Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Закуски Українська кухня

Буріто з рисом

40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

В цій страві пікантності і особливий смак додає майонезний соус. Спробуйте і ви, впевнений не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис 1/2 скл.
  • Кмин 1 ч.л
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Помідори консервовані 200 г.
  • Квасоля червона консервована 200 г.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Часник 5 зуб.
  • Креветки 500 г.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Йогурт 100 мл.
  • Майонез 50 мл.
  • Соус томатний 3 ст.л
  • Тортілья 6 лист
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинну олію і розігрійте на середньому вогні. Тепер в розжарену олію киньте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними квадратами ріпчасту цибулю. Обсмажуйте до розм'якшення, часто помішуючи.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі киньте до присмаженої цибулі рис (попередньо замочений на півгодини в холодній воді), добре посоліть, приправте кмином і перемішайте, обсмажуючи, близько 5 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім залийте в сотейник до рису курячий бульйон і консервовані нарізані кубиками помідори (можна використовувати і свіжі). Доведіть вміст сковороди до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, поки вся рідина не буде поглинена, а рис повністю не провариться.  

    Крок - 3
  4. 04

    Невелику сковорідку відправте на плиту і добре розігрійте. Киньте в сковороду консервоване пюре з квасолі і томіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, приправивши чорним меленим перцем і сухим часником (можна використовувати зубчики свіжого, видавленого через часникодавку) близько 10 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі помістіть в глибоку миску очищені креветки і перемішайте з подрібненим часником. 

    Крок - 5
  6. 06

    Потім відправте невелику сковорідку на плиту і на середньому вогні розігрійте в ній оливкову олію. Далі додайте креветки і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 7 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    В маленькій мисці змішайте жирний йогурт, майонез і томатний соус (можна навіть використовувати готову аджику) до однорідності.

    Крок - 7
  8. 08

    Приступайте до закручювання буріто. Лист тортильї покладіть на тарілку, потім промажте пюре з квасолі, посипавши зверху тертим твердим сиром.

    Крок - 8
  9. 09

    Після йде шар креветок і рисово - цибулева начинка. Полийте зверху начинок раніше підготовлений майонезний соус.

    Крок - 9
  10. 10

    Поверніть буріто будь-яким зручним чином так, щоб лист не розвернувся і подавайте готову страву з томатним соусом, посипавши зеленню петрушки.  

    Крок - 10

Оцінити рецепт