Укр
Рус
thermomix thermomix
Буріто Закуски Чеська кухня

Буріто класичний

60 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Буріто класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

опис

Незважаючи на велику різноманітність буріто в світі, існує «класика», що включає в себе ряд основних мексиканських інгредієнтів. Ось про неї ми сьогодні і поговоримо.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 2 ст.л
  • Авокадо 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Лайм 1 шт.
  • Табаско 1 ст.л
  • Зелений перець чилі 2 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Болгарський перець 3 шт.
  • Цибуля 3 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Паприка 1 ч.л
  • Фарш курячий 500 г.
  • Корж - тако 12 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку займіться підготовкою, так званої начинки для буріто. Отже, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте.

    Крок - 1
  2. 02

    Болгарський перець (бажано використовувати овоч різного кольору - зелений, жовтий, червоний) звільніть від ніжки і серцевини, добре промийте холодною водою і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію нарізані овочі і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім закиньте в сковорідку до овочів яловичий фарш, добре присоліть, приправте сухою паприкою і ретельно все перемішайте. Обсмажуйте вміст сковороди до повної готовності м'яса, приблизно 12 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер закиньте в сковорідку до м'ясної суміші очищений від лушпиння та дрібно подрібнений часник, добре перемішайте і вимкніть вогонь, залишивши начинку трохи настоятися.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі наріжте дрібними кубиками очищену від лушпиння цибулю, так само подрібніть помідори.

    Крок - 6
  7. 07

    Дрібно наріжте зелений перець чилі (можна навіть з насінням). Надішліть нарізані овочі в глибоку миску, додавши подрібнену зелень петрушки.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер рясно посоліть вміст миски, залийте вижатим соком лайма і гарненько все перемішайте.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі залийте в миску до овочевої суміші гострий соус табаско (можна замінити тією ж аджикою) ще раз все ретельно перемішайте і відставте в бік до подальшого використання.

    Крок - 9
  10. 10

    А самі вимийте середнього розміру авокадо, акуратно видаліть з нього кісточки і за допомогою ложки виберіть в окрему миску м'якоть цього плода.

    Крок - 10
  11. 11

    Тепер додайте до авокадо вершки високої жирності, трохи присоліть і приправте свіжо - вичавленим соком лайма.

    Крок - 11
  12. 12

    За допомогою вінчика (можна так само використовувати блендер) збийте авокадну м'якоть з вершками до однорідної густої суміші.

    Крок - 12
  13. 13

    На окремій обробній дошці нашаткуйте попередньо вимиту і трохи просушену молоду капусту. Ну і нарешті починайте приготування самої страви.

    Крок - 13
  14. 14

    А саме: берете середнього розміру корж - такос, першим шаром в неї укладаємо нашатковану капусту, потім укладаємо обсмажену м'ясну начинку.

    Крок - 14
  15. 15

    Далі йде шар овочевої начинки і зверху полийте це все авокадним соусом. Викладіть готові буріто на тарілку і дивуйте гостей

    Крок - 15

Оцінити рецепт