Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Другі страви Чеська кухня

Буріто з фаршем

45 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Буріто з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже легкий, але дуже ситний буріто. Кожен, хто хоч раз приготує страву за цим рецептом, обов'язково до неї повернеться. Подавати буріто з фаршем, поливши сметаною і улюбленим соусом.

Інгредієнти

  • Фарш яловичий 1 кг.
  • Цибуля 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Кмин 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Квасоля червона консервована 300 г.
  • Помідори консервовані 200 г.
  • Паста томат 1/2 скл.
  • Шрірача соус 1/2 скл.
  • Капуста 200 г.
  • Помідор 3 шт.
  • Тортілья 6 шт.
  • Сир твердий 200 г.
  • Зелена цибуля 1 пуч.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї трохи рослинної мастила і нагрійте до шипіння. Викладіть в киплячу олію яловичий фарш і обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до утворення золотистої скоринки в м'ясі.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додайте очищену від лушпиння і нарізану дрібно цибулю і обсмажуйте, помішуючи до її прозорості, близько 5 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Коли вся рідина з м'яса випарується, видавіть в неї за допомогою часникодавки часник, приправте сухим кмином, посипте сіллю і чорним меленим перцем.

    Крок - 3
  4. 04

    Перемішайте фарш зі спеціями дерев'яною лопаткою і закиньте в сковороду дрібно нарізаний зелений перець чилі.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте пюре з квасолі і томіть ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи, до утворення однорідної густої суміші. Зніміть з вогню і залиште на час до подальшого використання.

    Крок - 5
  6. 06

    В невеликій каструлі змішайте консервовані подрібнені помідори, томатну пасту і соус «шрірача», добре перемішайте і відправте на плиту. Доведіть соус до кипіння, приваріть, помішуючи, близько 3 хвилин, а потім зніміть з вогню каструлю.

    Крок - 6
  7. 07

    Приготуйте ще деякі інгредієнти для начинки буріто. Капусту помийте під проточною водою і наріжте за допомогою спеціального ножа.

    Крок - 7
  8. 08

    Помідори теж промийте під проточною водою і наріжте невеликими квадратами. Помістіть овочі в окремі невеликі мисочки.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер приступайте до загортання буріто. Помістіть заздалегідь підігріту тортилью на тарілку і ложкою покладіть трохи яловичої маси в центр кожного аркуша.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі укладіть нашатковану капусту і часточки помідора. Поверніть корж тортильї в довгі рулети і покладіть у форму для випічки, тісно притуливши один до одного.

    Крок - 10
  11. 11

    Зверху полийте великою кількістю раніше приготованого соусу. Посипте натертим на дрібній тертці твердим сиром і нашаткованою зеленою цибулею.

    Крок - 11
  12. 12

    Відправте форму з буріто в заздалегідь розігріту до 175 градусів плиту і запікайте протягом 10 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться і не здобуде кірку.

    Крок - 12
  13. 13

    Готову страву подавайте гарячою, поливши сметаною і залишвшимся томатним соусом.

    Крок - 13

Оцінити рецепт