Відмінне тушковане м'ясо, придатне для грузинського бенкету, чахохбілі - це класичне страва Грузії. Насичений смак і аромат. І хоча у кожного грузина є своя версія цієї страви, я впевнений, що моя версія сподобається будь-якому з них!
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помийте під проточною водою курку (тут можна використовувати гомілки і плечову частину), промокніть паперовим рушником і, присоливши і приперчив відставте на час. Далі помийте і наріжте невеликими кільцями, можна навіть з кісточками, зелений і червоний перець чилі.
Помийте і наріжте дрібними шматочками помідор. Очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю.
Потім очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку зубчики часнику. Так само вам знадобляться ароматні приправи, густа томатна паста і нашаткована зелень петрушки.
Тепер приступайте до приготування страви. Глибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Далі укладіть в киплячу олію куряче м'ясо і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення легкої золотистої скоринки.
Потім витягніть підсмажене м'ясо і закиньте в цю ж каструлю нарізану цибулю. Обсмажуйте близько 5 хвилин, до розм'якшення, а потім закиньте подрібнений перець чилі.
Тепер залийте в каструлю біле вино, добре перемішайте і тушкуйте близько однієї хвилини, а потім засипте асорті з спецій і видавлений часник. Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи близько 2 хвилин.
Далі закиньте в каструлю нарізані помідори і томатну пасту (можна використовувати кетчуп) і, добре перемішавши, обсмажуйте кілька хвилин.
Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і залиште страву тушкуватись на 40 хвилин. Після закінчення цього часу відкрийте кришку і усипьте вміст каструлі нашинкованной зеленню петрушки, перемішайте і можете розливати по тарілках.
Готовий Чахохбілі по грузинськи подавайте з м'яким хлібом і свіжим салатом з овочів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти