Приготуйте неймовірно смачний і простий часниковий соус для пельменів з інгредієнтів, які завжди знайдуться на вашій кухні. Тим більше, що такий соус набагато корисніший ніж куплений в магазині.
Відразу поставте біля себе необхідні продукти для приготування соусу, щоб потім не шукати. У чашу блендера вилийте рослинне масло, його беріть обов'язково рафіноване, щоб соус не вийшов зі специфічним смаком.
Яйця для будь-якого соусу обов'язково повинні бути свіжими, тому що не піддаються жодній термічній обробці. Щоб визначити свіжість, яйця опустіть його в склянку з водою - якщо воно лягло на дно в горизонтальному положенні, значить яйце свіже. У чашу блендера вбийте яйце.
Поставте ніжку погружного блендера в чашу і починайте збивати рослинне масло з яйцем спочатку на низькій швидкості, а потім збільште до максимальної швидкості. Збивайте, поки маса не стане густішою і білою. Вимкніть блендер. Додайте до збитою білої маси сіль і чорний мелений перець.
Так як ви готуєте часниковий соус, значить, вам знадобитися часник. Очищені зубки часнику пропустіть через прес або дуже дрібно наріжте. Перекладіть часник в чашу блендера.
Видавіть сік з лимона в окрему ємність, вам його знадобиться трохи. Відміряйте сік чайною ложечкою і перелийте до решти інгредієнтів в чашу.
Також покладіть в чашу блендера діженську гірчицю, не використовуйте «Руську» або якусь іншу, можна зіпсувати соус. Діжонська гірчиця має більш делікатний, м'який смак з кисло-солодкими нотками.
В останню чергу додайте оцет. Який саме, визначте на свій розсуд. Це може бути і 9%, і яблучний, і будь-який винний.
Продовжуйте збивати соус на високій швидкості, поки він не стане густим. Якщо соус не дуже загусає, додайте ще невелику кількість оцту. Соус повинен бути схожий по консистенції на сметану. Подавайте соус до пельменів будь-якого виду. Смачного.
Випадкові рецепти