Більшість гурманів вважають за краще в якості добавки до основних страв використовувати холодні соуси. Дуже часто в меню навіть найдорожчих ресторанів зустрічається ця закуска. Якщо у вашій родині теж користується попитом така рідка приправа, хочу запропонувати відмінний рецепт, який користується особливою популярністю - часниковий соус з майонезом. Такий соус відмінно зможе доповнити не тільки смак м'ясних страв, але зможе послужити і заправкою для салатів. Немає нічого простіше його приготувати, інгредієнти найдоступніші, а в результаті соус, який гідний бути частим гостем як серед святкових страв, так і простій сімейній вечері.
Для приготування нашого чудового соусу просто необхідний майонез і він підійде як магазинний, так і зроблений самостійно в домашніх умовах. Без сумнівів, смакові якості такого майонезу набагато краще та й більш корисніше. Але, якщо немає можливості або часу на приготування цього продукту, скористайтеся купівельними, головне, з досить високим відсотком жирності. Що стосується спецій, то ми не будемо в нашому варіанті перенасичувати ними соус, досить буде специфічного смаку і аромату часнику. Яку кількість його використовувати, вирішувати вам, враховуючи свої переваги. Більш гострий зажадає більше часниковий головок, менша кількість додасть в основному тільки аромат.
Щоб приготувати часниковий соус з майонезом, необхідно взяти тугі і тверді головки часнику, тоді під час запікання вони будуть більш смачними. Як ви вже зрозуміли, часник ми будемо використовувати запечений, тому відрізаємо верхню частину часникової головки, рясно поливаємо оливковою олією і, загорнувши у фольгу, запікаємо в духовці до м'якості. До речі, оливкову олію краще взяти першого віджиму.
Процес приготування соусу буде відбуватися в блендері або в кухонному комбайні, але для невеликої кількості краще підійде все-таки блендер. Тому охолоджений печений часник перекладаємо в чашу блендера і додаємо туди майонез.
Ще доливаємо лимонним соком, краще свіжовичавленим, який має смак краще, і кидаємо сіль. Змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси, за консистенцією нагадуючу крем.
Готовий соус слід охолодити і зберігати в холодильнику, в закритому посуді, не більше 5 днів. Такий соус відмінно підійде до морепродуктів, м'яса чи салатів, а також ідеально доповнить картоплю, цукіні або артишоки.
Випадкові рецепти