Буріто - сподобається не тільки любителям мексиканської кухні. Навіть незнайомі з ацтекськими та іспанськими кулінарними традиціями гурмани оцінять її соковиті та яскраві смаки.
Замаринуйте курку. З сушених чилі гуахільо і анчо-чилі зріжте верхівки і видаліть насіння. Помістіть перці в глибоку миску і додайте до них сушені гриби за своїм смаком. Залийте зневоднені продукти окропом і накрийте харчовою плівкою.
На розігріту суху сковороду висипте насіння коріандру і кмину. Підсмажуйте на середньому вогні протягом хвилини до появи аромату і золотистого кольору.
Смажені спеції всипте в чашу блендера і подрібніть до консистенції дрібного порошку. Після чого додайте вимочені гриби, перець чилі і половину рідини, в якій вони замочувалися. Висипте в чашу перець чіпотле, мелену корицю, сіль і вичавіть сік одного лайма. Збийте суміш блендером до однорідного стану. Якщо маса дуже густа, додайте ще трохи води, в якій замочували гриби і перець.
Потім додайте олію чилі. Її можна замінити будь-яким іншим маслом з нейтральним смаком. Перемішайте суміш до отримання однорідної гладкої консистенції.
Підготуйте курячі стегна без шкіри і кісток. Викладіть їх в зручну глибоку миску. Залийте маринадом, перемішайте і накрийте харчовою плівкою. Миску з куркою відправте маринуватися в холодильник мінімум на годину, краще на всю ніч.
Поки м'ясо настоюється, приготуйте домашні борошняні коржики. Їх можна замінити магазинними коржами або готовою шаурмою. У глибоку миску насипте борошно, сіль, розпушувач і переміксуйте.
Постійно помішуючи, поступово вводіть теплу воду, а потім рослинне масло. Замісіть тісто.
Підготуйте робочу поверхню. Викладіть на неї тісто і вимішуйте 3-5 хвилин. Після чого сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку і дайте йому постояти 1-2 години.
Займіться приготуванням квасолі. Наріжте бекон тонкою соломкою, висипте на сковороду і поставте на середній вогонь. Готуйте постійно помішуючи, поки не буде випущений весь жир. Хрусткі шкварки викладіть в окрему ємність.
У сковороду з жиром висипте нарізану тонкими півкільцями цибулю. Посоліть і готуйте на середньому вогні до появи характерного золотистого кольору. Потім додайте в жаровню нарізаний тонкими слайсами часник і нашаткований тонкими кільцями перець халапеньо. Готуйте протягом 30 секунд постійно помішуючи. Введіть квасолю і курячий бульйон. Тушкуйте, поки рідина не випарується приблизно на 80%. Після чого зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте і дочекайтеся повного остигання.
Перед приготуванням рис ретельно промийте кілька разів, щоб позбавити його від зайвого крохмалю. Варіть в рисоварці або мультиварці до готовності.
У велику глибоку ємність викладіть варений рис, насипте цедру лайма, лимона і дрібно нарізану кінзу. Видавіть сік з лимона і лайма. Додайте вершкове масло, посоліть і ретельно перемішайте.
На сильний вогонь поставте сковороду і налийте олію. У розігріту жаровню викладіть мариновану курку і обсмажуйте до рум'яної скоринки з кожного боку. Після чого, викладіть м'ясо на деко застелений фольгою і відправте в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте до повної готовності, м'ясо повинно легко проколюватися ножем.
Поки курка в духовці займіться коржиками. Розділіть тісто на 6 рівних шматочків, кожен з яких скачайте в кулю, а потім розкачати в корж. Щоб тісто не прилипало, робочу поверхню і корж притрусіть борошном. Розкачайте коло приблизно 30 см в діаметрі.
Поставте на середній вогонь чавунну сковороду. Викладіть корж в жаровню і обсмажте протягом 15-30 секунд, потім переверніть і обсмажте другу сторону. Гарячий корж викладіть на бавовняний або лляний рушник, накрийте і залиште остигати. Проробіть це з іншими коржами.
Запечену курку наріжте невеликими кубиками. Зберіть буріто. У центр коржа викладіть шар рису, потім квасолю і курку. Для смаку додайте трохи дрібно нарізаних свіжих помідорів і кілька тонких часточок авокадо. Зверху натріть твердий сир на ваш смак. Загорніть буріто в рулет. Страва готова до дегустації. Смачного!
Випадкові рецепти