Бульйон з локшиною відноситься до тих страв, які просто не можуть не подобатися навіть самим примхливим і вимогливим гурманам. Адже дійсно, як може не сподобатися красивий прозорий супчик з апетитною локшиною, приготований на смачному курячому бульйоні? Багатьом не зовсім до душі присутність овочів в супі, і бульйон з локшиною приготований в домашніх умовах - відмінна цьому альтернатива. Страва виходить апетитною на вигляд, володіє неймовірним ароматом і просто просто супер смаком.
Спробуйте приготувати бульйон з локшиною у себе на кухні і перевірте на власному досвіді всі принади цієї страви. Перед приготуванням смачного бульйону з локшиною, спочатку підготуємо необхідні продукти. Отже, чистимо корінь селери, відрізаємо зелену його частину.
Також чистимо від шкірки корінь петрушки і моркву. Цибулю очищаємо від лушпиння. Все це гарненько миємо.
Також слід підготувати курятину. Для приготування бульйону рекомендуємо використовувати курячі стегенця або краще окорок, з цих частин найбільший навар. Курятину потрібно теж добре вимити.
Тепер нарізаємо моркву на середні шматки, також ріжемо навпіл корінь селери і надрезаем зелену його частина. Цибулю просто ріжемо навпіл.
У каструлю викладаємо курятину, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, обов'язково знімаємо піну. Це потрібно робити постійно, щоб бульйон мав гарний вигляд.
Готуємо бульйон приблизно хвилин 20-30, а потім додаємо в каструлю моркву, селеру, корінь петрушки.
Потім викладаємо 2 половинки цибулі на суху сковорідку і ставимо на вогонь, а ще 2 половинки кладемо прямо на палаючу комфорку.
Таким чином цибулю трохи прсмажимо, після чого ми теж кидаємо її в бульйон. Також додаємо лавровий лист, запашний перець і горошок, сіль, і продовжуємо готувати бульйон ще хвилин 20-30.
Готовий бульйон знімаємо з вогню, дістаємо з нього всі інгредієнти і проціджуємо, оскільки будемо використовувати тільки рідину. Коли морква охолоне, можна нарізати її півкільцями.
Тепер приготуємо локшину. Краще відварити її окремо, щоб бульйон залишався прозорим. Отже, в каструлю з киплячою водою, кидаємо локшину, підсолюємо і готуємо хвилин 7, цього часу цілком достатньо.
Після цього відкидаємо локшину на друшляк і промиваємо її тепленькою водою. Ну а тепер викладаємо локшину в тарілку, додаємо моркву, подрібнену зелень петрушки і заливаємо все бульйоном. Смачний і поживний бульон приготований в домашніх умовах готовий. Поспішайте запросити всіх до обіднього столу, нехай насолодяться хорошою стравою.
Випадкові рецепти