Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Українська кухня

Буженина

( 4.9500 4 540 40 оцінок)

3079 - переглядів
80 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Буженина - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: В рукаві, В пакеті

опис

Рецепт покроковий багатої на на смак буженини. Маринована і запечена свинина. Цю м'ясну страву дуже легко приготувати і навряд чи вона потребує багато часу на приготування. Ідеально підходить в якості головної страви, або ви також можете їсти буженину холодну як бутерброд.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буженина" (на 100 грам)

  • Білки14.9 гр.
  • Жири26.1 гр.
  • Вуглеводи0.9 гр.
  • Калорії304 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте добре свинину і просушіть паперовим рушником. Потім рясно посоліть шматок м'яса з усіх боків і відкладіть його промаринуватися.

Крок - 1
02

Далі в чисту глибоку миску налийте оливкове або рослинне масло, додайте трохи часникового порошку (або використовуйте свіжий, видавлений через чеснокодавку), засипте так само орегано, чебрець і паприку. Ретельно все перемішайте, до утворення однорідної маси. За необхідності додайте в миску трохи масла.

Крок - 2
03

Помістіть раніше просолений шматок м'яса в миску зі спеціями і добре змастіть його цією сумішшю маринадом, активно протираючи руками з усіх боків. Залиште шматок свинини в мисці з маринадом і щільно накрийте харчовою плівкою або кришкою, зберігайте в холодильнику не менше 4 годин або, якщо хочете, всю ніч.

Крок - 3
04

Після закінчення цього часу витягніть промариновний шматок з холоду і включіть духовку при 180 градусах, щоб вона максимально нагрілася. Коли духовка стане гаряча, помістіть свинину в форму для випічки і відправте в неї на середню висоту. Залиште м'ясо запікатися приблизно на 20 хвилин; переверніть шматок на іншу сторону і залиште ще приблизно на 20 хвилин.

Крок - 4
05

Якщо шматок м'яса буде не дуже великий, запікайте його по 20 хвилин з кожного боку, якщо свинина буде важити більше, ви повинні залишати її довше, наприклад 30 хвилин з кожного боку. Потім вимкніть духовку, і залиште мариновану свинину в духовці ще приблизно на 15 хвилин, щоб м'ясо дотомилося.

Крок - 5
06

Вийміть мариновану і смажену свинячу буженину з духовки і відразу ж подавайте до столу, тим більше, що вона дійшла при низькій температурі, до повної готовності. Цю буженину також можна їсти в холодному вигляді, її дуже тонко потрібно нарізати скибочками і ви відчуєте багатство і смак м'ясної страви. Смачного!  

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з баранини 65 3 3 з 5 - детальніше -
Пельмені з яловичим фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з яловичим фаршем 50 6 4 з 5 - детальніше -
Жульєн з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн з печінки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Роли з тунцом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з тунцом 50 2 3 з 5 - детальніше -