Укр
Рус
Часниковий Соуси Італійська кухня

Часниковий соус для шаурми

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

1169 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Часниковий соус для шаурми - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Арабський часниковий соус, чарівний соус, густий, вершковий зі смаком часнику, подається обов'язково з шаурмою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Часниковий соус для шаурми" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири54.4 гр.
  • Вуглеводи1.9 гр.
  • Калорії517 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зубки часнику очистіть від лушпиння, сполосніть. Покладіть в чашу блендера. Закрийте чашу і протягом декількох секунд трохи нашинкуйте часник.

Крок - 1
02

Видавіть сік одного лимона за допомогою цитрус-преса або прокатайте фрукт по столу, придавлюючи долонею. Потім розріжте на дві частини і вичавіть сік над ситом, щоб в чашку або іншу ємність не попали насіння і м'якоть. Сік лимона вилийте в чашу з часником.

Крок - 2
03

Також додайте в чашу трохи солі. Почніть з малої кількості, потім можна додасте ще. Краще класти сіль «екстра», тобто дрібну, щоб вона швидко розчинялася. Якщо ви виберете, наприклад морську сіль, то спочатку трохи подрібніть її в ступці.

Крок - 3
04

Закрийте чашу блендера кришкою. Лише кілька разів клацнувши перемішайте інгредієнти: часник, лимонний сік і сіль, що знаходяться в блендері.

Крок - 4
05

В окрему невелику ємність розбийте яйця і не забудьте, що вам потрібен ще й один білок. Вилийте яйця в блендер. Увімкніть швидкість на максимум і збивайте, поки маса не почне ставати білою і пишною.

Крок - 5
06

Коли ви помітили, що маса вже стала білою і пухирчастою, зупиніть блендер. Зніміть кришку і налийте третю частину рослинного масла. Увімкніть блендер і збивайте протягом 30 секунд.

Крок - 6
07

Через зазначений час вимкніть блендер. Додайте ще одну частину рослинного масла. Продовжуйте збивати ще 30 секунд на високій швидкості. Маса після збивання стає густішою.

Крок - 7
08

Через 30 секунд додайте залишившуся кількість рослинного масла. Закрийте чашу блендера і збийте масу вже близько 1 хвилини, включивши високу швидкість.

Крок - 8
09

Після останнього додавання рослинного масла і збивання інгредієнтів, маса стала зовсім густою і гладкою, дуже схожою на майонез, але зі смаком і ароматом часнику. Часниковий соус для шаурми зберігайте в холодильнику в щільно закриваючійся тарі протягом двох тижнів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Палички - покроковий рецепт, фото 1 Палички 30 2 2 з 5 - детальніше -
Качка святкова - покроковий рецепт, фото 1 Качка святкова 80 6 3 з 5 - детальніше -