Казково смачні, м'які і ніжні булочки з корицею стануть однією з найулюбленіших страв сім'ї. Спробуйте спекти їх один раз, і ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову.
Підготуйте глибоку миску для замішування тіста. Налийте в неї тепле молоко (40-45 ° С), додайте вершкове масло, цукор і ретельно перемішайте.
Введіть дріжджі і дайте їм настоятися 1 хвилину. Потім додайте 4 склянки просіяного борошна. Щоб отримати однорідну масу, все ретельно перемішайте. Накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце на 1 годину. Це дозволить тісту піднятися.
Зніміть рушник і додайте в тісто розпушувач, сіль, борошна і добре перемішайте. Поверхню, на якій будете розкачувати тісто, посипте борошном.
Починайте вимішувати тісто. Якщо воно сильно липне до рук, додайте ще трохи борошна. Розкачайте його так, щоб отримати форму прямокутника товщиною приблизно 12 мм.
Візьміть попередньо розм'якшене масло і рівномірно розподіліть по всій поверхні розкачане тісто. Зверху посипте коричневим цукром і корицею. Кількість спецій можна регулювати, виходячи з гастрономічних уподобань їдців.
Скрутіть тісто в щільний рулет, добре защипіть краї. Розріжте рулет навпіл, потім кожну з частин розділіть на 7 однакових сегментів, кожен приблизно 4 см.
Візьміть 2 підготовлені одноразові форми для випікання, змащені олією. У кожну викладіть по 7 булочок у формі квітки. Накрийте форми харчовою плівкою і дайте тісту постояти в теплому місці ще 30 хвилин.
Зніміть плівку і поставте здобу в попередньо розігріту до 180 ° С духовку. Випікайте 25-30 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Щоб приготувати глазур, в глибокій мисці змішайте вершковий сир, масло, молоко, ванільний екстракт, потім додайте цукрову пудру і знову все перемішайте до однорідного стану.
Готові булочки щедро полийте глазур'ю і, трохи остудивши, подавайте на стіл. Будьте впевнені, перед такою апетитною домашньою здобою не встоїть жоден гурман. Приємного чаювання!
Випадкові рецепти