Укр
Рус
thermomix thermomix
Чахохбілі Другі страви Грузинська кухня

Чахохбілі по грузинськи

60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Чахохбілі по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Грузинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Відмінне тушковане м'ясо, придатне для грузинського бенкету, чахохбілі - це класичне страва Грузії. Насичений смак і аромат. І хоча у кожного грузина є своя версія цієї страви, я впевнений, що моя версія сподобається будь-якому з них!

Інгредієнти

  • Курині ніжки 6 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Паста томат 3 ст.л
  • Петрушка 1 пуч.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Вино біле сухе 100 г.
  • Бульйон 1 л.
  • Приправи 2 ст.л
  • Лавровий лист 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помийте під проточною водою курку (тут можна використовувати гомілки і плечову частину), промокніть паперовим рушником і, присоливши і приперчив відставте на час. Далі помийте і наріжте невеликими кільцями, можна навіть з кісточками, зелений і червоний перець чилі.

    Крок - 1
  2. 02

    Помийте і наріжте дрібними шматочками помідор. Очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку зубчики часнику. Так само вам знадобляться ароматні приправи, густа томатна паста і нашаткована зелень петрушки.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер приступайте до приготування страви. Глибоку каструлю помістіть на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Далі укладіть в киплячу олію куряче м'ясо і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення легкої золотистої скоринки.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім витягніть підсмажене м'ясо і закиньте в цю ж каструлю нарізану цибулю. Обсмажуйте близько 5 хвилин, до розм'якшення, а потім закиньте подрібнений перець чилі.  

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер залийте в каструлю біле вино, добре перемішайте і тушкуйте близько однієї хвилини, а потім засипте асорті з спецій і видавлений часник. Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи близько 2 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі закиньте в каструлю нарізані помідори і томатну пасту (можна використовувати кетчуп) і, добре перемішавши, обсмажуйте кілька хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і залиште страву тушкуватись на 40 хвилин. Після закінчення цього часу відкрийте кришку і усипьте вміст каструлі нашинкованной зеленню петрушки, перемішайте і можете розливати по тарілках.

    Крок - 8
  9. 09

    Готовий Чахохбілі по грузинськи подавайте з м'яким хлібом і свіжим салатом з овочів.

    Крок - 9

Оцінити рецепт