Укр
Рус
thermomix thermomix
Чебуреки Випічка Східна кухня

Чебуреки хрусткі

50 хвилинпорцій - 2складність - 3 з 5
Чебуреки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо чебуреки є однією з улюблених ваших страв, але ви не ризикували їх коли-небудь створити самостійно, ми хочемо поділитися з вами одним з кращих рецептів цієї випічки. Дотримуючись вказівок цього рецепта у вас вийдуть ситні, соковиті хрусткі чебуреки з ароматною сирною начинкою.

Інгредієнти

  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Чеддер 100 г.
  • Сир твердий 150 г.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Розпушувач для тіста 1 ч.л
  • Сіль 1 ч.л
  • Йогурт 1 скл.
  • Борошно 3 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У велику миску просійте пшеничну муку і утворіть невелике заглиблення в ній. Потім засипте в поглиблення борошна розпушувач для тіста, трохи солі і оцет.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі залийте в борошно йогурт високої жирності (але можна використовувати кисле молоко) і кухонною лопаткою добре все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Тепер руками ще раз ретельно вимісіть тісто, до еластичного і м'якого стану, а потім покладіть його в миску і залиште хвилин на 30 до подальшого використання.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер натріть на самій великій тертці в невелику миску твердий сир (на ваш смак), додайте також натертий чеддер.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі промийте під проточною водою, трохи просушіть, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелену цибулю. Засипте подрібнену цибулю (можна так само використовувати зелень кропу або петрушки) в миску до сирів і ретельно все між собою перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер викладіть «відпочиле» тісто на присипаний борошном стіл і розкачайте в певну ковбаску. Розділіть утворену ковбаску на рівномірні частини, загорніть в невеликі кулі і покладіть на обробну дошку, залиште ще на деякий час.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі викладіть кожну кулю на присипану борошном дошку і розкачайте качалкою в тонкий корж. Тепер в кожен коржик покладіть підготовлену трохи раніше начинку з сиру, змочіть краї водою і акуратно їх закріпіть, утворивши чебуреки.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім в кожній заготівлі чебурека за допомогою виделки утворіть певні надрізи на краях закріплення (це і є відмінністю цієї випічки від інших).

    Крок - 7
  8. 08

    Далі помістіть досить глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Потім викладіть підготовлені заготовки (чебуреки) в киплячу олію і обсмажуйте з обох сторін, до появи красивої кірки на них.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер викладіть обсмажену випічку на паперову серветку для видалення зайвого жиру. Далі перекладіть хрусткі чебуреки на красиве блюдо і подавайте до столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт