Укр
Рус
thermomix thermomix
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі в казані

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
80 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чахохбілі в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: В казані

опис

Ц. традиційну грузинську страву спочатку готували з фазана, але тепер її зазвичай роблять з куркою. Легкий, але смачний рецепт.

Інгредієнти

  • Курині ніжки 1 кг.
  • Цибуля 3 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Масло рослинне 40 г.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Спеції для м’яса 2 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку підготуйте м'ясо для приготування цієї страви. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки, ми будемо готувати курячі гомілки. Отже, вимийте ретельно курячі частини і висушіть їх паперовим рушником.

    Крок - 1
  2. 02

    Помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте. Очистіть від лушпиння цибулю і розріжте її півколом або кубиками.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі великий казан відправте на плиту, закиньте в нього вершкове масло і розтопіть. Потім закиньте в киплячу олію курячі гомілки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер закиньте в казан до обсмаженого м'яса нарізану цибулю і, при необхідності додавши трохи води, обсмажуйте, періодично помішуючи близько 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Вимийте помідори, зробіть на кожному X-подібний розріз і помістіть їх в окрему каструлю з киплячою водою на 1 хвилину. Потім очистіть від шкірки, наріжте на невеликі кубики і теж відправте в казан з киплячим м'ясом, додайте кілька ложок густої томатної пасти.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер усипьте вміст казана спеціями до м'яса, рясно посоліть, приправте чорним меленим перцем і добре перемішайте, піднімаючи ложкою м'ясо з дна. Далі накрийте ємність кришкою і залиште страву тушкуватись на 10-15 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім відкрийте казан і закиньте в нього раніше очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник. Для більш насиченого аромату часник можна пропустити через чеснокодавку.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі усипте чахохбілі в казані раніше нашаткованою зеленню петрушки, перемішайте і залиште тушкуватся ще на 5 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Готову страву розкладіть по тарілках, усипте свіжою зеленню петрушки і подавайте до столу. Ще чахохбілі можна використовувати в якості підливи до гарніру. Дуже смачно буде з пюре або кашею. Пробуйте і точно не пошкодуєте.

    Крок - 9

Оцінити рецепт