Неймовірно смачні домашні бургери з котлетками з турецького гороху і овочів. Здивуйте близьких вегетаріанським варіантом всіма улюбленого швидкого перекушування.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Моркву і буряк очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Поставте на плиту сковороду на середній вогонь. Додайте оливкову олію. У розігріту жаровню викладіть подрібнену цибулю. Обсмажте протягом 3-4 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем. Можна припустити пряність через прес або натерти на дрібній тертці. Надішліть часник в сковороду. Додайте моркву і буряк. Перемішайте і готуйте протягом 8-10 хвилин на середньому вогні. Слідкуйте, щоб овочі не пригоріли і періодично перемішуйте суміш.
Через зазначений час, викладіть обсмажені овочі в дрібнопористе сито. За допомогою дерев'яної ложки відіжміть зайву рідину і перекладіть масу в глибоку миску.
Варений нут помістіть в чашу блендера. Додайте пасту з насіння кунжуту (Тахін) і свіжовичавлений лимонний сік. Подрібніть суміш до однорідного стану.
Викладіть горохову пасту в миску з овочами і перемішайте суміш руками до однорідності. Додайте сіль, чорний мелений перець, паприку, кмин і мелений мускатний горіх. Ретельно переміксуйте суміш руками. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин.
З охолодженої суміші сформуйте котлетки. Викладіть їх на застелений пергаментним папером деко. Поставте страву в розігріту до 180 ° С духовку на 35-40 хвилин. Можна обсмажити котлети на сковороді на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку.
Булочку для бургера розріжте на 2 частини. Нижню змастіть пастою тахіні, покладіть лист салату, котлету і кілька кілець цибулі. Додайте круг помідора і кілька слайсів моркви. Накрийте верхньою частиною булочки і насолоджуйтеся неперевершеним смаком домашнього бургера. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти