Ось якщо раптом у вас виникне питання, що таке кухня Мексики - перша страва, що найчастіше згадується, як раз буріто, і тільки потім все інше. Для того, щоб приготувати буріто обов'язково потрібна тортилья, ну і звичайно ж, самі різні начинки. Готується така їжа досить швидко і нескладно, тим більше, що кожна господиня має право діяти абсолютно вільно у виборі продуктів і комбінації інгредієнтів на свій смак.
Залежно від того яку начинку ви виберете, страва буде краще або для м'ясоїдів, або для вегетаріанців, а ось сподобається вона обов'язково всім, адже буріто набагато смачніше будь-якого покупного фаст-фуду. Спочатку приготуємо рис для начинки буріто. В глибоку миску засипаємо рис і заливаємо пів літром води, витримуємо протягом 15 хвилин.
Потім в сковорідці розігріваємо 500 мл води, додаємо туди замочений рис, солимо, вливаємо оливкову олію і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і варимо близько 15 хвилин.
Після цього відкриваємо кришку і знімаємо сковорідку з вогню. Перекладаємо рис в миску, додаємо подрібнену зелень кінзи, а також лимонний сік і добре перемішавши, відставляємо в сторону.
Тепер візьмемося за приготування соусу. У глибоку посудину додаємо свіжі вершки, лимонний сік, вливаємо молоко і добре змішуємо. Ми залишаємо на ніч. Загалом то, сметанний соус можна приготувати напередодні.
Після цього нам потрібно ще приготувати одну з складових для начинки. Для цього в миску кладемо нарізані невеликими кубиками помідори і цибулю, а також подрібнену кінзу і халапеньйо. Потім додаємо сік лайма, трохи солі і добре перемішуємо всі інгредієнти. Також поки залишаємо осторонь.
Тим часом нагріваємо в сковороді оливкове масло, додаємо дрібно рубаний часник, посипаємо червоним перцем чилі, солимо і добре перемішуємо.
Доливаємо воду і знову перемішуємо. Тепер викладаємо відварену чорну і червону квасолю, все добре перемішавши, доводимо до кипіння. Готуємо близько 10 хвилин на середньому вогні.
Потім перекладаємо в миску, додаємо трохи сальси і грубо розтираємо боби. Також відставляємо.
Залишилося приготувати кукурудзу. У глибоку миску кладемо солодку кукурудзу і нашатковану цибулю, додаємо нарізану зелень кінзи і скибочки халапеньйо. Додаємо лимонний сік і білий винний оцет. Посипаємо червоним перцем, порошком кмину, солимо і всі інгредієнти добре перемішуємо, залишаємо на 20 хвилин.
Ну, а тепер готуємо безпосередньо коржі. У мисці змішуємо універсальне і пшеничне борошно, додаємо розпушувач, сіль, і розтоплене масло, добре перемішуємо.
Потім додаємо гарячу воду і замішуємо м'яке тісто, яке залишаємо на 20 хвилин.
Після цього беремо кульку з тіста і розгортаємо її за допомогою качалки в круглий коржик. Викладаємо тісто на гарячу сковороду і готуємо на помірному вогні протягом 2-3 хвилин з обох сторін або до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Готові коржі знімаємо з вогню і тримаємо в стороні.
Самі в той час додаємо в чашу блендера часточки авокадо, вливаємо лимонний сік. Потім солимо, додаємо халапеньйо і коріандр. Заливаємо трохи холодної води і оливкового масла. В кінці кидаємо подрібнену цибулю і змішуємо інгредієнти в однорідну пасту.
Ну і, нарешті, починаємо безпосередньо приготування буріто. Візьмемо корж і викладаємо приготований рис, потім бобову начинку, підготовлений піко де Галло і кукурудзяну сальсу.
На завершення поливаємо сметанним соусом і гуакамоле. Прикрашаємо сиром чеддер і листям салату. Тепер складаємо правильно буріто і загортаємо його в алюмінієву фольгу. Розрізавши навпіл, подаємо до столу.
Випадкові рецепти