Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Закуски Чеська кухня

Буріто з куркою і квасолею

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
1986 - переглядів
25 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Буріто з куркою і квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хочу відкрити невеликий для вас секрет -, як правило, кухарі в ресторанах навмисно використовують в приготуванні тих чи інших страв надмірно велика кількість жиру, так як вважається, що чим жирніше їжа, тим вона смачніше. Тому, якщо ви не прихильник вживання зайвих продуктів з великим відсотком жирності, можу запропонувати вам приготувати нежирну, але смачну і корисну страву - куряче буріто з додаванням квасолі. Ця популярна в мексиканській кухні страва вважається найшвидшою у приготуванні, і вона прижилась в раціоні всього світу, і в європейській кухні стала з'являтися все частіше і частіше. Я думаю, що вам припаде до душі цей рецепт через свою доступність. Адже інгредієнти завжди можна знайти у себе вдома, ну а якщо чого немає, можна сміливо замінити іншим. І повірте, смак від цього гірше не стане. Буріто можна приготувати і на обід, і на вечерю, і навіть сміливо взяти з собою на природу, в взагалі, думаю, варто спробувати. Отже, починаємо робити буріто з куркою і квасолею. Відразу хочу зауважити, що у вас вже може бути заздалегідь заготовлені деякі інгредієнти, наприклад, як рис і квасоля. Що стосується квасолі, то можна використовувати навіть консервовану в томатному соусі.

Інгредієнти

  • Рис коричневий 100 г.
  • Квасоля 1/2 скл.
  • Куряче філе 700 г.
  • Чеддер 100 г.
  • Салат 200 г.
  • Лаваш 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 зуб.
  • Вода 1 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ну, а якщо починаємо готувати з нуля, то розігріваємо до високої температури сковорідку і висипаємо туди коричневий рис, додаємо зовсім небагато пропущеного через прес часнику і обсмажуємо, помішуючи кілька хвилин.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім вливаємо воду, присолюємо, трохи посипаємо чорним меленим перцем і доводимо до кипіння. Зменшивши вогонь, готуємо, періодично помішуючи, протягом 25 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Попередньо замочену квасолю, варимо до готовності в підсоленій воді, потім відціджуємо НЕ викіпевшую рідину і додаємо томатну пасту. Квасолю з пастою перемішуємо і охолоджуємо. Але, ще раз повторюся, якщо у вас є квасоля консервована, ви можете сміливо її використовувати і не морочитися з приготуванням.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займемося приготуванням м'яса. Куряче філе обсмажте на грилі з обох сторін до золотистої скоринки і наріжте однаковими шматочками середнього розміру.

    Крок - 4
  5. 05

    Безпосередньо для приготування буріто обов'язково потрібні тортильи, але якщо ви не хочете бігти в супермаркет, або просто на це немає часу, можете сміливо замінити тонким лавашем. Розкладаємо на столі лист лаваша, по краю викладаємо приготований рис, поряд кладемо квасолю.

    Крок - 5
  6. 06

    Зверху посипаємо стружкою натертого на дрібній тертці сиру.

    Крок - 6
  7. 07

    Після цього зверху сиру кладемо нарізані листя салату і шматочки обсмаженого курячого м'яса. Все це рясно поливаємо соусом сальса.

    Крок - 7
  8. 08

    Коли всі інгредієнти викладені в цьому порядку, акуратно складаємо кінці лаваша конвертиком, а потім загортаємо буріто.

    Крок - 8
  9. 09

    Розміщуємо буріто в гриль і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Постійно стежте за приготуванням, тому як лаваш може швидко підгоріти та спровокувати пожежу і це точно не прикрасить страву.

    Крок - 9
  10. 10

    Вийнявши готову страву з гриля, розріжте і подавайте до столу. Повірте, ваші їдці оцінять цю страву стовідсотково.

    Крок - 10

Оцінити рецепт