В цій страві пікантності і особливий смак додає майонезний соус. Спробуйте і ви, впевнений не пошкодуєте.
Помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинну олію і розігрійте на середньому вогні. Тепер в розжарену олію киньте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними квадратами ріпчасту цибулю. Обсмажуйте до розм'якшення, часто помішуючи.
Далі киньте до присмаженої цибулі рис (попередньо замочений на півгодини в холодній воді), добре посоліть, приправте кмином і перемішайте, обсмажуючи, близько 5 хвилин.
Потім залийте в сотейник до рису курячий бульйон і консервовані нарізані кубиками помідори (можна використовувати і свіжі). Доведіть вміст сковороди до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, поки вся рідина не буде поглинена, а рис повністю не провариться.
Невелику сковорідку відправте на плиту і добре розігрійте. Киньте в сковороду консервоване пюре з квасолі і томіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, приправивши чорним меленим перцем і сухим часником (можна використовувати зубчики свіжого, видавленого через часникодавку) близько 10 хвилин.
Далі помістіть в глибоку миску очищені креветки і перемішайте з подрібненим часником.
Потім відправте невелику сковорідку на плиту і на середньому вогні розігрійте в ній оливкову олію. Далі додайте креветки і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 7 хвилин.
В маленькій мисці змішайте жирний йогурт, майонез і томатний соус (можна навіть використовувати готову аджику) до однорідності.
Приступайте до закручювання буріто. Лист тортильї покладіть на тарілку, потім промажте пюре з квасолі, посипавши зверху тертим твердим сиром.
Після йде шар креветок і рисово - цибулева начинка. Полийте зверху начинок раніше підготовлений майонезний соус.
Поверніть буріто будь-яким зручним чином так, щоб лист не розвернувся і подавайте готову страву з томатним соусом, посипавши зеленню петрушки.
Випадкові рецепти