Бургер з котлетою і сиром - класичний американський бутерброд, популярний у всьому світі. Пропонуємо найлегший і доступний рецепт приготування бургера на грилі. Здається, нічого особливого, але страва виходить такою апетитною, що неможливо відірватися, поки не доїси до кінця.
Класична котлета для бургера робиться з яловичини. Щоб вона вийшла соковитою, додається трохи яловичого жиру (пропорція м'яса і жиру приблизно 5: 1 відповідно). Молоко, яйця і т. п. В фарш не кладуться: тільки м'ясо, жир і спеції (сіль, перець), причому спеціями заготівля посипається безпосередньо при обсмажуванні. Щоб під час смаження котлета не розпалася, фарш ретельно відбивають. З підготовленого фаршу сформуйте кулю, а потім притисніть з двох сторін, щоб вийшла котлета. Оптимальна товщина - 1-1,5 см.
Пальцем зробіть в центрі заготовки виїмку і відправте котлету на розігріту решітку гриля. Смажте до золотисто-коричневої скоринки з обох сторін (приблизно по 3-4 хвилини з кожної). Не забудьте в процесі котлету посолити і поперчити!
Помідори вимийте, просушіть і наріжте тонкими скибочками.
Булочку для бургера розріжте навпіл і викладіть зрізом на гриль.
На підсмажену сторону котлети покладіть пласт тостового сиру, щоб він злегка розплавився.
Зберіть бургер. На нижню частину булочки викладіть котлету сиром вгору.
Поверх сиру покладіть вимитий і просушений лист салату. На нього - скибочку помідора.
Накрийте конструкцію верхньою частиною булочки. Класичний бургер з котлетою і сиром готовий. Робиться він просто, а виходить смачним і ситним. Завдяки смаженні на грилі у бутерброда апетитний аромат димку. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти