Коли - небудь доводилося куштувати часниковий суп - пюре? Не уявляєте на скільки він смачний і простий. Використовуються інгредієнти, які завжди є під рукою, а приготування займає всього близько півгодини.
Основним інгредієнтом часникового супу - пюре є звичайно ж часник. Тому на самому початку займіться його підготовкою найближчими днями. Вам знадобляться головки часнику з великими зубами. Відокремте необхідну кількість і очистіть від лушпиння.
Поставте каструлю на середній вогонь. Киньте шматочок вершкового масла і невелику кількість оливкової олії. Як тільки масло розтопиться, відправте в каструлю необхідну кількість очищених зубчиків часнику.
Періодично помішуючи, обсмажте часник до появи аромату. Потім поступово додайте невелику кількість борошна, постійно перемішуючи вміст каструлі, поки масло не загусне.
Дайте можливість часнику з борошном трохи підрум'янитися в маслі. Тим часом в окремій ємності закип'ятіть воду і відміряйте необхідну кількість. Залийте окропом вміст каструлі, ретельно перемішайте. Посоліть за смаком, накрийте кришкою і дайте можливість супу покипіти 20 хвилин.
Поки суп готується на плиті, займіться наступним. Візьміть свіже куряче яйце, відокремте жовток від білка і помістіть їх в окремі мисочки. Збийте виделкою жовток до однорідної маси. У білок налийте червоний винний оцет і добре розмішайте.
Зніміть кришку з каструлі з часниковим супом, вогонь не вимикайте. Розмішуйте суп ложкою в одному напрямку, поступово додаючи суміш яєчних білків з винним оцтом, щоб в супі утворилися яєчні пасма.
У мисочку з яєчним жовтком додайте кілька ложок супу, розмішайте. Потім вилийте цю суміш в каструлю, ретельно розмішайте. Залиште готуватися ще кілька хвилин.
Тим часом наріжте частину багета на скибочки і обсмажте їх з двох сторін на сковороді. Подавайте часниковий суп - пюре з хрусткими грінками. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти