Укр
Рус
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі з куркою

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

716 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Чахохбілі з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Чахохбілі з куркою - традиційна страва грузинської кухні. Спочатку її робили з фазана, але зараз використовують будь-яку птицю, в першу чергу курку. По суті це рагу з курятини, тушкованої в томаті зі спеціями. Іноді, крім помідорів, в страву додають інші овочі: моркву, капусту, цибулю і т. д. Однак ми пропонуємо класичний рецепт курячого чахохбілі з мінімумом інгредієнтів. Незважаючи на це, рагу вийде незвичайно соковитим і смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чахохбілі з куркою" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для чахохбілі. Курку (будь-які частини) вимийте і висушіть паперовими рушниками. Петрушку вимийте і подрібніть ножем. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, а потім половину дрібно поріжте, а половину наріжте тонкими слайсами. Томатний сік бажано використовувати домашній, зроблений зі свіжих стиглих помідорів.

Крок - 1
02

Розігрійте на сковороді рослинне масло і викладіть туди розрізану на шматочки курку. Посоліть і поперчіть за смаком. Смажте м'ясо до зарум'янювання з обох сторін (але не до готовності!). Після цього перекладіть курку в підходящу ємність.

Крок - 2
03

У сковорідку, де вона смажилася, відправте часник і, помішуючи, смажте до золотистого.

Крок - 3
04

Потім влийте до часнику томатний сік (бажано, щоб в ньому не було шкірки і насіння від помідорів). Всипте сушений чебрець.

Крок - 4
05

Помішуючи, доведіть томат до кипіння і відправте туди раніше обсмажену курку. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте м'ясо близько 20 хвилин або до повної готовності.

Крок - 5
06

Потім зніміть зі сковороди кришку і додайте в страву часник, нарізаний тонкими пластинами. Томіть все разом, не накриваючи кришкою, ще 5 хвилин або до м'якості часнику.

Крок - 6
07

В кінці приготування присипте чахохбілі зверху подрібненою петрушкою і вимкніть вогонь. Подавайте страву на стіл гарячою. Як гарнір до чахохбілі з куркою ідеально підійде картопляне пюре. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -
Курячий шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Курячий шашлик 50 3 3 з 5 - детальніше -