Ц. традиційну грузинську страву спочатку готували з фазана, але тепер її зазвичай роблять з куркою. Легкий, але смачний рецепт.
Для початку підготуйте м'ясо для приготування цієї страви. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки, ми будемо готувати курячі гомілки. Отже, вимийте ретельно курячі частини і висушіть їх паперовим рушником.
Помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте. Очистіть від лушпиння цибулю і розріжте її півколом або кубиками.
Далі великий казан відправте на плиту, закиньте в нього вершкове масло і розтопіть. Потім закиньте в киплячу олію курячі гомілки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки.
Тепер закиньте в казан до обсмаженого м'яса нарізану цибулю і, при необхідності додавши трохи води, обсмажуйте, періодично помішуючи близько 10 хвилин.
Вимийте помідори, зробіть на кожному X-подібний розріз і помістіть їх в окрему каструлю з киплячою водою на 1 хвилину. Потім очистіть від шкірки, наріжте на невеликі кубики і теж відправте в казан з киплячим м'ясом, додайте кілька ложок густої томатної пасти.
Тепер усипьте вміст казана спеціями до м'яса, рясно посоліть, приправте чорним меленим перцем і добре перемішайте, піднімаючи ложкою м'ясо з дна. Далі накрийте ємність кришкою і залиште страву тушкуватись на 10-15 хвилин.
Потім відкрийте казан і закиньте в нього раніше очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник. Для більш насиченого аромату часник можна пропустити через чеснокодавку.
Далі усипте чахохбілі в казані раніше нашаткованою зеленню петрушки, перемішайте і залиште тушкуватся ще на 5 хвилин.
Готову страву розкладіть по тарілках, усипте свіжою зеленню петрушки і подавайте до столу. Ще чахохбілі можна використовувати в якості підливи до гарніру. Дуже смачно буде з пюре або кашею. Пробуйте і точно не пошкодуєте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти