Укр
Рус
Буріто Закуски Українська кухня

Буріто з рисом

( 4.8276 4 529 29 оцінок)
2083 - переглядів
40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

В цій страві пікантності і особливий смак додає майонезний соус. Спробуйте і ви, впевнений не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис 1/2 скл.
  • Кмин 1 ч.л
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Помідори консервовані 200 г.
  • Квасоля червона консервована 200 г.
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Часник 5 зуб.
  • Креветки 500 г.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Йогурт 100 мл.
  • Майонез 50 мл.
  • Соус томатний 3 ст.л
  • Тортілья 6 лист
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помістіть глибокий сотейник на плиту, налийте в нього рослинну олію і розігрійте на середньому вогні. Тепер в розжарену олію киньте заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану дрібними квадратами ріпчасту цибулю. Обсмажуйте до розм'якшення, часто помішуючи.

Крок - 1
02

Далі киньте до присмаженої цибулі рис (попередньо замочений на півгодини в холодній воді), добре посоліть, приправте кмином і перемішайте, обсмажуючи, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Потім залийте в сотейник до рису курячий бульйон і консервовані нарізані кубиками помідори (можна використовувати і свіжі). Доведіть вміст сковороди до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин, поки вся рідина не буде поглинена, а рис повністю не провариться.  

Крок - 3
04

Невелику сковорідку відправте на плиту і добре розігрійте. Киньте в сковороду консервоване пюре з квасолі і томіть на слабкому вогні, постійно помішуючи, приправивши чорним меленим перцем і сухим часником (можна використовувати зубчики свіжого, видавленого через часникодавку) близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Далі помістіть в глибоку миску очищені креветки і перемішайте з подрібненим часником. 

Крок - 5
06

Потім відправте невелику сковорідку на плиту і на середньому вогні розігрійте в ній оливкову олію. Далі додайте креветки і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 7 хвилин.

Крок - 6
07

В маленькій мисці змішайте жирний йогурт, майонез і томатний соус (можна навіть використовувати готову аджику) до однорідності.

Крок - 7
08

Приступайте до закручювання буріто. Лист тортильї покладіть на тарілку, потім промажте пюре з квасолі, посипавши зверху тертим твердим сиром.

Крок - 8
09

Після йде шар креветок і рисово - цибулева начинка. Полийте зверху начинок раніше підготовлений майонезний соус.

Крок - 9
10

Поверніть буріто будь-яким зручним чином так, щоб лист не розвернувся і подавайте готову страву з томатним соусом, посипавши зеленню петрушки.  

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Стейк из мраморной говядины - покроковий рецепт, фото 1 Стейк из мраморной говядины 50 2 3 з 5 - детальніше -
Бефстроганов классический - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов классический 85 6 3 з 5 - детальніше -
Мясной рулет в фольге - покроковий рецепт, фото 1 Мясной рулет в фольге 100 5 3 з 5 - детальніше -