Смачний і корисний вегітаріанскій суп. Обов'язково включіть в раціон страви з буряка. Це справжнє джерело вітамінів і мінералів. У цій страві ідеально збалансовані солодкі і солоні смаки.
Поставте велику каструлю на середній вогонь. Влийте оливкове масло і доведіть його до максимального нагріву. Всипте подрібнену дрібними кубиками червону цибулю.
Часник очистіть і наріжте. За бажанням пропустіть через прес і всипте в жаровню. Додайте очищений і натертий на дрібній тертці імбирний корінь.
Селеру вимийте і висушіть. Наріжте невеликими шматочками і всипте до інших овочів. Обсмажте, періодично перемішуючи, протягом 4-5 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою і напівпрозорою.
Додайте сіль, копчену паприку, насіння фенхелю, мелений тмин і чорний мелений перець. Переміксуйте і тушкуйте протягом хвилини на слабкому вогні.
Буряк очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кубиками. Всипте в каструлю і перемішайте. Продовжуйте готувати 3-4 хвилини на середньому вогні. Додайте сушений чебрець і чорний мелений перець. Влийте воду і кокосове молоко.
Ретельно переміксуйте, збільште вогонь до максимуму і доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою. Варіть протягом 25-30 хвилин, поки буряк не стане м'яким.
Подрібніть суп за допомогою погружного блендера до кремоподібного стану. Прокип'ятіть протягом 2 хвилин і зніміть з вогню. При необхідності додайте спеції.
Влийте буряковий суп в глибоку тарілку. Присипте кедровими горішками. За бажанням додайте кокосові вершки або сметану. Прикрасьте свіжою зеленню. Притрусіть чорним меленим перцем і збризніть оливковим маслом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти