Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Буріто класичний

60 хвилинпорцій - 6складність - 4 з 5
Буріто класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Охолоджені

Спосіб приготування: Смажити

опис

Незважаючи на велику різноманітність буріто в світі, існує «класика», що включає в себе ряд основних мексиканських інгредієнтів. Ось про неї ми сьогодні і поговоримо.

Інгредієнти

Корж - тако12 шт.
Фарш курячий500 г.
Паприка1 ч.л
Часник2 зуб.
Масло рослинне2 ст.л
Цибуля3 шт.
Болгарський перець3 шт.
Помідор1 шт.
Зелений перець чилі2 шт.
Табаско1 ст.л
Лайм1 шт.
Сіль за смаком
Авокадо1 шт.
Вершки 20 %2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою, так званої начинки для буріто. Отже, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте.

Крок - 1
02

Болгарський перець (бажано використовувати овоч різного кольору - зелений, жовтий, червоний) звільніть від ніжки і серцевини, добре промийте холодною водою і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами.

Крок - 2
03

Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію нарізані овочі і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.

Крок - 3
04

Потім закиньте в сковорідку до овочів яловичий фарш, добре присоліть, приправте сухою паприкою і ретельно все перемішайте. Обсмажуйте вміст сковороди до повної готовності м'яса, приблизно 12 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер закиньте в сковорідку до м'ясної суміші очищений від лушпиння та дрібно подрібнений часник, добре перемішайте і вимкніть вогонь, залишивши начинку трохи настоятися.

Крок - 5
06

Далі наріжте дрібними кубиками очищену від лушпиння цибулю, так само подрібніть помідори.

Крок - 6
07

Дрібно наріжте зелений перець чилі (можна навіть з насінням). Надішліть нарізані овочі в глибоку миску, додавши подрібнену зелень петрушки.

Крок - 7
08

Тепер рясно посоліть вміст миски, залийте вижатим соком лайма і гарненько все перемішайте.

Крок - 8
09

Далі залийте в миску до овочевої суміші гострий соус табаско (можна замінити тією ж аджикою) ще раз все ретельно перемішайте і відставте в бік до подальшого використання.

Крок - 9
10

А самі вимийте середнього розміру авокадо, акуратно видаліть з нього кісточки і за допомогою ложки виберіть в окрему миску м'якоть цього плода.

Крок - 10
11

Тепер додайте до авокадо вершки високої жирності, трохи присоліть і приправте свіжо - вичавленим соком лайма.

Крок - 11
12

За допомогою вінчика (можна так само використовувати блендер) збийте авокадну м'якоть з вершками до однорідної густої суміші.

Крок - 12
13

На окремій обробній дошці нашаткуйте попередньо вимиту і трохи просушену молоду капусту. Ну і нарешті починайте приготування самої страви.

Крок - 13
14

А саме: берете середнього розміру корж - такос, першим шаром в неї укладаємо нашатковану капусту, потім укладаємо обсмажену м'ясну начинку.

Крок - 14
15

Далі йде шар овочевої начинки і зверху полийте це все авокадним соусом. Викладіть готові буріто на тарілку і дивуйте гостей

Крок - 15

Оцінити рецепт