Смачну і ароматну баранину, приготовлену за нашим рецептом, оцінять навіть ті, хто скептично ставиться до цього виду м'яса. Буженина готується дбайливим методом запікання, що дозволяє витягти з м'яса максимум корисних речовин і зробити його ідеально соковитим і смачним.
Апельсин обдайте окропом, обсушіть і розріжте на 4 часточки. Селеру ретельно вимийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте шматочками 4-5 см завдовжки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розділіть на 4 частини. Моркву очистіть від шкірки. Якщо ви використовуєте великі плоди, наріжте їх великою соломкою.
Викладіть овочі з апельсином у велику глибоку форму для запікання. Додайте очищені зубчики часнику і розподіліть все рівномірним шаром.
Баранину ретельно вимийте і висушіть. Викладіть м'ясо в форму на овочеву подушку і додайте розмарин. Рясно приправте баранину сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін. Полийте оливковою олією. Налийте в ємність яловичий бульйон і воду.
Форму для запікання накрийте алюмінієвою фольгою і щільно загорніть краї. Поставте страву в розігріту до 150 ° С духовку. Запікайте протягом 5 годин. Після закінчення зазначеного часу дістаньте форму з духовки і зніміть фольгу. Обережно переверніть ніжку ягняти і рясно полийте соком, який утворився під час запікання.
Поставте ємність з м'ясом назад в духовку і запікайте протягом 45 хвилин, до утворення золотисто-коричневої скоринки. Час приготування залежить від потужності духовки і розмірів м'яса, що запікаєте.
Готову страву полийте соком і дайте настоятися кілька хвилин. Перекладіть на порційне блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти