Пропонуємо приготувати легкий і швидкий царський салат, до складу якого входить копчена скумбрія. Незвичайне поєднання продуктів сподобатися не тільки вам, але і вашим дітям. Такий салат можна навіть використовувати як начинку для тарталеток.
В першу чергу поставте на плиту каструлю з підсоленою водою, це дасть можливість легше очищати яйця від шкаралупи. Коли вона закипить, покладіть туди курячі яйця. Варіть хвилин 10, щоб вони були зварені круто. Потім помістіть їх в холодну воду. Очистіть і перекладіть на тарілку до подальшого використання.
Далі необхідно розібрати скумбрію. Якщо у вас риба з головою, її необхідно відрізати. Потім розріжте рибу уздовж по череву гострим ножем. Розгорніть її, витягніть хребет і за допомогою пінцета видаліть всі кістки, зріжте плавники. Після того, як витягли кістки, зніміть ніжне м'ясо з шкіри за допомогою вилки, розірвіть його на волокна. Помістіть в глибоку миску, щоб в подальшому було зручно перемішувати салат.
Зварені яйця натріть на крупній тертці. Перекладіть в ємність зі скумбрією.
Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками і відправте в миску.
Пір'я зеленої цибулі сполосніть під проточною водою і дрібно наріжте на обробній дошці. Висипте до решти інгредієнтів в глибоку ємність.
До м'яса риби, яєць, огірків і цибулі додайте високої жирності майонез (буде краще, якщо домашнього приготування), посоліть і приправте чорним меленим перцем, ретельно перемішайте. У холодильник ставити страву необхідності немає, можна відразу подавати до столу.
Царський салат готовий. Посипте перед подачею дрібно нарізаною зеленню. Цікавий, незвичайний і смачний салат стане номером один на святковому столі. Смачного!
Випадкові рецепти