Укр
Рус
Булочки Випічка Українська кухня

Булочки з маком

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

779 - переглядів
120 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Булочки з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочки з маком - універсальна дріжджова випічка, яка може бути як смачним доповненням до чаю, так і основою для бургера. Пропонуємо один з найпростіших рецептів приготування макових булочок. Незважаючи на легкість готування, випічка вийде ніжною, повітряною, рум'яною і дуже апетитною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Булочки з маком " (на 100 грам)

  • Білки6.1 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи36 гр.
  • Калорії233 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Змішайте воду з молоком і нагрівайте до 35-40 градусів. Перелийте підігріту рідину в чашу міксера. Додайте туди цукор і сухі дріжджі і перемішайте. Коли дріжджі активуються, вбийте яйця.

Крок - 1
02

Увімкніть міксер і ретельно вимісіть інгредієнти насадкою для тіста «гак» (місіть близько 30 секунд).

Крок - 2
03

Просійте борошно. Всипте в дріжджову суміш частину просіяного борошна і сіль. Знову ретельно вимісіть «гаком». Всипте ще частину борошна і знову перемішайте гаком.

Крок - 3
04

Якщо тісто рідкувате, як на фото, всипте ще борошно, але це залежить від якості борошна, молока, температури на кухні і т. д. Іноді тісто відразу виходить потрібної консистенції. Тому орієнтуйтеся по ситуації. Знову гарненько вимісіть.

Крок - 4
05

Продовжуючи вимішувати, почніть невеликими шматочками додавати в тісто вершкове масло. Місіть, поки масло повністю не розійдеться.

Крок - 5
06

Перекладіть готове тісто в миску. Воно повинно бути тягучим і липким. Накрийте миску з тістом тарілкою і поставте в тепле місце на 2-4 години. Тісто має вдвічі збільшитися в обсязі.

Крок - 6
07

Коли це станеться, притрусіть робочу поверхню борошном і почніть руками вимішувати тісто. Місіть близько 5 хвилин. З готового тіста зліпіть круглі булочки, викладіть їх на застелений пергаментом деко і притисніть зверху. Відставте булочки на 45 хвилин в теплому місці. За цей час вони знову трохи піднімуться.

Крок - 7
08

Змішайте яйце з водою і змастіть булочки сумішшю, щоб до них краще прилип мак і щоб вони красиво зарум'янилися в духовці. Посипте булочки маком.

Крок - 8
09

Розігрійте духовку до 190 градусів і відправте туди деко з булочками на 15-20 хвилин. Вийміть готові булочки з маком з духовки, остудіть - і можете дегустувати. Усередині вони неймовірно м'які і повітряні. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з ковбасою 30 4 3 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні з ананасом - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні з ананасом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила без цукру - покроковий рецепт, фото 1 Пастила без цукру 45 2 3 з 5 - детальніше -