Укр
Рус
Буріто Закуски Мексиканська кухня

Буріто по-мексиканськи

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

899 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Буріто по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Буріто по-мексиканськи" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи27.2 гр.
  • Калорії224 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Замаринуйте курку. З сушених чилі гуахільо і анчо-чилі зріжте верхівки і видаліть насіння. Помістіть перці в глибоку миску і додайте до них сушені гриби за своїм смаком. Залийте зневоднені продукти окропом і накрийте харчовою плівкою.

Крок - 1
02

На розігріту суху сковороду висипте насіння коріандру і кмину. Підсмажуйте на середньому вогні протягом хвилини до появи аромату і золотистого кольору.

Крок - 2
03

Смажені спеції всипте в чашу блендера і подрібніть до консистенції дрібного порошку. Після чого додайте вимочені гриби, перець чилі і половину рідини, в якій вони замочувалися. Висипте в чашу перець чіпотле, мелену корицю, сіль і вичавіть сік одного лайма. Збийте суміш блендером до однорідного стану. Якщо маса дуже густа, додайте ще трохи води, в якій замочували гриби і перець.

Крок - 3
04

Потім додайте олію чилі. Її можна замінити будь-яким іншим маслом з нейтральним смаком. Перемішайте суміш до отримання однорідної гладкої консистенції.

Крок - 4
05

Підготуйте курячі стегна без шкіри і кісток. Викладіть їх в зручну глибоку миску. Залийте маринадом, перемішайте і накрийте харчовою плівкою. Миску з куркою відправте маринуватися в холодильник мінімум на годину, краще на всю ніч.

Крок - 5
06

Поки м'ясо настоюється, приготуйте домашні борошняні коржики. Їх можна замінити магазинними коржами або готовою шаурмою. У глибоку миску насипте борошно, сіль, розпушувач і переміксуйте.

Крок - 6
07

Постійно помішуючи, поступово вводіть теплу воду, а потім рослинне масло. Замісіть тісто.

Крок - 7
08

Підготуйте робочу поверхню. Викладіть на неї тісто і вимішуйте 3-5 хвилин. Після чого сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку і дайте йому постояти 1-2 години.

Крок - 8
09

Займіться приготуванням квасолі. Наріжте бекон тонкою соломкою, висипте на сковороду і поставте на середній вогонь. Готуйте постійно помішуючи, поки не буде випущений весь жир. Хрусткі шкварки викладіть в окрему ємність.

Крок - 9
10

У сковороду з жиром висипте нарізану тонкими півкільцями цибулю. Посоліть і готуйте на середньому вогні до появи характерного золотистого кольору. Потім додайте в жаровню нарізаний тонкими слайсами часник і нашаткований тонкими кільцями перець халапеньо. Готуйте протягом 30 секунд постійно помішуючи. Введіть квасолю і курячий бульйон. Тушкуйте, поки рідина не випарується приблизно на 80%. Після чого зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте і дочекайтеся повного остигання.

Крок - 10
11

Перед приготуванням рис ретельно промийте кілька разів, щоб позбавити його від зайвого крохмалю. Варіть в рисоварці або мультиварці до готовності.

Крок - 11
12

У велику глибоку ємність викладіть варений рис, насипте цедру лайма, лимона і дрібно нарізану кінзу. Видавіть сік з лимона і лайма. Додайте вершкове масло, посоліть і ретельно перемішайте.

Крок - 12
13

На сильний вогонь поставте сковороду і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть мариновану курку і обсмажуйте до рум'яної скоринки з кожного боку. Після чого, викладіть м'ясо на деко застелений фольгою і відправте в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте до повної готовності, м'ясо повинно легко проколюватися ножем.

Крок - 13
14

Поки курка в духовці займіться коржиками. Розділіть тісто на 6 рівних шматочків, кожен з яких скачайте в кулю, а потім розкачати в корж. Щоб тісто не прилипало, робочу поверхню і корж притрусіть борошном. Розкачайте коло приблизно 30 см в діаметрі.

Крок - 14
15

Поставте на середній вогонь чавунну сковороду. Викладіть корж в жаровню і обсмажте протягом 15-30 секунд, потім переверніть і обсмажте другу сторону. Гарячий корж викладіть на бавовняний або лляний рушник, накрийте і залиште остигати. Проробіть це з іншими коржами.

Крок - 15
16

Запечену курку наріжте невеликими кубиками. Зберіть буріто. У центр коржа викладіть шар рису, потім квасолю і курку. Для смаку додайте трохи дрібно нарізаних свіжих помідорів і кілька тонких часточок авокадо. Зверху натріть твердий сир на ваш смак. Загорніть буріто в рулет. Страва готова до дегустації. Смачного!

Крок - 16

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Солянка без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Солянка без огірків 75 6 3 з 5 - детальніше -
Різотто з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Класичний торт Снікерс 100 5 4 з 5 - детальніше -