Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Буріто з яловичиною

40 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Буріто з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для любителів мексиканської кухні добре підійде рецепт приготування смачної і нескладної страви - буріто з яловичиною. Ця страва - справжня знахідка для кожної господині, адже вона ситна, смачна і зовсім не вимагає багато зусиль в готуванні. В традиційному варіанті мексиканське буріто являє собою м'який тестовий корж, який називається тортилья, в яку загортається різна начинка. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати трошки адаптовану версію до наших кулінарних смаків. Буріто чимось нагадує шаурму, але головна відмінність - це фарш, а не нарізане шматочками м'ясо всередині. Сьогодні ж пропонуємо вам приготувати трошки домашній варіант буріто з яловичиною, не загортаючи начинку всередину коржа з тіста.

Інгредієнти

Зелений перець чилі1 б.
Соус томатний4 ст.л
Маслини100 г.
Сир твердий300 г.
Часник4 зуб.
Помідор3 ч.л
Квасоля червона консервована1 б.
Цибуля2 шт.
Фарш яловичий400 г.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений1 щіп.
Тортілья1 шт.
Оливкова олія3 ст.л
01

Отже, для початку ставимо на вогонь неглибоку сковорідку, вливаємо в неї оливкову олію і кидаємо яловичий фарш, щоб обсмажити. Періодично помішуючи, обсмажуємо його до появи коричневого кольору і випарювання всієї рідини.

Крок - 1
02

Тим часом підготуємо необхідні страві овочі. Чистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нарізаємо на обробній дошці.

Крок - 2
03

Також очищаємо часник і подрібнюємо його за допомогою ножа або часникодавки (в цьому рецепті можна використовувати і часниковий порошок).

Крок - 3
04

Додаємо подрібнені овочі до фаршу, ретельно перемішуємо, добре солимо, перчимо чорним меленим перцем і продовжуємо обсмажувати.

Крок - 4
05

Коли цибуля стане м'якою, а часник дасть насичений пікантний аромат, додаємо до вмісту сковорідки нарізані кільцями маслини (без кісточок).

Крок - 5
06

Потім консервовану квасолю, зелений перець чилі (бажано теж мати консервований), нарізані на невеликі шматочки помідори і заливаємо рідким томатним соусом, все ретельно перемішуємо і залишаємо протушкуватись всьому разом 10-15 хвилин.

Крок - 6
07

Коли начинка буде готова, беремо скляну (або іншу, наявну на вашій кухні) форму для приготування в духовці. На дно викладаємо трохи начинки, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності, потім накриваємо листом тортильї або лаваша, не притискаючи щільно, щоб відразу не розм'як.

Крок - 7
08

Зверху викладаємо ще один шар начинки і посипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром.

Крок - 8
09

Далі накриваємо знову листами тортильї, викладаємо,що залишилася начинку і посипаємо тертим сиром. Тепер відправляємо в попередньо розігріту духовку хвилин на 10, щоб сир рівномірно розплавився.

Крок - 9
10

Дістаємо готове буріто, ріжемо його на шматочки і запрошуємо всіх до столу покуштувати найсмачнішу мексиканську страву, ситну, гостру, пікантну, яка обов'язково сподобається вашим гостям і домашнім.

Крок - 10

Оцінити рецепт