Укр
Рус
thermomix thermomix
Бульйон Перші страви Середземноморська кухня

Бульйон з сьомги

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Бульйон з сьомги - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бульйони - це популярна категорія серед перших страв, які славляться своєю користю і смаком, а також простотою в приготуванні. Бульйони готують з м'яса, риби, овочів, грибів, різноманітність цих страв величезна. Один з варіантів ми підготували для вас і пропонуємо рецепт бульйону з сьомги. Ця риба популярна в кулінарії, адже крім відмінних смакових якостей, вона ще й корисна. Крім цього вона швидко готується, не вимагає особливих турбот в приготуванні, тому всього за якихось півгодини у вас на столі вже буде відмінний рибний супчик, який припаде до смаку вашим домочадцям.

Інгредієнти

  • Морква 2 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сьомга 400 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для приготування бульйону з сьомги нам не буде потрібно багато продуктів, оскільки сьомга - сама по собі смачна і навариста. Та й сам процес приготування не складе ніяких труднощів, адже готується простіше простого, і це цілком посильне завдання навіть для початківців кулінарів. Отже, ставимо на вогонь сотейник з водою. Поки закипає вода, чистимо від шкірки моркву і нарізаємо її на шматки. Досить порізати на кілька частин, сильно дрібнити не потрібно.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім миємо селеру, а точніше зелену його частину, і теж досить крупно її нарізаємо.

    Крок - 2
  3. 03

    Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо й просто ріжемо навпіл. Лимон також бажано помити, а потім половину його нарізати тонкими кільцями. Всі ці інгредієнти кидаємо в сотейник, додаємо сіль і залишаємо готуватися на невеликому вогні, щоб сильно не кипіло.

    Крок - 3
  4. 04

    Наступним приготуємо філе сьомги. У свіжому вигляді його дістати не зовсім просто, але все ж можливо. Можна придбати окремо вже готові шматочки філе або ж цілу сьомгу, тоді її доведеться обробити самостійно. Шматочки сьомги обполосніть під водою, можна промокнути паперовим рушником.

    Крок - 4
  5. 05

    Оскільки риба готується швидко, то додаємо її в бульйон хвилин через 10 після того, як вже киплять овочі. Продовжуємо варити бульйон ще хвилин десять на слабкому вогні, накривши кришкою.

    Крок - 5
  6. 06

    По закінченню цього часу вимикаємо вогонь і знімаємо сотейник з плити. Бульйон з сьомги готовий. Смачний, ароматний, красивий і апетитний на вигляд, а також живильний і корисний, цей бульйон неодмінно сподобається всім, хто його спробує, а ви поповните свій арсенал ще однією відмінною першою стравою, яку незважаючи на простоту в приготуванні є стравою високого кулінарного рівня і дуже цінується гурманами по всьому світу.

    Крок - 6

Оцінити рецепт