Грінки - це чудова закуска, яку знають і люблять усі. Підсушений або підсмажений хліб в поєднанні з різними добавками - відмінний перекус, супутник під пиво або чай. Пропонуємо вам приготувати один з варіантів: часникові грінки з чорного хліба. Пікантні, гострі, ароматні, хрусткі грінки обов'язково сподобаються вам і гостям, готуються простіше простого. Спробуйте приготувати грінки з цим рецептом і переконайтеся, як за лічені хвилини можна зробити відмінну закуску.
Процес приготування часникових грінок забере у вас кілька хвилин, оскільки не потрібно особливих попередніх приготувань. Отже, для початку поставимо варитися яйця. Для грінок вони потрібні нам крутими, тому залишаємо їх готуватися в киплячій воді близько 10 хвилин, а потім заливаємо холодною водою, щоб потім вони легше очистилися від шкаралупи.
Тим часом нарізаємо скибочками чорний хліб. Товщина шматочків приблизно півтора сантиметра.
Тепер наливаємо на сковорідку оливкове масло і ставимо її на вогонь. Коли вона розігріється, викладаємо шматочки хліба і обсмажуємо з кожного боку по дві хвилини до появи золотистої скоринки.
Після цього приготуємо смачну намазку. Для цього миєму авокадо і лайм. Авокадо звичайно ж повинен бути стиглим.
Досвідчені кулінари рекомендують вибирати плоди, у яких верхівка тверда, а сам авокадо м'який.
Авокадо розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і акуратно виймаємо ложкою м'якоть в окрему ємність.
Потім розрізаємо лайм і видавлюємо з нього сік, який додаємо до м'якоті авокадо.
Сюди ж наливаємо трохи оливкового масла і додаємо чайну ложку рожевого перцю. Тепер всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо, розминаючи звичайною виделкою, щоб вийшла однорідна маса пастоподібної консистенції і красивого салатового відтінку.
Ще очистимо часник від лушпиння. Потім кожну скибочку підсмаженого хліба трохи посипаємо сіллю і натираємо часником.
Після цього ріжемо вже готові очищені і охолоджені яйця навпіл і приступаємо до завершального етапу приготування.
Скибочки хліба намазуємо товстим шаром нашої апетитної пасти. Зверху викладаємо дві половинки вареного яйця, а також кілька шматочків сиру горгонзоли.
В кінці ще трохи поливаємо оливковою олією, а також можна додати трошки рожевого перцю.
Красиві, яскраві, ошатні часникові грінки з чорного хліба з неймовірно смачним намазуванням і в супроводі хорошого сиру і варених яєць готові. Можна подавати до столу, щоб гості скоріше насолодилися незвичайним смаком такої простої здавалося б і звичайної страви.
Випадкові рецепти