Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Буріто з куркою і квасолею

( 5.0000 5 5 1 оцінка)
25 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Буріто з куркою і квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Хочу відкрити невеликий для вас секрет -, як правило, кухарі в ресторанах навмисно використовують в приготуванні тих чи інших страв надмірно велика кількість жиру, так як вважається, що чим жирніше їжа, тим вона смачніше. Тому, якщо ви не прихильник вживання зайвих продуктів з великим відсотком жирності, можу запропонувати вам приготувати нежирну, але смачну і корисну страву - куряче буріто з додаванням квасолі. Ця популярна в мексиканській кухні страва вважається найшвидшою у приготуванні, і вона прижилась в раціоні всього світу, і в європейській кухні стала з'являтися все частіше і частіше. Я думаю, що вам припаде до душі цей рецепт через свою доступність. Адже інгредієнти завжди можна знайти у себе вдома, ну а якщо чого немає, можна сміливо замінити іншим. І повірте, смак від цього гірше не стане. Буріто можна приготувати і на обід, і на вечерю, і навіть сміливо взяти з собою на природу, в взагалі, думаю, варто спробувати. Отже, починаємо робити буріто з куркою і квасолею. Відразу хочу зауважити, що у вас вже може бути заздалегідь заготовлені деякі інгредієнти, наприклад, як рис і квасоля. Що стосується квасолі, то можна використовувати навіть консервовану в томатному соусі.

Інгредієнти

Перець чорний мелений за смаком
Вода1 скл.
Часник1 зуб.
Сіль за смаком
Лаваш1 шт.
Салат4 шт.
Чеддер100 г.
Куряче філе2 шт.
Квасоля 1/2 скл.
Рис коричневий100 г.

Покроковий рецепт з фото

01

Ну, а якщо починаємо готувати з нуля, то розігріваємо до високої температури сковорідку і висипаємо туди коричневий рис, додаємо зовсім небагато пропущеного через прес часнику і обсмажуємо, помішуючи кілька хвилин.

Крок - 1
02

Потім вливаємо воду, присолюємо, трохи посипаємо чорним меленим перцем і доводимо до кипіння. Зменшивши вогонь, готуємо, періодично помішуючи, протягом 25 хвилин.

Крок - 2
03

Попередньо замочену квасолю, варимо до готовності в підсоленій воді, потім відціджуємо НЕ викіпевшую рідину і додаємо томатну пасту. Квасолю з пастою перемішуємо і охолоджуємо. Але, ще раз повторюся, якщо у вас є квасоля консервована, ви можете сміливо її використовувати і не морочитися з приготуванням.

Крок - 3
04

Тепер займемося приготуванням м'яса. Куряче філе обсмажте на грилі з обох сторін до золотистої скоринки і наріжте однаковими шматочками середнього розміру.

Крок - 4
05

Безпосередньо для приготування буріто обов'язково потрібні тортильи, але якщо ви не хочете бігти в супермаркет, або просто на це немає часу, можете сміливо замінити тонким лавашем. Розкладаємо на столі лист лаваша, по краю викладаємо приготований рис, поряд кладемо квасолю.

Крок - 5
06

Зверху посипаємо стружкою натертого на дрібній тертці сиру.

Крок - 6
07

Після цього зверху сиру кладемо нарізані листя салату і шматочки обсмаженого курячого м'яса. Все це рясно поливаємо соусом сальса.

Крок - 7
08

Коли всі інгредієнти викладені в цьому порядку, акуратно складаємо кінці лаваша конвертиком, а потім загортаємо буріто.

Крок - 8
09

Розміщуємо буріто в гриль і запікаємо при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Постійно стежте за приготуванням, тому як лаваш може швидко підгоріти та спровокувати пожежу і це точно не прикрасить страву.

Крок - 9
10

Вийнявши готову страву з гриля, розріжте і подавайте до столу. Повірте, ваші їдці оцінять цю страву стовідсотково.

Крок - 10

Оцінити рецепт