Літня версія борщу з молодих буряків і його зеленого і соковитого листя, не залишить байдужими ваших близьких.
Спочатку підготуйте овочі. Вимийте молодий буряк разом з бадиллям. Відріжте листя зі стеблами, відкладіть в сторону. Сам же буряк очистіть від шкірки за допомогою овочечистки або гострого ножа.
Наріжте буряк на кружечки, товщиною приблизно 0,5 сантиметра. А вже кружечки нарізайте тонкою соломкою. Потім перекладіть нарізаний буряк в окрему ємність.
До багатьох борщів і свекольників використовують не тільки сам коренеплід буряку, а й його молоде бадилля, яке також багате різними мікроелементами і вітамінами. Просушену зелену гичку (листочки і стебла), зрізані з буряка, дрібно накришіть.
Поставте на плиту глибоку сковорідку. Покладіть в неї нарізаний соломкою буряк. Приправте невеликою кількістю солі і додайте воду (так як рослинне або інше масло не буде додаватися), щоб буряк протушкувався.
Щоб додати страві певної кислинки, і щоб буряк не втратив свій красивий і насичений колір, використовуйте лимонний сік, краще свіжий. Прокатайте по столу лимон, сильно придавлюючи рукою. Розріжте цитрус навпіл, і вичавіть сік на буряк в сковорідці.
Увімкніть під сковородою невеликий вогонь. Кришкою годі й накривати. Тушкуйте буряк на повільному вогні, періодично помішуючи, 15 хвилин. Не перетушіть буряк, він повинене бути трохи хрустким.
Коли буряк вже готовий додайте до нього нарізане бадилля і нарізаний свіжий кріп. Не перемішуйте. Залиште на плиті сковорідку ще на 1 хвилину, щоб зелень обдати паром і теплом тушкованого буряка.
Очистіть картоплю і морквину. Сполосніть під проточною водою. Наріжте картоплю кубиками, а моркву кружечками. Помістіть овочі в каструлю, залийте овочевим бульйоном (можна використовувати воду) і поставте на плиту. Готуйте близько 15 хвилин або до готовності.
Як тільки картопля і морква повністю приготуються, додайте до них в каструлю консервовану квасолю світлу або темну, вибір залишається за вами.
Потім додайте тушковані буряки з бадиллям і кропом. Перемішайте. Дайте постояти борщу на повільному вогні 5 хвилин. Але не давайте йому закипіти, інакше він почне втрачати свій колір. Подавайте буряковий борщ через пару годин, і краще на наступний день. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти