Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Закуски Середземноморська кухня

Буріто зі свининою і овочами

40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто зі свининою і овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня, Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: На грилі

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

У наш час навряд чи кого можна здивувати всілякими стравами, інших кухонь світу. Адже за допомогою інтернету, безлічі кулінарної літератури ми вже легко розбираємося в тому, що собою являє та або інша екзотична страва, а так само його інгредієнти. Тому і з мексиканською кухнею чимало, я думаю, давно знайомі, ну а вона ні в якому разі не може обійтися без своєї традиційної страви-буріто. Це популярна страва складається з того, що начинка, яка може бути найрізноманітнішою, загортається в м'які корж тортилью, і зовні чимось схоже на наші звичні млинчики. Рецептів буріто безліч, в ідеалі він повинен бути гострим, як втім, і вся мексиканська їжа, готується досить швидко, але за умови, що у вас є всі необхідні інгредієнти. Вже готові наважитися спробувати свої сили і приготувати справжній буріто? Тоді можемо починати.

Інгредієнти

  • Соус гострий за смаком
  • Кінза 1 ст.л
  • Авокадо 1 шт.
  • Квасоля 1 ст.л
  • Томатне пюре 1/2 скл.
  • Бульйон 1 скл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис 1 скл.
  • Свинина 400 г.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Корж - тако 10 шт.
  • Лайм 1/2 шт.
  • Зелень за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку підготуємо для нашої страви м'ясо. Свинячий стейк товщиною приблизно 1 см посипаємо сіллю, викладаємо на гриль і обсмажуємо до рум'яності. Потім перевертаємо, солимо з іншого боку і знову підсмажуємо до золотистого.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього перекладаємо на обробну дошку і, притримуючи кухонними щипцями, ріжемо спочатку на смужки, а потім нарізаємо кубиками.

    Крок - 2
  3. 03

    Цибулину очищаємо, обполіскуємо і дрібно ріжемо, так само нарізаємо цибулеву кінзу, її нам знадобиться не більше столової ложки.

    Крок - 3
  4. 04

    На плиту поміщаємо каструлю, вливаємо оливкову олію і кидаємо очищену і дрібно нашатковану цибулю. Потім додаємо нарізану цибулеву кінзу і перемішавши, трохи пасеруємо на середньому вогні, до м'якості цибулі.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього засипаємо в каструлю рис, перемішуємо, вливаємо курячий бульйон, туди ж доливаємо томатний соус, перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і готуємо на слабкому вогні до готовності рису.

    Крок - 5
  6. 06

    Так як ми в нашій страві будемо використовувати авокадо, нам потрібно його подрібнити за допомогою блендера до стану пюре.

    Крок - 6
  7. 07

    Ну, а зараз нам необхідно підготувати коржі буріто. Так як в нашому випадку ми використовуємо покупні буріто, ми їх трохи підсмажуємо з обох сторін на жаровому листі.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер приступаємо до безпосереднього приготування нашої страви. Беремо обсмажений корж, кладемо на обробну дошку, посередині її по всій довжині викладаємо приготований рис з цибулею.

    Крок - 8
  9. 09

    Поверх рису викладаємо трохи вареної квасолі, а за нею скибочки обсмаженого стейка.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер додаємо пюре з авокадо, поливаємо гострим соусом і на довершення - майонезом.

    Крок - 10
  11. 11

    Коли всі необхідні інгредієнти викладені, загортаємо буріто рулетом і перерізаємо навпіл навскоси, щоб вони виглядали красиво. Викладаємо буріто на тарілку, прикрашаємо часточками лайма і зеленню, подаємо до столу і дивуємо своїх домашніх або гостей.

    Крок - 11

Оцінити рецепт