Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Буріто з квасолею

50 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Буріто - м'який, теплий коржик з низкою всіляких начинок, а саме - рис, боби і курка, яловичина або свинина. Назва «burrito» перекладається як «маленький віслюк», тому що згорнутий кінець тортильї виглядає як вухо віслюка.

Інгредієнти

Масло рослинне1 ст.л
Цибуля1 шт.
Часник4 зуб.
Вода1 1/2 скл.
Квасоля червона консервована300 г.
Вершкове масло50 г.
Картопля6 шт.
Перець червоний мелений1 щіп.
Кмин1 щіп.
Соєвий соус3 ст.л
Гірчиця2 ст.л
Тортілья6 шт.
Зелена цибуля 1/2 пуч.
Сир твердий200 г.
Куркума1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть для розігріву духовку, вам знадобитися температура близько 175 градусів С. Велику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Очистіть від шкірки, наріжте великими квадратами і відправте в окріп відварюватися картоплю, десь на пів години.

Крок - 1
02

Потім злийте воду, додайте трохи вершкового масла і засипте суху куркуму (це додасть пікантний смак майбутньому пюре). А потім розімніть за допомогою кухонної товкушки відварену картоплю в пюре. Але не додавайте ніякої рідини (молоко або бульйон), щоб пюре було досить густим.

Крок - 2
03

А тепер приступайте до приготування начинки для наступного буріто. Для цього помістіть на плиту глибоку сковорідку, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, обсмажуйте хвилини 2, постійно помішуючи, щоб не підгоріла, а далі киньте до цибулі очищений і видавлений через часникодавку часник (можна подрібнити дрібно ножем або іншим чином).

Крок - 3
04

Обсмажуйте ще трохи до появи насиченого часникового аромату і додайте в суміш цибулі консервовану червону квасолю. Трохи присмажте, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою до повного змішування овочів, а потім залийте кип'ячену воду.

Крок - 4
05

Тушкуйте вміст сковороди близько 5 хвилин, а потім приберіть сковороду з вогню і приправте бобову начинку великою кількістю червоного меленого перцю, сухим кмином. Залийте в сковороду з начинкою соєвий соус, гірчицю і ретельно все змішайте до утворення однорідної маси.

Крок - 5
06

Тепер розкладіть заздалегідь підготовлені листи тортильї на поверхню і приступайте до загортання буррітних рулетів.

Крок - 6
07

На кожен круглий лист по центру укладіть товстим шаром раніше приготоване картопляне пюре, зробивши невелике заглиблення для наступного шару.

Крок - 7
08

Тепер зверху покладіть бобову начинку, теж не шкодуючи. Ну і на завершення посипте пюре з бобами натертим на крупній тертці твердим сиром.

Крок - 8
09

Складіть тортилью буріто так, щоб лист повністю заховав начинку і не розвернувся.

Крок - 9
10

В глибоку форму для випічки, попередньо змащену олією, покладіть загорнуті буріто, щільно притуливши один до одного. Відправте форму для випічки в попередньо розігріту плиту і запікайте близько 10 хвилин (в залежності від того, як працює ваша духовка).

Крок - 10
11

Готову страву викладіть на тарілку і подавайте до столу, поливши улюбленим соусом і прикрасивши зеленню цибулі.

Крок - 11

Оцінити рецепт