У наш час навряд чи кого можна здивувати всілякими стравами, інших кухонь світу. Адже за допомогою інтернету, безлічі кулінарної літератури ми вже легко розбираємося в тому, що собою являє та або інша екзотична страва, а так само його інгредієнти. Тому і з мексиканською кухнею чимало, я думаю, давно знайомі, ну а вона ні в якому разі не може обійтися без своєї традиційної страви-буріто. Це популярна страва складається з того, що начинка, яка може бути найрізноманітнішою, загортається в м'які корж тортилью, і зовні чимось схоже на наші звичні млинчики. Рецептів буріто безліч, в ідеалі він повинен бути гострим, як втім, і вся мексиканська їжа, готується досить швидко, але за умови, що у вас є всі необхідні інгредієнти. Вже готові наважитися спробувати свої сили і приготувати справжній буріто? Тоді можемо починати.
Спочатку підготуємо для нашої страви м'ясо. Свинячий стейк товщиною приблизно 1 см посипаємо сіллю, викладаємо на гриль і обсмажуємо до рум'яності. Потім перевертаємо, солимо з іншого боку і знову підсмажуємо до золотистого.
Після цього перекладаємо на обробну дошку і, притримуючи кухонними щипцями, ріжемо спочатку на смужки, а потім нарізаємо кубиками.
Цибулину очищаємо, обполіскуємо і дрібно ріжемо, так само нарізаємо цибулеву кінзу, її нам знадобиться не більше столової ложки.
На плиту поміщаємо каструлю, вливаємо оливкову олію і кидаємо очищену і дрібно нашатковану цибулю. Потім додаємо нарізану цибулеву кінзу і перемішавши, трохи пасеруємо на середньому вогні, до м'якості цибулі.
Після цього засипаємо в каструлю рис, перемішуємо, вливаємо курячий бульйон, туди ж доливаємо томатний соус, перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і готуємо на слабкому вогні до готовності рису.
Так як ми в нашій страві будемо використовувати авокадо, нам потрібно його подрібнити за допомогою блендера до стану пюре.
Ну, а зараз нам необхідно підготувати коржі буріто. Так як в нашому випадку ми використовуємо покупні буріто, ми їх трохи підсмажуємо з обох сторін на жаровому листі.
Тепер приступаємо до безпосереднього приготування нашої страви. Беремо обсмажений корж, кладемо на обробну дошку, посередині її по всій довжині викладаємо приготований рис з цибулею.
Поверх рису викладаємо трохи вареної квасолі, а за нею скибочки обсмаженого стейка.
Тепер додаємо пюре з авокадо, поливаємо гострим соусом і на довершення - майонезом.
Коли всі необхідні інгредієнти викладені, загортаємо буріто рулетом і перерізаємо навпіл навскоси, щоб вони виглядали красиво. Викладаємо буріто на тарілку, прикрашаємо часточками лайма і зеленню, подаємо до столу і дивуємо своїх домашніх або гостей.
Випадкові рецепти