Укр
Рус
Мясо Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі в казані

( 4.8400 4 525 25 оцінок)

2687 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Чахохбілі в казані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: В казані

опис

Ц. традиційну грузинську страву спочатку готували з фазана, але тепер її зазвичай роблять з куркою. Легкий, але смачний рецепт.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Чахохбілі в казані" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії149 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте м'ясо для приготування цієї страви. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку частину курки, ми будемо готувати курячі гомілки. Отже, вимийте ретельно курячі частини і висушіть їх паперовим рушником.

Крок - 1
02

Помийте під проточною водою свіжу зелень петрушки і на обробній дошці дрібно наріжте. Очистіть від лушпиння цибулю і розріжте її півколом або кубиками.

Крок - 2
03

Далі великий казан відправте на плиту, закиньте в нього вершкове масло і розтопіть. Потім закиньте в киплячу олію курячі гомілки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки.

Крок - 3
04

Тепер закиньте в казан до обсмаженого м'яса нарізану цибулю і, при необхідності додавши трохи води, обсмажуйте, періодично помішуючи близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Вимийте помідори, зробіть на кожному X-подібний розріз і помістіть їх в окрему каструлю з киплячою водою на 1 хвилину. Потім очистіть від шкірки, наріжте на невеликі кубики і теж відправте в казан з киплячим м'ясом, додайте кілька ложок густої томатної пасти.

Крок - 5
06

Тепер усипьте вміст казана спеціями до м'яса, рясно посоліть, приправте чорним меленим перцем і добре перемішайте, піднімаючи ложкою м'ясо з дна. Далі накрийте ємність кришкою і залиште страву тушкуватись на 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Потім відкрийте казан і закиньте в нього раніше очищений від лушпиння та дрібно нарізаний часник. Для більш насиченого аромату часник можна пропустити через чеснокодавку.

Крок - 7
08

Далі усипте чахохбілі в казані раніше нашаткованою зеленню петрушки, перемішайте і залиште тушкуватся ще на 5 хвилин.

Крок - 8
09

Готову страву розкладіть по тарілках, усипте свіжою зеленню петрушки і подавайте до столу. Ще чахохбілі можна використовувати в якості підливи до гарніру. Дуже смачно буде з пюре або кашею. Пробуйте і точно не пошкодуєте.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний соус з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з вершками 45 1 2 з 5 - детальніше -
Хумус по-простому - покроковий рецепт, фото 1 Хумус по-простому 30 3 2 з 5 - детальніше -
Кавуновий пунш - покроковий рецепт, фото 1 Кавуновий пунш 20 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Справжній український борщ - покроковий рецепт, фото 1 Справжній український борщ 80 6 5 з 5 - детальніше -
Простий салат цезар - покроковий рецепт, фото 1 Простий салат цезар 40 5 3 з 5 - детальніше -
Тістечко «Макарон» (Мacaron) - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко «Макарон» (Мacaron) 60 3 2 з 5 - детальніше -
Домашній хліб на сухих дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Домашній хліб на сухих дріжджах 70 1 2 з 5 - детальніше -