Укр
Рус
thermomix thermomix
Бульйон Перші страви Російська кухня

Бульйон з локшиною і морепродуктами

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Бульйон з локшиною і морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Азіатські супи набирають дивовижну популярність у всьому світі. Вони легкі і екзотичні, пряні, гострі, з незвичним поєднанням продуктів і в той же час надзвичайно корисні (багато хто має цілющі властивості, деякі застосовуються як афродизіак). Спочатку до них ставишся з пересторогою, але одного разу спробувавши буквально закохуєшся в їхній смак. Та й інгредієнти для їх приготування зараз не рідкість, можна придбати, як і в супермаркеті, так і спеціалізованих магазинчиках. Спробуємо замінити традиційний бульйон витонченим азіатським бульйоном з лапшою і морепродуктами.

Інгредієнти

  • Оцет рисовий 2 ст.л
  • Зелена цибуля 1 пуч.
  • Креветки 450 г.
  • Рисова локшина 120 г.
  • Рибний соус 2 ст.л
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Вода 2 скл.
  • Бульйон 4 скл.
  • Імбир 1 ст.л
  • Часник 2 зуб.
  • Морква 1 шт.
  • Пекінська капуста 1/2 шт.
  • Кунжутна олія 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку візьмемо жаровню або чавунну каструлю з товстим дном. Ставимо її розігріватися на середній вогонь і наливаємо кунжутне масло.

    Крок - 1
  2. 02

    У нашому бульйоні ми будемо використовувати як звичні, так і непоширені в наших широтах овочі. Візьмемо улюблену китайцями капусту бок-чой (пак-чой), яку можна легко замінити пекінською. Пам'ятайте ще недавно ми не були знайомі з пекінською капустою. А тепер не уявляємо, як без неї обійтися. Тепер це цілком традиційний овоч для салатів, який все частіше витісняє білокачанну капусту. Отже, бок-чой потрібно ретельно помити і відокремити стебла від листя.

    Крок - 2
  3. 03

    Стебла нарізаємо невеликими шматочками і кидаємо в розігріте кунжутне масло першими, так як вони більш жорсткі і довше готуються.

    Крок - 3
  4. 04

    Невелику моркву очищаємо від шкірки, миємо й нарізаємо тонкими кільцями. Додаємо в жаровню до черешків капусти бок-чой і перемішавши, обсмажуємо протягом 5 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Подрібнюємо очищені зубки часнику і додаємо до підсмаженим овочам. Який же азіатський суп без додавання свіжого імбиру. Не будемо порушувати традиції, очистимо і натремо на дрібній тертці корінь імбиру. Кидаємо його в нашу каструлю, і ретельно все перемішати. Дамо обсмажити ще одну хвилину.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер додамо насичений, курячий або овочевий бульйон. Додамо трохи очищеної води. Від якості води, що додається, безпосередньо залежить смак нашого бульйону. Вона повинна бути м'якою і без сторонніх домішок.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер черга традиційного соєвого соусу. Додаємо його прямо в бульйон. Для оригінальності та яскравості страви додаємо також рибний соус. Він широко використовується в азіатській кухні і підсилює смак рибних страв і страв з морепродуктами.

    Крок - 7
  8. 08

    Все перемішаємо і доводимо до кипіння. Дати покипіти пару хвилин на середньому вогні. Далі додамо рисову локшину в киплячий бульйон. Потрібно добре перемішати, щоб локшина не злиплася. Періодично помішуючи, варимо локшину протягом трьох хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Коли локшина злегка провариться додаємо в жаровню очищені, невеликі креветки.

    Крок - 9
  10. 10

    Зелену цибулю миємо й дрібно нарізаємо. Додамо її слідом за креветками. Листя капусти бок-чой нарізаємо впоперек і кидаємо в бульйон. Якщо вам не вдалося дістати цю багату вітамінами, амінокислотами та мінералами капусту, можна замінити ще шпинатом. Ще раз помішаємо і готуємо 2 - 3 хвилини.

    Крок - 10
  11. 11

    Вимикаємо вогонь і додаємо рисовий оцет. Перемішаємо, бульйон з локшиною і морепродуктами готовий. Насипаємо гарячим в піали і подаємо на стіл. Такий поживний, запашний, смачний і корисний, він просто знахідка для розпещеного, кулінарною різноманітністю, любителя експериментувати. Приємного апетиту, готуйте з нами!

    Крок - 11

Оцінити рецепт