Наріжте шматочками хліб або купіть вже нарізаний. Для бутербродів зі шпротами бажано взяти білий хліб. Найкраще підійде батон. Поставте сковороду на плиту, щоб підсмажити тости. Коли сковорідка розігріється, викладіть на неї шматочки хліба і обсмажте з обох сторін до рум'яного. Масло додавати не потрібно. Хліб смажиться на сухій сковороді: так він вийде хрустким. До того ж масла досить в шпроти. Готові тости перекладіть на блюдо.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте середніми шматочками. Ними ми будемо натирати грінки.
Свіжі огірки вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте тонкими кружечками.
Відкрийте банку зі шпротами. На цьому підготовчий етап закінчений. Прийшов час формувати бутерброди.
Змастіть грінки з одного боку часником. Це додасть їм апетитний запах.
Потім покрийте тости майонезом і розітріть його ложкою, щоб соус розподілився по всій лицьовій поверхні грінок.
Розріжте хліб навскіс навпіл. Вийдуть симпатичні трикутники.
На кожен трикутник покладіть по шматочку огірка, а поверх нього по рибці. От і все. Традиційні російські бутерброди зі шпротами і свіжим огірком готові. Це прекрасна закуска до міцного алкоголю. Нерідко такі бутерброди ставлять на святковий стіл, тому що вони прості, але смачні. Їх люблять дорослі і діти. Спробуйте приготувати бутерброди зі шпротами з даного рецепту і переконайтеся, що вони заслуговують на увагу. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти