Для любителів мексиканської кухні добре підійде рецепт приготування смачної і нескладної страви - буріто з яловичиною. Ця страва - справжня знахідка для кожної господині, адже вона ситна, смачна і зовсім не вимагає багато зусиль в готуванні. В традиційному варіанті мексиканське буріто являє собою м'який тестовий корж, який називається тортилья, в яку загортається різна начинка. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати трошки адаптовану версію до наших кулінарних смаків. Буріто чимось нагадує шаурму, але головна відмінність - це фарш, а не нарізане шматочками м'ясо всередині. Сьогодні ж пропонуємо вам приготувати трошки домашній варіант буріто з яловичиною, не загортаючи начинку всередину коржа з тіста.
Отже, для початку ставимо на вогонь неглибоку сковорідку, вливаємо в неї оливкову олію і кидаємо яловичий фарш, щоб обсмажити. Періодично помішуючи, обсмажуємо його до появи коричневого кольору і випарювання всієї рідини.
Тим часом підготуємо необхідні страві овочі. Чистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нарізаємо на обробній дошці.
Також очищаємо часник і подрібнюємо його за допомогою ножа або часникодавки (в цьому рецепті можна використовувати і часниковий порошок).
Додаємо подрібнені овочі до фаршу, ретельно перемішуємо, добре солимо, перчимо чорним меленим перцем і продовжуємо обсмажувати.
Коли цибуля стане м'якою, а часник дасть насичений пікантний аромат, додаємо до вмісту сковорідки нарізані кільцями маслини (без кісточок).
Потім консервовану квасолю, зелений перець чилі (бажано теж мати консервований), нарізані на невеликі шматочки помідори і заливаємо рідким томатним соусом, все ретельно перемішуємо і залишаємо протушкуватись всьому разом 10-15 хвилин.
Коли начинка буде готова, беремо скляну (або іншу, наявну на вашій кухні) форму для приготування в духовці. На дно викладаємо трохи начинки, рівномірно розподіливши по всьому дну ємності, потім накриваємо листом тортильї або лаваша, не притискаючи щільно, щоб відразу не розм'як.
Зверху викладаємо ще один шар начинки і посипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром.
Далі накриваємо знову листами тортильї, викладаємо,що залишилася начинку і посипаємо тертим сиром. Тепер відправляємо в попередньо розігріту духовку хвилин на 10, щоб сир рівномірно розплавився.
Дістаємо готове буріто, ріжемо його на шматочки і запрошуємо всіх до столу покуштувати найсмачнішу мексиканську страву, ситну, гостру, пікантну, яка обов'язково сподобається вашим гостям і домашнім.
Випадкові рецепти