Так як ікра далеко не дешевий продукт, не кожен може дозволити собі подавати до святкового столу не просто дуже смачний, але ще і корисний делікатес. І ось саме в тому випадку, коли немає можливості їсти ікру ложкою, завжди можна знайти зовсім інший спосіб подачі цього продукту. І найпоширеніший - бутерброд з ікрою, без якого рідко коли обходиться святкове застілля, особливо новорічне свято.
Хоч цей вид закуски і можна вважати досить легким по готуванні, але все ж ніколи в кулінарії не може бути абсолютно проста страва. Адже завжди важливо знати і про користь тих чи інших інгредієнтів і про їхню якість. Втім, про бутерброди. Здавалося б, що може бути простіше відрізати хліб і намазати маслом, додавши зверху якийсь делікатес. Але ж можна ж використовувати і багет і тости і крекери, і в тому числі свіжі огірки або млинчики. Тобто, все залежить від вашої фантазії і можливостей, але в нашому рецепті ми все-таки пропонуємо класичний варіант - хліб.
Звичайно, ікра сама по собі смачний і поживний продукт, до того ж, дуже корисний, тому немає особливої необхідності додавати до неї ще якісь продукти. Але все ж, іноді можна собі дозволити додати розкішності бутербродів з ікрою, додавши інші інгредієнти. Отже, підготуємо необхідні нам продукти, а саме розрізаємо навпіл плід лайма, нам знадобиться половинка.
Відрізаємо два однакових за розміром скибочки хліба, товщиною приблизно 1 см.
Потім беремо тонкий шматочок копченого лосося, прикладаємо до нього скибочку хліба і обрізаємо кінчики риби чітко за розміром.
Тепер поміщаємо на плиту сковорідку і кидаємо в неї вершкове масло, розтоплюємо. Далі викладаємо на сковорідку скибочки хліба і підсмажуємо до золотистого. Потім перевертаємо і підсмажуємо також з іншого боку.
Після цього кладемо на тарілку один підсмажений шматок хліба і викладаємо зверху соус песто, акуратно розмазавши ножем по всій поверхні.
Після цього зверху поміщаємо скибочку копченого лосося і скроплюємо свіжовичавленим соком лайма.
Далі кладемо паростки редьки і покриваємо нарізаним дрібними шматочками лососем.
Тепер розкладаємо трохи червоної і чорної ікри і накриваємо другим шматочком підсмаженого хліба, додавши зверху червону і чорну ікру. Подаючи бутерброд з ікрою до столу, можна прикрасити листочками м'яти, маслинами або часточкою лимона.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти