Арабський часниковий соус, чарівний соус, густий, вершковий зі смаком часнику, подається обов'язково з шаурмою.
Зубки часнику очистіть від лушпиння, сполосніть. Покладіть в чашу блендера. Закрийте чашу і протягом декількох секунд трохи нашинкуйте часник.
Видавіть сік одного лимона за допомогою цитрус-преса або прокатайте фрукт по столу, придавлюючи долонею. Потім розріжте на дві частини і вичавіть сік над ситом, щоб в чашку або іншу ємність не попали насіння і м'якоть. Сік лимона вилийте в чашу з часником.
Також додайте в чашу трохи солі. Почніть з малої кількості, потім можна додасте ще. Краще класти сіль «екстра», тобто дрібну, щоб вона швидко розчинялася. Якщо ви виберете, наприклад морську сіль, то спочатку трохи подрібніть її в ступці.
Закрийте чашу блендера кришкою. Лише кілька разів клацнувши перемішайте інгредієнти: часник, лимонний сік і сіль, що знаходяться в блендері.
В окрему невелику ємність розбийте яйця і не забудьте, що вам потрібен ще й один білок. Вилийте яйця в блендер. Увімкніть швидкість на максимум і збивайте, поки маса не почне ставати білою і пишною.
Коли ви помітили, що маса вже стала білою і пухирчастою, зупиніть блендер. Зніміть кришку і налийте третю частину рослинного масла. Увімкніть блендер і збивайте протягом 30 секунд.
Через зазначений час вимкніть блендер. Додайте ще одну частину рослинного масла. Продовжуйте збивати ще 30 секунд на високій швидкості. Маса після збивання стає густішою.
Через 30 секунд додайте залишившуся кількість рослинного масла. Закрийте чашу блендера і збийте масу вже близько 1 хвилини, включивши високу швидкість.
Після останнього додавання рослинного масла і збивання інгредієнтів, маса стала зовсім густою і гладкою, дуже схожою на майонез, але зі смаком і ароматом часнику. Часниковий соус для шаурми зберігайте в холодильнику в щільно закриваючійся тарі протягом двох тижнів.
Випадкові рецепти