Рецепт покроковий багатої на на смак буженини. Маринована і запечена свинина. Цю м'ясну страву дуже легко приготувати і навряд чи вона потребує багато часу на приготування. Ідеально підходить в якості головної страви, або ви також можете їсти буженину холодну як бутерброд.
Для початку помийте добре свинину і просушіть паперовим рушником. Потім рясно посоліть шматок м'яса з усіх боків і відкладіть його промаринуватися.
Далі в чисту глибоку миску налийте оливкове або рослинне масло, додайте трохи часникового порошку (або використовуйте свіжий, видавлений через чеснокодавку), засипте так само орегано, чебрець і паприку. Ретельно все перемішайте, до утворення однорідної маси. За необхідності додайте в миску трохи масла.
Помістіть раніше просолений шматок м'яса в миску зі спеціями і добре змастіть його цією сумішшю маринадом, активно протираючи руками з усіх боків. Залиште шматок свинини в мисці з маринадом і щільно накрийте харчовою плівкою або кришкою, зберігайте в холодильнику не менше 4 годин або, якщо хочете, всю ніч.
Після закінчення цього часу витягніть промариновний шматок з холоду і включіть духовку при 180 градусах, щоб вона максимально нагрілася. Коли духовка стане гаряча, помістіть свинину в форму для випічки і відправте в неї на середню висоту. Залиште м'ясо запікатися приблизно на 20 хвилин; переверніть шматок на іншу сторону і залиште ще приблизно на 20 хвилин.
Якщо шматок м'яса буде не дуже великий, запікайте його по 20 хвилин з кожного боку, якщо свинина буде важити більше, ви повинні залишати її довше, наприклад 30 хвилин з кожного боку. Потім вимкніть духовку, і залиште мариновану свинину в духовці ще приблизно на 15 хвилин, щоб м'ясо дотомилося.
Вийміть мариновану і смажену свинячу буженину з духовки і відразу ж подавайте до столу, тим більше, що вона дійшла при низькій температурі, до повної готовності. Цю буженину також можна їсти в холодному вигляді, її дуже тонко потрібно нарізати скибочками і ви відчуєте багатство і смак м'ясної страви. Смачного!
Випадкові рецепти