Укр
Рус
Консервована зелень Консервування Шотландська кухня

Базилік на зиму

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

945 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Базилік на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Шотландська кухня, Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

Посуд: В банці

опис

Базилік на зиму засушувати необов'язково. У рецепті запропонований дуже простий спосіб, що дозволяє надовго зберегти зелень свіжою, не вдаючись до висушування. Законсервований таким способом базилік, не втрачає кулінарних якостей. Його можна використовувати в стравах, як свіжий, а заодно отримати чудово ароматне масло.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Базилік на зиму " (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири49.2 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії460 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Свіжий базилік ретельно вимийте, просушіть і оберіт з гілочок листя. Ми використовуємо зелений, але таким же способом можна зберегти фіолетовий базилік, тому беріть той, який вам більше подобається. Можете спробувати законсервувати обидва види, а потім порівняйте результат.

Крок - 1
02

Банку, в якій будете зберігати заготовку, вимийте з милом і добре просушіть. Так само поступіть з кришкою. Перекладіть в банку листя базиліка.

Крок - 2
03

Всипте сіль і струсіть банку, щоб інгредієнти розподілилися рівномірно. Візьміть якісне рослинне масло (у нас оливкое першого холодного віджиму) і наповніть їм банку доверху. Простежте, щоб масло заповнило порожнечі.

Крок - 3
04

Закрийте банку кришкою - і все. Базилік на зиму готовий. Рослинна олія - ​​відмінний консервант, який збереже листя базиліка свіжими, не дозволяючи їм висохнути або зіпсуватися. У міру необхідності діставайте листочки з банки і використовуйте в приготуванні страв. Базилік абсолютно не втратить своїх ароматичних властивостей і кожен раз буде виглядати, як свіжий. В якості додаткового бонусу у вас на полиці з'явиться оливкова олія з приголомшливим базиліковим ароматом. Смачного!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гірчиця - покроковий рецепт, фото 1 Гірчиця 30 1 2 з 5 - детальніше -
Солянка з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1 Солянка з квашеної капусти 50 4 3 з 5 - детальніше -
Качка святкова - покроковий рецепт, фото 1 Качка святкова 80 6 3 з 5 - детальніше -