Укр
Рус
Буріто Другі страви Мексиканська кухня

Буріто

( 4.8621 4 529 29 оцінок)
2506 - переглядів
80 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Буріто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось якщо раптом у вас виникне питання, що таке кухня Мексики - перша страва, що найчастіше згадується, як раз буріто, і тільки потім все інше. Для того, щоб приготувати буріто обов'язково потрібна тортилья, ну і звичайно ж, самі різні начинки. Готується така їжа досить швидко і нескладно, тим більше, що кожна господиня має право діяти абсолютно вільно у виборі продуктів і комбінації інгредієнтів на свій смак.

Інгредієнти

  • Салат за смаком
  • Чеддер за смаком
  • Коріандр 2 ст.л
  • Авокадо 170 г.
  • Вершкове масло 100 мл.
  • Кмин 1/4 ч.л
  • Винний оцет 1 ст.л
  • Кукурудза 460 г.
  • Соус сальса верде 2 ст.л
  • Квасоля 200 г.
  • Боби 200 г.
  • Перець червоний чілі 3/4 ч.л
  • Часник 1 ч.л
  • Лайм 1/4 шт.
  • Халапеньо 5 1/2 ст.л
  • Цибуля 330 г.
  • Помідор 260 г.
  • Молоко 60 мл.
  • Вершки 20 % 200 г.
  • сік лимонний 90 мл.
  • Кінза 50 г.
  • Оливкова олія 3 1/2 ч.л
  • Сіль 2 1/2 ч.л
  • Вода 1.37 л.
  • Рис 220 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Залежно від того яку начинку ви виберете, страва буде краще або для м'ясоїдів, або для вегетаріанців, а ось сподобається вона обов'язково всім, адже буріто набагато смачніше будь-якого покупного фаст-фуду. Спочатку приготуємо рис для начинки буріто. В глибоку миску засипаємо рис і заливаємо пів літром води, витримуємо протягом 15 хвилин.

Крок - 1
02

Потім в сковорідці розігріваємо 500 мл води, додаємо туди замочений рис, солимо, вливаємо оливкову олію і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і варимо близько 15 хвилин.

Крок - 2
03

Після цього відкриваємо кришку і знімаємо сковорідку з вогню. Перекладаємо рис в миску, додаємо подрібнену зелень кінзи, а також лимонний сік і добре перемішавши, відставляємо в сторону.

Крок - 3
04

Тепер візьмемося за приготування соусу. У глибоку посудину додаємо свіжі вершки, лимонний сік, вливаємо молоко і добре змішуємо. Ми залишаємо на ніч. Загалом то, сметанний соус можна приготувати напередодні.

Крок - 4
05

Після цього нам потрібно ще приготувати одну з складових для начинки. Для цього в миску кладемо нарізані невеликими кубиками помідори і цибулю, а також подрібнену кінзу і халапеньйо. Потім додаємо сік лайма, трохи солі і добре перемішуємо всі інгредієнти. Також поки залишаємо осторонь.

Крок - 5
06

Тим часом нагріваємо в сковороді оливкове масло, додаємо дрібно рубаний часник, посипаємо червоним перцем чилі, солимо і добре перемішуємо.

Крок - 6
07

Доливаємо воду і знову перемішуємо. Тепер викладаємо відварену чорну і червону квасолю, все добре перемішавши, доводимо до кипіння. Готуємо близько 10 хвилин на середньому вогні.

Крок - 7
08

Потім перекладаємо в миску, додаємо трохи сальси і грубо розтираємо боби. Також відставляємо.

Крок - 8
09

Залишилося приготувати кукурудзу. У глибоку миску кладемо солодку кукурудзу і нашатковану цибулю, додаємо нарізану зелень кінзи і скибочки халапеньйо. Додаємо лимонний сік і білий винний оцет. Посипаємо червоним перцем, порошком кмину, солимо і всі інгредієнти добре перемішуємо, залишаємо на 20 хвилин.

Крок - 9
10

Ну, а тепер готуємо безпосередньо коржі. У мисці змішуємо універсальне і пшеничне борошно, додаємо розпушувач, сіль, і розтоплене масло, добре перемішуємо.

Крок - 10
11

Потім додаємо гарячу воду і замішуємо м'яке тісто, яке залишаємо на 20 хвилин.

Крок - 11
12

Після цього беремо кульку з тіста і розгортаємо її за допомогою качалки в круглий коржик. Викладаємо тісто на гарячу сковороду і готуємо на помірному вогні протягом 2-3 хвилин з обох сторін або до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Готові коржі знімаємо з вогню і тримаємо в стороні.

Крок - 12
13

Самі в той час додаємо в чашу блендера часточки авокадо, вливаємо лимонний сік. Потім солимо, додаємо халапеньйо і коріандр. Заливаємо трохи холодної води і оливкового масла. В кінці кидаємо подрібнену цибулю і змішуємо інгредієнти в однорідну пасту.

Крок - 13
14

Ну і, нарешті, починаємо безпосередньо приготування буріто. Візьмемо корж і викладаємо приготований рис, потім бобову начинку, підготовлений піко де Галло і кукурудзяну сальсу.

Крок - 14
15

На завершення поливаємо сметанним соусом і гуакамоле. Прикрашаємо сиром чеддер і листям салату. Тепер складаємо правильно буріто і загортаємо його в алюмінієву фольгу. Розрізавши навпіл, подаємо до столу.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фаршированные яйца с луком - покроковий рецепт, фото 1 Фаршированные яйца с луком 40 4 2 з 5 - детальніше -
Яблоки запеченные - покроковий рецепт, фото 1 Яблоки запеченные 30 8 2 з 5 - детальніше -