Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Бульйон з баранини

( 4.9000 4 520 20 оцінок)

3016 - переглядів
200 хвилин порцій - 5 складність - 2 з 5
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Баранина - досить специфічне м'ясо, що має свій оригінальний смак, наваристість. У приготуванні бульйону з баранини, як правило, використовують частини м'яса на кістці, а м'якоть найчастіше залишають для використання в інших стравах. Крім того досвідчені кулінари рекомендують готувати бульйон з молодої баранини, тому що вважається, що чим старше м'ясо, тим менш приємний колір має зварений з нього бульйон.Деякі радять також віддавати перевагу м'ясу самки, воно м'якше за своєю структурою. Отже, вибравши на ринку найякіснішу баранину, приступимо до приготування смачного бульйону. Ще однією характерною особливістю баранини є її специфічний запах. Щоб нейтралізувати його в страві з баранини завжди додають багато різних спецій.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Бульйон з баранини" (на 100 грам)

  • Білки12.5 гр.
  • Жири13 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування бульйону з баранини вам знадобляться баранячі кістки. Найкраще використовувати свіжі мозкові кістки. Сполосніть їх під проточною водою, обсушіть, викладіть на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів. Надішліть в неї деко з кістками на 20 хвилин.

Крок - 1
02

Поки запікаються в духовці кістки, підготуйте овочі. Моркву ретельно помийте, розріжте поперек на кілька частин. Візьміть ріпчасту цибулю і зніміть не всю, а лише верхню частину лушпиння. Розріжте кожну цибулину на чотири частини. З часнику так само зніміть частину лушпиння і розріжте головку на дві частини поперек зубів. Всі овочі розкладіть в довільному порядку на чистому листі. Коли звільниться духовка, запікайте овочі протягом 30 - 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок - 2
03

Візьміть велику чисту каструлю і складіть в неї запечені кістки. Туди ж відправте і овочі, які тільки що дістали з духовки.

Крок - 3
04

Помийте під холодною водою цибулю-порей і стебла селери. Розріжте поперек на кілька частин. Надішліть в каструлю до кісток з овочами. Туди ж киньте лавровий лист, горошки чорного перцю, налийте потрібну кількість яблучного оцту.

Крок - 4
05

Залийте вміст каструлі холодною водою, щоб рідина злегка покрила продукти. Зверху покладіть пучок вимитої свіжої петрушки і листя селери. Накрийте каструлю кришкою і поставте на вогонь. За допомогою шумівки ретельно зніміть утворену при закипанні піну. Варіть на повільному вогні протягом 4 годин, періодично помішуючи.

Крок - 5
06

По закінченню цього періоду, зніміть каструлю з бульйоном з вогню. Виловіть ополоником всі кістки в окрему миску. Візьміть металеве сито і процідіть через нього бульйон в іншу каструлю. Залиште бульйон остигати.

Крок - 6
07

Коли бульйон стане желатиновим, зверху застигне шар жиру. Цей жир ретельно зніміть ложкою або лопаткою в окрему ємність. Розлийте бульйон з баранини по порціях. Подавайте до столу або використовуйте як основу для супів та інших різних страв. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісні голубці - покроковий рецепт, фото 1 Пісні голубці 90 6 4 з 5 - детальніше -
Фондан класичний - покроковий рецепт, фото 1 Фондан класичний 65 3 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Тартар до риби - покроковий рецепт, фото 1 Тартар до риби 25 1 2 з 5 - детальніше -