Ця оригінальна грузинська страва має багато різних варіацій приготування, а так само різноманітності інгредієнтів. Якщо дотримуватися традицій, то для чанахи використовують баранину і овочі, ну це класика, а от якщо трохи спробувати застосувати, то можна приготувати і з іншим видом м'яса. Ми вам пропонуємо рецепт чанахи в більш легкому виконанні, в якому будемо використовувати курятину, і він ідеально підійде навіть для новачків. Чанахи з курки можна готувати в духовці, можна відразу запікати в порційних горщиках, але ми сьогодні будемо готувати на плиті.
Так як для приготування чанахи обов'язково потрібно різноманітність спецій, з їх підготовки ми і почнемо. Звичайно, можна взяти просто готові спеції з пакетиків, але свіжоприготовані дадуть майбутній страві абсолютно незвичайний смак і аромат. Сковорідку ставимо на плиту і висипаємо зерна коріандру, туди ж додаємо насіння фенхелю, досипаємо свіжий тмин і перець горошок.
Потім кидаємо гвоздику, паличку кориці, а так же кардамон. Все це, помішуючи, обсмажуємо на сухій сковороді, поки не з'явиться неймовірний аромат.
Тепер всі обсмажені спеції пересипаємо в кавомолку і перебиваємо в однорідну суміш.
Для нашої страви нам ще необхідно приготувати овочі, а так само м'ясо. Чистимо і миємо фіолетову цибулю, дрібно шаткуємо. Вимиті помідори ріжемо дуже маленькими кубиками.
Беремо курку, добре промиваємо та нарізаємо порційними шматками.
У глибоку сковорідку вливаємо олію, трохи підігріваємо і викладаємо в сковорідку нарізану цибулю. Після цього трохи присолюємо і обсмажуємо на середньому вогні до м'якості цибулі.
Потім додаємо до цибулі подрібнений імбир, а також приправу куркума і порошок чилі. На завершення висипаємо в сковорідку свіжозмелену суміш приправ і перемішуємо вміст сковорідки.
Пасеруємо цибулю з приправами ще буквально хвилину і викладаємо до них подрібнені помідори, додаємо трохи води і все добре перемішуємо до однорідної маси. Після цього накриваємо кришку і готуємо, поки цибуля і помідори стануть м'якими.
Відкриваємо кришку, перемішуємо вміст сковорідки і викладаємо нарізані скибочки курячого м'яса. Все змішуємо, доливаємо ще води, знову перемішуємо і накривши кришкою, готуємо на середньому вогні протягом 20 - 25 хвилин.
Після закінчення часу відкриваємо кришку сковорідки, звідки вже лунає чарівний аромат, і кидаємо подрібнене листя коріандру. Все перемішуємо, кип'ятимо ще буквально хвилин 10 і знімаємо з вогню.
Готову страву перекладаємо в більшу тарілку і гарячою подаємо до столу.
Випадкові рецепти