Укр
Рус
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі в казані

( 4.8400 4 525 25 оцінок)
2009 - переглядів
80 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чахохбілі в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: В казані

опис

Ц. традиційну грузинську страву спочатку готували з фазана, але тепер її зазвичай роблять з куркою. Легкий, але смачний рецепт.

Інгредієнти

  • Курині ніжки 1 кг.
  • Цибуля 3 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Масло рослинне 40 г.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса 2 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте м'ясо для приготування цієї страви. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки, ми будемо готувати курячі гомілки. Отже, вимийте ретельно курячі частини і висушіть їх паперовим рушником.

Крок - 1
02

Помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте. Очистіть від лушпиння цибулю і розріжте її півколом або кубиками.

Крок - 2
03

Далі великий казан відправте на плиту, закиньте в нього вершкове масло і розтопіть. Потім закиньте в киплячу олію курячі гомілки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки.

Крок - 3
04

Тепер закиньте в казан до обсмаженого м'яса нарізану цибулю і, при необхідності додавши трохи води, обсмажуйте, періодично помішуючи близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Вимийте помідори, зробіть на кожному X-подібний розріз і помістіть їх в окрему каструлю з киплячою водою на 1 хвилину. Потім очистіть від шкірки, наріжте на невеликі кубики і теж відправте в казан з киплячим м'ясом, додайте кілька ложок густої томатної пасти.

Крок - 5
06

Тепер усипьте вміст казана спеціями до м'яса, рясно посоліть, приправте чорним меленим перцем і добре перемішайте, піднімаючи ложкою м'ясо з дна. Далі накрийте ємність кришкою і залиште страву тушкуватись на 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Потім відкрийте казан і закиньте в нього раніше очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник. Для більш насиченого аромату часник можна пропустити через чеснокодавку.

Крок - 7
08

Далі усипте чахохбілі в казані раніше нашаткованою зеленню петрушки, перемішайте і залиште тушкуватся ще на 5 хвилин.

Крок - 8
09

Готову страву розкладіть по тарілках, усипте свіжою зеленню петрушки і подавайте до столу. Ще чахохбілі можна використовувати в якості підливи до гарніру. Дуже смачно буде з пюре або кашею. Пробуйте і точно не пошкодуєте.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Чахохбили по грузински - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбили по грузински 60 6 3 з 5 - детальніше -
Чахохбили из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбили из курицы 85 6 3 з 5 - детальніше -
Чахохбили - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбили 60 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Воздушное суфле - покроковий рецепт, фото 1 Воздушное суфле 55 1 3 з 5 - детальніше -
Заливное в мультиварке - покроковий рецепт, фото 1 Заливное в мультиварке 90 5 3 з 5 - детальніше -
Шоколадный торт - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадный торт 100 6 3 з 5 - детальніше -
Рогалики на дрожжах - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики на дрожжах 95 3 3 з 5 - детальніше -