Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Бульйон Перші страви Російська кухня

Бульйон в мультиварці

( 4.8947 4 519 19 оцінок)
2209 - переглядів
60 хвилинпорцій - 5складність - 2 з 5
Бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Дієта: Здорове харчування

Актуальні рецепти: Зима, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Для тих, хто не має достатньо часу або вміння повозитися з бульйоном, наприклад стежачи за піною, постійно її знімаючи, і виконуючи ряд інших завдань, на допомогу придумали прекрасне диво техніки - мультиварку. Тепер приготувати курячий бульйон стане ще простіше, а результат ні на частку не поступиться за своєю якістю. Навіть навпаки, приготований в мультиварці бульйон, вийде більш увареним і томленим, а процес готування під щільно закритою кришкою збереже незвичайний аромат.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Вода 3 л.
  • Часник 3 зуб.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Крильця 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування бульйону в мультиварці можна використовувати не тільки курячі крила, але і стегна, головне дотримуйтеся ваги. Вимийте крила. Перевірте наявність дрібних пір'їнок і качалок, в разі потреби видаліть. Викладіть на деко і промокніть паперовим рушником зайву вологу.

Крок - 1
02

Увімкніть мультиварку на процес "Смаження" на 15-20 хвилин. Налийте в чашу рафіновану олію (можете використовувати оливкову, головне, щоб масло не мало запаху). Зачекайте, поки добре нагріється чаша з маслом.

Крок - 2
03

У чашу мультиварки з розігрітим рафінованим маслом покладіть кілька курячих крил в один шар. Обсмажте з двох сторін до появи золотистої скоринки, яка додасть бульйону пікантного смаку. Вийміть обсмажені крила.

Крок - 3
04

Покладіть другу порцію і готуйте аналогічно першої порції. Коли ви засмажили всі крила, очистіть велику цибулину. Наріжте її великими квадратиками або півкільцями.

Крок - 4
05

Висипаючи нарізану цибулю в чашу мультиварки, періодично помішуючи, обсмажте на олії, в якій готувалися крила, до м'якого стану.

Крок - 5
06

Також покладіть до цибулі, коли вона придбає коричневий колір і стане м'якою, зубки часнику. Часник годі й нарізати, а просто придавити тупим боком ножа, щоб віддати більше смаку і аромату бульйону в мультиварці. Перемішуючи, обсмажте протягом декількох хвилин.

Крок - 6
07

Додайте, до підсмаженої цибулі і часнику, спочатку невелику кількість води, перемішайте разом з овочами. Потім влийте решту води. Посоліть бульйон за смаком і покладіть курячі крила. Закрийте мультиварку і встановіть програму "Суп".

Крок - 7
08

По закінченню програми приготування, після сигналу мультиварки, спустіть повітря, відкрийте акуратно кришку. Поставте на глибоку миску сито або друшляк з марлею згорнутою в кілька шарів.

Крок - 8
09

З чаші мультиварки процідіть бульйон через сито разом з курячими крилами, придавлюючи їх ополоником, щоб забрати якомога більше м'ясного смаку і аромату. М'ясо з кістками відкладіть в сторону.

Крок - 9
10

Бульйон, приготований в мультиварці, розлийте в банки або інші зручні для вас ємності. Використовуйте бульйон для приготування супів, борщів або інших страв, що вимагають застосування бульйону. Бульйон в банках залиште остигати до кімнатної температури, потім зберігайте в холодильнику.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Часниковий соус з майонезом - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус з майонезом 35 1 2 з 5 - детальніше -
Хаш зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Хаш зі свинини 300 6 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -