Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Бульйон з баранини

( 4.9000 4 520 20 оцінок)
2195 - переглядів
200 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Баранина - досить специфічне м'ясо, що має свій оригінальний смак, наваристість. У приготуванні бульйону з баранини, як правило, використовують частини м'яса на кістці, а м'якоть найчастіше залишають для використання в інших стравах. Крім того досвідчені кулінари рекомендують готувати бульйон з молодої баранини, тому що вважається, що чим старше м'ясо, тим менш приємний колір має зварений з нього бульйон.Деякі радять також віддавати перевагу м'ясу самки, воно м'якше за своєю структурою. Отже, вибравши на ринку найякіснішу баранину, приступимо до приготування смачного бульйону. Ще однією характерною особливістю баранини є її специфічний запах. Щоб нейтралізувати його в страві з баранини завжди додають багато різних спецій.

Інгредієнти

  • Баранина 1 кг.
  • Вода 2.5 л.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Лайм 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Базилік за смаком
  • Кінза за смаком
  • Часник 4 зуб.
  • Коріандр 1/4 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Запашний перець 4 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Перш за все потрібно замочити на пару годин м'ясо в холодній воді. Після цього розділяємо його на шматки.

Крок - 1
02

І починаємо готувати сам бульйон. Каструлю з водою ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, а потім кидаємо шматки баранини, солимо і продовжуємо варити на слабкому вогні години півтори. Постійно стежимо за піною і знімаємо її.

Крок - 2
03

Через півтори-дві години можна додавати в бульйон спеції і пропущений через чеснокодавку часник, нехай м'ясний відвар набирається ароматом і смаком. Як правило, баранину слід варити близько трьох годин. По закінченню цього часу пробуємо баранину на готовність і якщо ми вже майже досягли результату, можна додавати в бульйон овочі.

Крок - 3
04

Картоплю і цибулю чистимо і миємо. Картоплю розрізаємо навпіл і відправляємо в каструлю, цибулю кидаємо цілком.

Крок - 4
05

Продовжуємо варити до готовності картоплі. В кінці приготування цибулю можна витягнути з бульйону, так як смак і аромат він вже встигне віддати.

Крок - 5
06

Перед тим, як зняти бульйон з вогню за 5 -10 хвилин додаємо в нього сік лайма чи лимона, який сприяє прекрасному аромату, а також прозорості нашого бульйону.

Крок - 6
07

При подачі стежимо за тим, щоб в кожній тарілці виявився шматок баранини і пару шматків картоплі. Подаємо, прикрасивши зеленню петрушки, поклавши нарізану білий хліб.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чесночный соус для гренок - покроковий рецепт, фото 1 Чесночный соус для гренок 50 1 2 з 5 - детальніше -
Фрикадельки из курицы - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки из курицы 75 4 3 з 5 - детальніше -