Укр
Рус
thermomix thermomix
Булочки Випічка Французька кухня

Булочки

75 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочка- це здобна випічка з дріжджового та бездріжджового тіста і практично найвідоміший хлібобулочний виріб. Ця випічка може бути без начинки і з використанням різних варіацій наповнювача, може бути пісною чи ж з додаванням цукру або глазурі. Але в будь-якому вигляді булочки завжди користуються величезною популярністю.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 15 г.
  • Кунжут 1 ч.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Вода 3/4 скл.
  • Дріжджі сухі 2 ч.л
  • Цукор 3 ст.л
  • Молоко сухе 3 ст.л
  • Вода 1/2 скл.
  • Борошно пшеничне 2 1/4 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Поставте на плиту сковороду з антипригарним покриттям. Насипте в неї меншу частину борошна. Потім додайте воду. Перемішайте інгредієнти до однорідного стану і готуйте на помірному вогні приблизно 1 хвилину, поки маса не загусне. Зніміть сковороду з борошняною масою з плити і дайте охолонути.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер приступіть безпосередньо до приготування тіста для булочок. Візьміть глибоку миску. Налийте в неї теплу воду. У воду додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і сухе молоко. Перемішайте вінчиком, щоб суміш не мала грудочок. Залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі стали активними. У підсолодженому середовищі вони «працюють» краще.

    Крок - 2
  3. 03

    Після закінчення 5 хвилин висипте в дріжджову суміш, заздалегідь просіяне борошно (більшу її частину). Також покладіть в миску, до решти інгредієнтів, приготовлену на самому початку борошняну масу, яка до цього часу вже охолола.

    Крок - 3
  4. 04

    Замісити тісто руками прямо в мисці. За необхідності додайте до тіста ще води. Коли тісто вже зібралося в кого, влийте до нього невеликими порціями рослинне масло (але не все, залиште трохи, щоб змастити вимішене тісто). І знову добре вимісіть тісто, поки воно не почне відставати від рук і стінок миски. Коли тісто не прилипатиме до рук, викладіть його на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати, розтягуючи рухами, протягом 20-30 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Добре вимішане тісто покладіть назад в миску. Змастіть його поверхню невеликою кількістю рослинного масла. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 годину, щоб тісто підійшло.

    Крок - 5
  6. 06

    Коли тісто збільшилося в розмірі, зніміть плівку. Придавите його пальцями, щоб «здути». Потім викладіть тісто на робочу поверхню, скачайте з нього «ковбаску» і розділіть на 6 рівних частин. Присипте руки борошном. З кожної частини тіста сформуйте круглу булочку.

    Крок - 6
  7. 07

    Викладіть булочки на деко, застелене пергаментним папером і змащене трохи рослинним маслом. Накрийте булочки рушником і залиште для вистоювання ще на 30 хвилин.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення часу змастіть тісто, використовуючи пензлик, холодною водою. А потім присипте кунжутним насінням. Поставте булочки в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте 20-25 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Підрум'янені, ароматні і дуже апетитні булочки вийміть з духовки. Змастіть верхню частину булочок розтопленим вершковим маслом. Дайте час повністю охолонути перед вживанням.

    Крок - 9

Оцінити рецепт