Буріто - м'який, теплий коржик з низкою всіляких начинок, а саме - рис, боби і курка, яловичина або свинина. Назва «burrito» перекладається як «маленький віслюк», тому що згорнутий кінець тортильї виглядає як вухо віслюка.
В першу чергу включіть для розігріву духовку, вам знадобитися температура близько 175 градусів С. Велику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Очистіть від шкірки, наріжте великими квадратами і відправте в окріп відварюватися картоплю, десь на пів години.
Потім злийте воду, додайте трохи вершкового масла і засипте суху куркуму (це додасть пікантний смак майбутньому пюре). А потім розімніть за допомогою кухонної товкушки відварену картоплю в пюре. Але не додавайте ніякої рідини (молоко або бульйон), щоб пюре було досить густим.
А тепер приступайте до приготування начинки для наступного буріто. Для цього помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте хвилини 2, постійно помішуючи, щоб не підгоріла, а далі киньте до цибулі очищений і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити дрібно ножем або іншим чином).
Обсмажуйте ще трохи до появи насиченого часникового аромату і додайте в суміш цибулі консервовану червону квасолю. Трохи присмажте, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою до повного змішування овочів, а потім залийте кип'ячену воду.
Тушкуйте вміст сковороди близько 5 хвилин, а потім приберіть сковороду з вогню і приправте бобову начинку великою кількістю червоного меленого перцю, сухим кмином. Залийте в сковороду з начинкою соєвий соус, гірчицю і ретельно все змішайте до утворення однорідної маси.
Тепер розкладіть заздалегідь підготовлені листи тортильї на поверхню і приступайте до загортання буррітних рулетів.
На кожен круглий лист по центру укладіть товстим шаром раніше приготоване картопляне пюре, зробивши невелике заглиблення для наступного шару.
Тепер зверху покладіть бобову начинку, теж не шкодуючи. Ну і на завершення посипте пюре з бобами натертим на крупній тертці твердим сиром.
Складіть тортилью буріто так, щоб лист повністю заховав начинку і не розвернувся.
В глибоку форму для випічки, попередньо змащену олією, покладіть загорнуті буріто, щільно притуливши один до одного. Відправте форму для випічки в попередньо розігріту плиту і запікайте близько 10 хвилин (в залежності від того, як працює ваша духовка).
Готову страву викладіть на тарілку і подавайте до столу, поливши улюбленим соусом і прикрасивши зеленню цибулі.
Випадкові рецепти