Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Булочки Випічка Французька кухня

Булочки

( 4.8182 4 511 11 оцінок)
930 - переглядів
75 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочка- це здобна випічка з дріжджового та бездріжджового тіста і практично найвідоміший хлібобулочний виріб. Ця випічка може бути без начинки і з використанням різних варіацій наповнювача, може бути пісною чи ж з додаванням цукру або глазурі. Але в будь-якому вигляді булочки завжди користуються величезною популярністю.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 15 г.
  • Кунжут 1 ч.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Вода 3/4 скл.
  • Дріжджі сухі 2 ч.л
  • Цукор 3 ст.л
  • Молоко сухе 3 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Борошно пшеничне 2 1/4 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Поставте на плиту сковороду з антипригарним покриттям. Насипте в неї меншу частину борошна. Потім додайте воду. Перемішайте інгредієнти до однорідного стану і готуйте на помірному вогні приблизно 1 хвилину, поки маса не загусне. Зніміть сковороду з борошняною масою з плити і дайте охолонути.

Крок - 1
02

Тепер приступіть безпосередньо до приготування тіста для булочок. Візьміть глибоку миску. Налийте в неї теплу воду. У воду додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і сухе молоко. Перемішайте вінчиком, щоб суміш не мала грудочок. Залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі стали активними. У підсолодженому середовищі вони «працюють» краще.

Крок - 2
03

Після закінчення 5 хвилин висипте в дріжджову суміш, заздалегідь просіяне борошно (більшу її частину). Також покладіть в миску, до решти інгредієнтів, приготовлену на самому початку борошняну масу, яка до цього часу вже охолола.

Крок - 3
04

Замісити тісто руками прямо в мисці. За необхідності додайте до тіста ще води. Коли тісто вже зібралося в кого, влийте до нього невеликими порціями рослинне масло (але не все, залиште трохи, щоб змастити вимішене тісто). І знову добре вимісіть тісто, поки воно не почне відставати від рук і стінок миски. Коли тісто не прилипатиме до рук, викладіть його на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати, розтягуючи рухами, протягом 20-30 хвилин.

Крок - 4
05

Добре вимішане тісто покладіть назад в миску. Змастіть його поверхню невеликою кількістю рослинного масла. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 годину, щоб тісто підійшло.

Крок - 5
06

Коли тісто збільшилося в розмірі, зніміть плівку. Придавите його пальцями, щоб «здути». Потім викладіть тісто на робочу поверхню, скачайте з нього «ковбаску» і розділіть на 6 рівних частин. Присипте руки борошном. З кожної частини тіста сформуйте круглу булочку.

Крок - 6
07

Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером і змащене трохи рослинним маслом. Накрийте булочки рушником і залиште для вистоювання ще на 30 хвилин.

Крок - 7
08

Після закінчення часу змастіть тісто, використовуючи пензлик, холодною водою. А потім присипте кунжутним насінням. Поставте булочки в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте 20-25 хвилин.

Крок - 8
09

Підрум'янені, ароматні і дуже апетитні булочки вийміть з духовки. Змастіть верхню частину булочок розтопленим вершковим маслом. Дайте час повністю охолонути перед вживанням.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мексиканський соус гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1 Мексиканський соус гуакамоле 25 1 2 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
М’ясо на аерогрилі - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо на аерогрилі 120 2 3 з 5 - детальніше -
Салат царський з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Салат царський з грибами 45 3 3 з 5 - детальніше -