Укр
Рус
Бульйон Перші страви Норвезька кухня

Бульйон з риби

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

893 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Бульйон з риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Норвезька кухня

Дієта: Спортивне харчування, Корисне харчування

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Бульйон з риби - універсальний продукт, на основі якого можна зробити юшку, холодець, соуси та інші популярні страви. У рецепті розповідається, як приготувати крутий, наваристий, насичений смаками і ароматами рибний бульйон, який підійде практично для будь-яких кулінарних експериментів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бульйон з риби" (на 100 грам)

  • Білки4.8 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії48 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підготуйте інгредієнти для бульйону. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння. Моркву і стебла селери вимийте і висушіть. Очистіть моркву від шкірки.

Крок - 1
02

Підготовлені овочі наріжте дрібними кубиками. У каструлі, в якій будете варити бульйон з риби, на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Відправте туди овочеву нарізку і, помішуючи, смажте 4-5 хвилин.

Крок - 2
03

Петрушку вимийте, просушіть і більшу частину порвіть руками в зажарку.

Крок - 3
04

Туди ж додайте чорний перець горошком і лавровий лист. Перемішайте інгредієнти і рівномірно розподіліть по дну каструлі. Овочі повинні лежати рівним шаром.

Крок - 4
05

Зверху викладіть підготовлені рибні голови (вичищені, вимиті, без зябер). Присипте рибу залишеною петрушкою. Знизьте вогонь до мінімального.

Крок - 5
06

По стінах влийте в каструлю біле витримане вино. Закрийте кришку і випарюйте алкоголь на повільному вогні близько 15 хвилин.

Крок - 6
07

Через зазначений час влийте в каструлю чисту гарячу воду. Рідини потрібно стільки, щоб вона злегка покривала рибу. Додайте свіжовичавлений лимонний сік і рибний соус (якщо немає соусу, просто посоліть) і перемішайте.

Крок - 7
08

Знову закрийте кришку і варіть бульйон з риби на повільному вогні ще 10 хвилин.

Крок - 8
09

Сито або друшляк застеліть марлею, складеною в кілька шарів, і процідіть вміст каструлі. Спробуйте рибний бульйон на смак і при необхідності додайте спеції на свій розсуд. Навар можна використовувати відразу, а можна поставити в холодильник, де він буде зберігатися до 6 днів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ простий - покроковий рецепт, фото 1 Борщ простий 60 5 3 з 5 - детальніше -
Террін з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Террін з лосося 40 5 3 з 5 - детальніше -
Салат ніжність на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1 Салат ніжність на Новий рік 40 4 3 з 5 - детальніше -