Дуже легкий, але дуже ситний буріто. Кожен, хто хоч раз приготує страву за цим рецептом, обов'язково до неї повернеться. Подавати буріто з фаршем, поливши сметаною і улюбленим соусом.
Глибоку сковорідку помістіть на плиту, налийте в неї трохи рослинної мастила і нагрійте до шипіння. Викладіть в киплячу олію яловичий фарш і обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до утворення золотистої скоринки в м'ясі.
Потім додайте очищену від лушпиння і нарізану дрібно цибулю і обсмажуйте, помішуючи до її прозорості, близько 5 хвилин.
Коли вся рідина з м'яса випарується, видавіть в неї за допомогою часникодавки часник, приправте сухим кмином, посипте сіллю і чорним меленим перцем.
Перемішайте фарш зі спеціями дерев'яною лопаткою і закиньте в сковороду дрібно нарізаний зелений перець чилі.
Потім додайте пюре з квасолі і томіть ще близько 10 хвилин, постійно помішуючи, до утворення однорідної густої суміші. Зніміть з вогню і залиште на час до подальшого використання.
В невеликій каструлі змішайте консервовані подрібнені помідори, томатну пасту і соус «шрірача», добре перемішайте і відправте на плиту. Доведіть соус до кипіння, приваріть, помішуючи, близько 3 хвилин, а потім зніміть з вогню каструлю.
Приготуйте ще деякі інгредієнти для начинки буріто. Капусту помийте під проточною водою і наріжте за допомогою спеціального ножа.
Помідори теж промийте під проточною водою і наріжте невеликими квадратами. Помістіть овочі в окремі невеликі мисочки.
Тепер приступайте до загортання буріто. Помістіть заздалегідь підігріту тортилью на тарілку і ложкою покладіть трохи яловичої маси в центр кожного аркуша.
Далі укладіть нашатковану капусту і часточки помідора. Поверніть корж тортильї в довгі рулети і покладіть у форму для випічки, тісно притуливши один до одного.
Зверху полийте великою кількістю раніше приготованого соусу. Посипте натертим на дрібній тертці твердим сиром і нашаткованою зеленою цибулею.
Відправте форму з буріто в заздалегідь розігріту до 175 градусів плиту і запікайте протягом 10 хвилин або до тих пір, поки сир не розплавиться і не здобуде кірку.
Готову страву подавайте гарячою, поливши сметаною і залишвшимся томатним соусом.
Випадкові рецепти