайте разом. Потім додайте в миску шматочки вершкового масла і змішайте руками або блендером для тіста, поки суміш не стане схожа на грубу муку.
Потім збийте куряче яйце, теплу воду і яблучний оцет в маленькій мисці за допомогою вилки або міксера. Додайте утвориену суміш в миску до борошна, і руками активно все вимісіть, до утворення еластичного і щільного тіста. Загорніть тісто в харчову плівку і помістіть в холодильник приблизно на годину.
А тим часом створіть курячу начинку для випічки. Помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинне масло і прогрійте. Засипте в гаряче масло попередньо очищений від нутрощів і хвостика, а потім дрібно нарізаний болгарський перець.
Далі додайте в сотейник заздалегідь вимиті і нарізані кубиками помідори і очищену від лушпиння, а потім дрібно нашатковану цибулю. Тепер додайте до овочів очищений і видавлений через чеснокодавку часник і яблучний оцет, розмішайте все і обсмажуйте протягом 3-5 хвилин.
Потім додайте в сковорідку томатну пасту або кетчуп, бульйонний кубик і за допомогою ложки розчиніть їх у суміші. Далі рясно приправте вміст сковороди сухою паприкою і додайте попередньо відварену в спеціях і дрібно подрібнену на волокна курячу грудку, ретельно перемішайте і томіть близько 2 хвилин.
Потім залийте в сковорідку раніше підготовлений курячий бульйон і варіть вміст, поки трохи не загусне. Зніміть з вогню і залиште, щоб приготована начинка охолола.
Далі розкачайте охолоджене тісто в тонкий лист і виріжте круглі диски для майбутньої випічки (використовуйте круглі форми або невелику тарілку).
Тепер помістіть курячу начинку в середину кожного диска, додайте заздалегідь натертий на крупній тертці сир моцарелла і складіть тісто, закривши краї і заховавши всередині курячу масу. Потім вилкою, змоченою в борошні, натисніть на краї утвореного чебурека, щоб міцніше закріпити.
Далі нагрійте рослинну олію у великій сковороді на середньому вогні, покладіть в неї підготовлені начинені диски і обсмажте до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Якщо при смаженні масло буде занадто кипіти, зменшіть вогонь до середнього.
Викладіть обсмажені чебуреки з куркою і овочами на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а потім приступайте пробувати смачну випічку.
Випадкові рецепти