Укр
Рус
thermomix thermomix
Часниковий Соуси Італійська кухня

Часниковий соус для шаурми

30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Часниковий соус для шаурми - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Арабський часниковий соус, чарівний соус, густий, вершковий зі смаком часнику, подається обов'язково з шаурмою.

Інгредієнти

  • Часник 4 зуб.
  • Лимон 1 шт.
  • Яйце 2 шт.
  • Білок яєчний 1 шт.
  • Масло рослинне 1 1/2 скл.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Зубки часнику очистіть від лушпиння, сполосніть. Покладіть в чашу блендера. Закрийте чашу і протягом декількох секунд трохи нашинкуйте часник.

    Крок - 1
  2. 02

    Видавіть сік одного лимона за допомогою цитрус-преса або прокатайте фрукт по столу, придавлюючи долонею. Потім розріжте на дві частини і вичавіть сік над ситом, щоб в чашку або іншу ємність не попали насіння і м'якоть. Сік лимона вилийте в чашу з часником.

    Крок - 2
  3. 03

    Також додайте в чашу трохи солі. Почніть з малої кількості, потім можна додасте ще. Краще класти сіль «екстра», тобто дрібну, щоб вона швидко розчинялася. Якщо ви виберете, наприклад морську сіль, то спочатку трохи подрібніть її в ступці.

    Крок - 3
  4. 04

    Закрийте чашу блендера кришкою. Лише кілька разів клацнувши перемішайте інгредієнти: часник, лимонний сік і сіль, що знаходяться в блендері.

    Крок - 4
  5. 05

    В окрему невелику ємність розбийте яйця і не забудьте, що вам потрібен ще й один білок. Вилийте яйця в блендер. Увімкніть швидкість на максимум і збивайте, поки маса не почне ставати білою і пишною.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли ви помітили, що маса вже стала білою і пухирчастою, зупиніть блендер. Зніміть кришку і налийте третю частину рослинного масла. Увімкніть блендер і збивайте протягом 30 секунд.

    Крок - 6
  7. 07

    Через зазначений час вимкніть блендер. Додайте ще одну частину рослинного масла. Продовжуйте збивати ще 30 секунд на високій швидкості. Маса після збивання стає густішою.

    Крок - 7
  8. 08

    Через 30 секунд додайте залишившуся кількість рослинного масла. Закрийте чашу блендера і збийте масу вже близько 1 хвилини, включивши високу швидкість.

    Крок - 8
  9. 09

    Після останнього додавання рослинного масла і збивання інгредієнтів, маса стала зовсім густою і гладкою, дуже схожою на майонез, але зі смаком і ароматом часнику. Часниковий соус для шаурми зберігайте в холодильнику в щільно закриваючійся тарі протягом двох тижнів.

    Крок - 9

Оцінити рецепт