Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Бульйон з баранини

( 4.9000 4 520 20 оцінок)
2320 - переглядів
200 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Баранина - досить специфічне м'ясо, що має свій оригінальний смак, наваристість. У приготуванні бульйону з баранини, як правило, використовують частини м'яса на кістці, а м'якоть найчастіше залишають для використання в інших стравах. Крім того досвідчені кулінари рекомендують готувати бульйон з молодої баранини, тому що вважається, що чим старше м'ясо, тим менш приємний колір має зварений з нього бульйон.Деякі радять також віддавати перевагу м'ясу самки, воно м'якше за своєю структурою. Отже, вибравши на ринку найякіснішу баранину, приступимо до приготування смачного бульйону. Ще однією характерною особливістю баранини є її специфічний запах. Щоб нейтралізувати його в страві з баранини завжди додають багато різних спецій.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бульйон з баранини" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії61 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Перш за все потрібно замочити на пару годин м'ясо в холодній воді. Після цього розділяємо його на шматки.

Крок - 1
02

І починаємо готувати сам бульйон. Каструлю з водою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, а потім кидаємо шматки баранини, солимо і продовжуємо варити на слабкому вогні години півтори. Постійно стежимо за піною і знімаємо її.

Крок - 2
03

Через півтори-дві години можна додавати в бульйон спеції і пропущений через чеснокодавку часник, нехай м'ясний відвар набирається ароматом і смаком. Як правило, баранину слід варити близько трьох годин. По закінченню цього часу пробуємо баранину на готовність і якщо ми вже майже досягли результату, можна додавати в бульйон овочі.

Крок - 3
04

Картоплю і цибулю чистимо і миємо. Картоплю розрізаємо навпіл і відправляємо в каструлю, цибулю кидаємо цілком.

Крок - 4
05

Продовжуємо варити до готовності картоплі. В кінці приготування цибулю можна витягнути з бульйону, так як смак і аромат він вже встигне віддати.

Крок - 5
06

Перед тим, як зняти бульйон з вогню за 5 -10 хвилин додаємо в нього сік лайма чи лимона, який сприяє прекрасному аромату, а також прозорості нашого бульйону.

Крок - 6
07

При подачі стежимо за тим, щоб в кожній тарілці виявився шматок баранини і пару шматків картоплі. Подаємо, прикрасивши зеленню петрушки, поклавши нарізану білий хліб.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт Трухлявий пень - покроковий рецепт, фото 1 Торт Трухлявий пень 60 7 3 з 5 - детальніше -
Солянка - покроковий рецепт, фото 1 Солянка 80 6 3 з 5 - детальніше -
Гречка з овочами на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з овочами на сковороді 55 4 3 з 5 - детальніше -