Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Монгольська кухня

Буженина з баранини

( 4.7000 4 510 10 оцінок)

855 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Буженина з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Монгольська кухня, Арабська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Смачну і ароматну баранину, приготовлену за нашим рецептом, оцінять навіть ті, хто скептично ставиться до цього виду м'яса. Буженина готується дбайливим методом запікання, що дозволяє витягти з м'яса максимум корисних речовин і зробити його ідеально соковитим і смачним.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина з баранини" (на 100 грам)

  • Білки9.5 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи2.1 гр.
  • Калорії144 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Апельсин обдайте окропом, обсушіть і розріжте на 4 часточки. Селеру ретельно вимийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками і наріжте шматочками 4-5 см завдовжки.

Крок - 1
02

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і розділіть на 4 частини. Моркву очистіть від шкірки. Якщо ви використовуєте великі плоди, наріжте їх великою соломкою.

Крок - 2
03

Викладіть овочі з апельсином у велику глибоку форму для запікання. Додайте очищені зубчики часнику і розподіліть все рівномірним шаром.

Крок - 3
04

Баранину ретельно вимийте і висушіть. Викладіть м'ясо в форму на овочеву подушку і додайте розмарин. Рясно приправте баранину сіллю і чорним меленим перцем з обох сторін. Полийте оливковою олією. Налийте в ємність яловичий бульйон і воду.

Крок - 4
05

Форму для запікання накрийте алюмінієвою фольгою і щільно загорніть краї. Поставте страву в розігріту до 150 ° С духовку. Запікайте протягом 5 годин. Після закінчення зазначеного часу дістаньте форму з духовки і зніміть фольгу. Обережно переверніть ніжку ягняти і рясно полийте соком, який утворився під час запікання.

Крок - 5
06

Поставте ємність з м'ясом назад в духовку і запікайте протягом 45 хвилин, до утворення золотисто-коричневої скоринки. Час приготування залежить від потужності духовки і розмірів м'яса, що запікаєте.

Крок - 6
07

Готову страву полийте соком і дайте настоятися кілька хвилин. Перекладіть на порційне блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти