Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Буріто з фаршем

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже легкий, але дуже ситний буріто. Кожен, хто хоч раз приготує страву за цим рецептом, обов'язково до неї повернеться. Подавати буріто з фаршем, поливши сметаною і улюбленим соусом.

Інгредієнти

Фарш яловичий1 кг.
Цибуля2 шт.
Масло рослинне2 ст.л
Часник4 зуб.
Кмин1 щіп.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Перець червоний чілі1 шт.
Квасоля червона консервована300 г.
Помідори консервовані200 г.
Паста томат 1/2 скл.
Шрірача соус 1/2 скл.
Капуста200 г.
Помідор3 шт.
Тортілья6 шт.
Сир твердий200 г.
Зелена цибуля1 пуч.
01

Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї трохи рослинної мастила і нагрійте до шипіння. Викладіть в киплячу олію яловичий фарш і обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до утворення золотистої скоринки в м'ясі.

Крок - 1
02

Потім додайте очищену від лушпиння і нарізану дрібно цибулю і обсмажуйте, помішуючи до її прозорості, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Коли вся рідина з м'яса випарується, видавіть в неї за допомогою часникодавки часник, приправте сухим кмином, посипте сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 3
04

Перемішайте фарш зі спеціями дерев'яною лопаткою і закиньте в сковороду дрібно нарізаний зелений перець чилі.

Крок - 4
05

Потім додайте пюре з квасолі і томіть ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи, до утворення однорідної густої суміші. Зніміть з вогню і залиште на час до подальшого використання.

Крок - 5
06

В невеликій каструлі змішайте консервовані подрібнені помідори, томатну пасту і соус «шрірача», добре перемішайте і відправте на плиту. Доведіть соус до кипіння, приваріть, помішуючи, близько 3 хвилин, а потім зніміть з вогню каструлю.

Крок - 6
07

Приготуйте ще деякі інгредієнти для начинки буріто. Капусту помийте під проточною водою і наріжте за допомогою спеціального ножа.

Крок - 7
08

Помідори теж промийте під проточною водою і наріжте невеликими квадратами. Помістіть овочі в окремі невеликі мисочки.

Крок - 8
09

Тепер приступайте до загортання буріто. Помістіть заздалегідь підігріту тортилью на тарілку і ложкою покладіть трохи яловичої маси в центр кожного аркуша.

Крок - 9
10

Далі укладіть нашатковану капусту і часточки помідора. Поверніть корж тортильї в довгі рулети і покладіть у форму для випічки, тісно притуливши один до одного.

Крок - 10
11

Зверху полийте великою кількістю раніше приготованого соусу. Посипте натертим на дрібній тертці твердим сиром і нашаткованою зеленою цибулею.

Крок - 11
12

Відправте форму з буріто в заздалегідь розігріту до 175 градусів плиту і запікайте протягом 10 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться і не здобуде кірку.

Крок - 12
13

Готову страву подавайте гарячою, поливши сметаною і залишвшимся томатним соусом.

Крок - 13

Оцінити рецепт