Булочки з маком - універсальна дріжджова випічка, яка може бути як смачним доповненням до чаю, так і основою для бургера. Пропонуємо один з найпростіших рецептів приготування макових булочок. Незважаючи на легкість готування, випічка вийде ніжною, повітряною, рум’яною і дуже апетитною.
Змішайте воду з молоком і нагрівайте до 35-40 градусів. Перелийте підігріту рідину в чашу міксера. Додайте туди цукор і сухі дріжджі і перемішайте. Коли дріжджі активуються, вбийте яйця.
Увімкніть міксер і ретельно вимісіть інгредієнти насадкою для тіста «гак» (місіть близько 30 секунд).
Просійте борошно. Всипте в дріжджову суміш частину просіяного борошна і сіль. Знову ретельно вимісіть «гаком». Всипте ще частину борошна і знову перемішайте гаком.
Якщо тісто рідкувате, як на фото, всипте ще борошно, але це залежить від якості борошна, молока, температури на кухні і т. д. Іноді тісто відразу виходить потрібної консистенції. Тому орієнтуйтеся по ситуації. Знову гарненько вимісіть.
Продовжуючи вимішувати, почніть невеликими шматочками додавати в тісто вершкове масло. Місіть, поки масло повністю не розійдеться.
Перекладіть готове тісто в миску. Воно повинно бути тягучим і липким. Накрийте миску з тістом тарілкою і поставте в тепле місце на 2-4 години. Тісто має вдвічі збільшитися в обсязі.
Коли це станеться, притрусіть робочу поверхню борошном і почніть руками вимішувати тісто. Місіть близько 5 хвилин. З готового тіста зліпіть круглі булочки, викладіть їх на застелений пергаментом деко і притисніть зверху. Відставте булочки на 45 хвилин в теплому місці. За цей час вони знову трохи піднімуться.
Змішайте яйце з водою і змастіть булочки сумішшю, щоб до них краще прилип мак і щоб вони красиво зарум’янилися в духовці. Посипте булочки маком.
Розігрійте духовку до 190 градусів і відправте туди деко з булочками на 15-20 хвилин. Вийміть готові булочки з маком з духовки, остудіть - і можете дегустувати. Усередині вони неймовірно м’які і повітряні. Смачного!
Випадкові рецепти