Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Другі страви Чеська кухня

Буріто з квасолею

50 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буріто - м'який, теплий коржик з низкою всіляких начинок, а саме - рис, боби і курка, яловичина або свинина. Назва «burrito» перекладається як «маленький віслюк», тому що згорнутий кінець тортильї виглядає як вухо віслюка.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Вода 1 1/2 скл.
  • Квасоля червона консервована 300 г.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Картопля 6 шт.
  • Перець червоний мелений 1 щіп.
  • Кмин 1 щіп.
  • Соєвий соус 3 ст.л
  • Гірчиця 2 ст.л
  • Тортілья 6 шт.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Сир твердий 200 г.
  • Куркума 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу включіть для розігріву духовку, вам знадобитися температура близько 175 градусів С. Велику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Очистіть від шкірки, наріжте великими квадратами і відправте в окріп відварюватися картоплю, десь на пів години.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім злийте воду, додайте трохи вершкового масла і засипте суху куркуму (це додасть пікантний смак майбутньому пюре). А потім розімніть за допомогою кухонної товкушки відварену картоплю в пюре. Але не додавайте ніякої рідини (молоко або бульйон), щоб пюре було досить густим.

    Крок - 2
  3. 03

    А тепер приступайте до приготування начинки для наступного буріто. Для цього помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте хвилини 2, постійно помішуючи, щоб не підгоріла, а далі киньте до цибулі очищений і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити дрібно ножем або іншим чином).

    Крок - 3
  4. 04

    Обсмажуйте ще трохи до появи насиченого часникового аромату і додайте в суміш цибулі консервовану червону квасолю. Трохи присмажте, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою до повного змішування овочів, а потім залийте кип'ячену воду.

    Крок - 4
  5. 05

    Тушкуйте вміст сковороди близько 5 хвилин, а потім приберіть сковороду з вогню і приправте бобову начинку великою кількістю червоного меленого перцю, сухим кмином. Залийте в сковороду з начинкою соєвий соус, гірчицю і ретельно все змішайте до утворення однорідної маси.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер розкладіть заздалегідь підготовлені листи тортильї на поверхню і приступайте до загортання буррітних рулетів.

    Крок - 6
  7. 07

    На кожен круглий лист по центру укладіть товстим шаром раніше приготоване картопляне пюре, зробивши невелике заглиблення для наступного шару.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер зверху покладіть бобову начинку, теж не шкодуючи. Ну і на завершення посипте пюре з бобами натертим на крупній тертці твердим сиром.

    Крок - 8
  9. 09

    Складіть тортилью буріто так, щоб лист повністю заховав начинку і не розвернувся.

    Крок - 9
  10. 10

    В глибоку форму для випічки, попередньо змащену олією, покладіть загорнуті буріто, щільно притуливши один до одного. Відправте форму для випічки в попередньо розігріту плиту і запікайте близько 10 хвилин (в залежності від того, як працює ваша духовка).

    Крок - 10
  11. 11

    Готову страву викладіть на тарілку і подавайте до столу, поливши улюбленим соусом і прикрасивши зеленню цибулі.

    Крок - 11

Оцінити рецепт