Бутерброд - закуска, що складається зі шматочка хлібобулочного виробу і будь - яких ще продуктів. Є велика кількість рецептів бутербродів. Класичний - з ковбасою і сиром. Так само можна готувати бутерброди з додаванням всілякого м'яса, овочів, зелені, соусів, паштетів і т. д. Сьогодні вашій увазі представляємо просту і смачну страву - бутерброд з бринзою, покритий зверху запеченими помідорами чері і свіжим листям базиліка. Це просто фантастика!
Для приготування смачних бутербродів з бринзою вам знадобиться свіжий білий хліб. Наріжте його шматочками товщиною до 1 см. Візьміть сковороду гриль або звичайну сковорідку, поставте її на середній вогонь. На сухій сковороді обсмажте шматочки хліба з двох сторін до добре рум'яної скоринки. Залиште нехай охолонуть.
Тепер потрібно запекти помідори. Для цього візьміть невелике деко, викладіть на нього помиті помідори черрі. Очищений від лушпиння часник, ножем дрібно наріжте на кухонній дошці. Тут же тонкими слайсами поріжте зовсім небагато свіжого перцю чилі. Так само подрібніть гілочку орегано.
Помідори черрі, які ви помістили на деко, посипте сумішшю з подрібненого часнику, перцю чилі і листя орегано. Зверху щедро полийте оливковою олією, посоліть за смаком. Нахиліть деко по черзі в різні боки, щоб помідори черрі трохи перемішалися з ароматною заправкою. Надішліть деко з помідорами в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте до рум'яної скоринки.
Поки запікаються помідори черрі, дістаньте бринзу. Це розсільний сир, який роблять в основному з козячого або овечого молока. У бринзи, як у більшості сирів, немає скоринки, немає характерного «дірчастого» малюнка. Вона дуже корисна для організму, особливо для зубів і кісток, тому що містить велику кількість кальцію. Солоність бринзи можна знизити, якщо потримати її кілька хвилин в окропі або вимочити в звичайній воді протягом деякого часу. Візьміть тарілку і розімніть в ній виделкою потрібну кількість бринзи.
Тепер приступайте безпосередньо до приготування бутербродів. Візьміть підсмажений хліб, натріть на смак зубчиком часнику, попередньо очищеного від лушпиння. Полийте невеликою кількістю оливкової олії. Зверху розподіліть пюре з помідорів.
Далі рясним рівномірним шаром намажте розім'яту бринзу. Зверху покладіть кілька листя базиліка, а на них - запечені помідори черрі. І на завершення, ще раз полийте бутерброди невеликою кількістю оливкової олії. Дуже смачні, шалено ароматні бутерброди з бринзою готові. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти