Укр
Рус
thermomix thermomix
Салат Царский Салати Грузинська кухня

Царський салат

1517 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Царський салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Пропонуємо приготувати легкий і швидкий царський салат, до складу якого входить копчена скумбрія. Незвичайне поєднання продуктів сподобатися не тільки вам, але і вашим дітям. Такий салат можна навіть використовувати як начинку для тарталеток.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Майонез 3 ст.л
  • Яйце 3 шт.
  • Скумбрія 350 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу поставте на плиту каструлю з підсоленою водою, це дасть можливість легше очищати яйця від шкаралупи. Коли вона закипить, покладіть туди курячі яйця. Варіть хвилин 10, щоб вони були зварені круто. Потім помістіть їх в холодну воду. Очистіть і перекладіть на тарілку до подальшого використання.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі необхідно розібрати скумбрію. Якщо у вас риба з головою, її необхідно відрізати. Потім розріжте рибу уздовж по череву гострим ножем. Розгорніть її, витягніть хребет і за допомогою пінцета видаліть всі кістки, зріжте плавники. Після того, як витягли кістки, зніміть ніжне м'ясо з шкіри за допомогою вилки, розірвіть його на волокна. Помістіть в глибоку миску, щоб в подальшому було зручно перемішувати салат.

    Крок - 2
  3. 03

    Зварені яйця натріть на крупній тертці. Перекладіть в ємність зі скумбрією.

    Крок - 3
  4. 04

    Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками і відправте в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Пір'я зеленої цибулі сполосніть під проточною водою і дрібно наріжте на обробній дошці. Висипте до решти інгредієнтів в глибоку ємність.

    Крок - 5
  6. 06

    До м'яса риби, яєць, огірків і цибулі додайте високої жирності майонез (буде краще, якщо домашнього приготування), посоліть і приправте чорним меленим перцем, ретельно перемішайте. У холодильник ставити страву необхідності немає, можна відразу подавати до столу.

    Крок - 6
  7. 07

    Царський салат готовий. Посипте перед подачею дрібно нарізаною зеленню. Цікавий, незвичайний і смачний салат стане номером один на святковому столі. Смачного!

    Крок - 7

Оцінити рецепт