Якщо чебуреки є однією з улюблених ваших страв, але ви не ризикували їх коли-небудь створити самостійно, ми хочемо поділитися з вами одним з кращих рецептів цієї випічки. Дотримуючись вказівок цього рецепта у вас вийдуть ситні, соковиті хрусткі чебуреки з ароматною сирною начинкою.
У велику миску просійте пшеничну муку і утворіть невелике заглиблення в ній. Потім засипте в поглиблення борошна розпушувач для тіста, трохи солі і оцет.
Далі залийте в борошно йогурт високої жирності (але можна використовувати кисле молоко) і кухонною лопаткою добре все перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Тепер руками ще раз ретельно вимісіть тісто, до еластичного і м'якого стану, а потім покладіть його в миску і залиште хвилин на 30 до подальшого використання.
Тепер натріть на самій великій тертці в невелику миску твердий сир (на ваш смак), додайте також натертий чеддер.
Далі промийте під проточною водою, трохи просушіть, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелену цибулю. Засипте подрібнену цибулю (можна так само використовувати зелень кропу або петрушки) в миску до сирів і ретельно все між собою перемішайте.
Тепер викладіть «відпочиле» тісто на присипаний борошном стіл і розкачайте в певну ковбаску. Розділіть утворену ковбаску на рівномірні частини, загорніть в невеликі кулі і покладіть на обробну дошку, залиште ще на деякий час.
Далі викладіть кожну кулю на присипану борошном дошку і розкачайте качалкою в тонкий корж. Тепер в кожен коржик покладіть підготовлену трохи раніше начинку з сиру, змочіть краї водою і акуратно їх закріпіть, утворивши чебуреки.
Потім в кожній заготівлі чебурека за допомогою виделки утворіть певні надрізи на краях закріплення (це і є відмінністю цієї випічки від інших).
Далі помістіть досить глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і закип'ятіть. Потім викладіть підготовлені заготовки (чебуреки) в киплячу олію і обсмажуйте з обох сторін, до появи красивої кірки на них.
Тепер викладіть обсмажену випічку на паперову серветку для видалення зайвого жиру. Далі перекладіть хрусткі чебуреки на красиве блюдо і подавайте до столу.
Випадкові рецепти