Незважаючи на велику різноманітність буріто в світі, існує «класика», що включає в себе ряд основних мексиканських інгредієнтів. Ось про неї ми сьогодні і поговоримо.
Для початку займіться підготовкою, так званої начинки для буріто. Отже, ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте.
Болгарський перець (бажано використовувати овоч різного кольору - зелений, жовтий, червоний) звільніть від ніжки і серцевини, добре промийте холодною водою і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами.
Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинну олію і максимально розігрійте. Киньте в киплячу олію нарізані овочі і обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
Потім закиньте в сковорідку до овочів яловичий фарш, добре присоліть, приправте сухою паприкою і ретельно все перемішайте. Обсмажуйте вміст сковороди до повної готовності м'яса, приблизно 12 хвилин.
Тепер закиньте в сковорідку до м'ясної суміші очищений від лушпиння та дрібно подрібнений часник, добре перемішайте і вимкніть вогонь, залишивши начинку трохи настоятися.
Далі наріжте дрібними кубиками очищену від лушпиння цибулю, так само подрібніть помідори.
Дрібно наріжте зелений перець чилі (можна навіть з насінням). Надішліть нарізані овочі в глибоку миску, додавши подрібнену зелень петрушки.
Тепер рясно посоліть вміст миски, залийте вижатим соком лайма і гарненько все перемішайте.
Далі залийте в миску до овочевої суміші гострий соус табаско (можна замінити тією ж аджикою) ще раз все ретельно перемішайте і відставте в бік до подальшого використання.
А самі вимийте середнього розміру авокадо, акуратно видаліть з нього кісточки і за допомогою ложки виберіть в окрему миску м'якоть цього плода.
Тепер додайте до авокадо вершки високої жирності, трохи присоліть і приправте свіжо - вичавленим соком лайма.
За допомогою вінчика (можна так само використовувати блендер) збийте авокадну м'якоть з вершками до однорідної густої суміші.
На окремій обробній дошці нашаткуйте попередньо вимиту і трохи просушену молоду капусту. Ну і нарешті починайте приготування самої страви.
А саме: берете середнього розміру корж - такос, першим шаром в неї укладаємо нашатковану капусту, потім укладаємо обсмажену м'ясну начинку.
Далі йде шар овочевої начинки і зверху полийте це все авокадним соусом. Викладіть готові буріто на тарілку і дивуйте гостей
Випадкові рецепти