Укр
Рус
thermomix thermomix
Чанахи Другі страви Грузинська кухня

Чанахи з курки

75 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чанахи з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Ця оригінальна грузинська страва має багато різних варіацій приготування, а так само різноманітності інгредієнтів. Якщо дотримуватися традицій, то для чанахи використовують баранину і овочі, ну це класика, а от якщо трохи спробувати застосувати, то можна приготувати і з іншим видом м'яса. Ми вам пропонуємо рецепт чанахи в більш легкому виконанні, в якому будемо використовувати курятину, і він ідеально підійде навіть для новачків. Чанахи з курки можна готувати в духовці, можна відразу запікати в порційних горщиках, але ми сьогодні будемо готувати на плиті.

Інгредієнти

  • Куриця 1 кг.
  • Вода 1.5 л.
  • Помідор 2 шт.
  • Перець червоний чілі 2 ч.л
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Імбир 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Цибуля червона 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Кардамон 1/2 ч.л
  • Кориця за смаком
  • Гвоздика 1/2 ч.л
  • Перець чорний горошок 1 ч.л
  • Кмин 1 ч.л
  • Фенхель 1 ч.л
  • Коріандр 1 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Так як для приготування чанахи обов'язково потрібно різноманітність спецій, з їх підготовки ми і почнемо. Звичайно, можна взяти просто готові спеції з пакетиків, але свіжоприготовані дадуть майбутній страві абсолютно незвичайний смак і аромат. Сковорідку ставимо на плиту і висипаємо зерна коріандру, туди ж додаємо насіння фенхелю, досипаємо свіжий тмин і перець горошок.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім кидаємо гвоздику, паличку кориці, а так же кардамон. Все це, помішуючи, обсмажуємо на сухій сковороді, поки не з'явиться неймовірний аромат.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер всі обсмажені спеції пересипаємо в кавомолку і перебиваємо в однорідну суміш.

    Крок - 3
  4. 04

    Для нашої страви нам ще необхідно приготувати овочі, а так само м'ясо. Чистимо і миємо фіолетову цибулю, дрібно шаткуємо. Вимиті помідори ріжемо дуже маленькими кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Беремо курку, добре промиваємо та нарізаємо порційними шматками.

    Крок - 5
  6. 06

    У глибоку сковорідку вливаємо олію, трохи підігріваємо і викладаємо в сковорідку нарізану цибулю. Після цього трохи присолюємо і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості цибулі.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім додаємо до цибулі подрібнений імбир, а також приправу куркума і порошок чилі. На завершення висипаємо в сковорідку свіжозмелену суміш приправ і перемішуємо вміст сковорідки.

    Крок - 7
  8. 08

    Пасеруємо цибулю з приправами ще буквально хвилину і викладаємо до них подрібнені помідори, додаємо трохи води і все добре перемішуємо до однорідної маси. Після цього накриваємо кришку і готуємо, поки цибуля і помідори стануть м'якими.

    Крок - 8
  9. 09

    Відкриваємо кришку, перемішуємо вміст сковорідки і викладаємо нарізані скибочки курячого м'яса. Все змішуємо, доливаємо ще води, знову перемішуємо і накривши кришкою, готуємо на середньому вогні протягом 20 - 25 хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Після закінчення часу відкриваємо кришку сковорідки, звідки вже лунає чарівний аромат, і кидаємо подрібнене листя коріандру. Все перемішуємо, кип'ятимо ще буквально хвилин 10 і знімаємо з вогню.

    Крок - 10
  11. 11

    Готову страву перекладаємо в більшу тарілку і гарячою подаємо до столу.  

    Крок - 11

Оцінити рецепт