Укр
Рус
Булочки Випічка Білоруська кухня

Булочки «Як у мами»

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

720 - переглядів
65 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Булочки «Як у мами» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочки «Як у мами» - смачна, ніжна і повітряна випічка розлетиться зі столу в лічені хвилини. Такі булочки ідеально підходять для солодких ранкових бутербродів до чаю або на полуденок з молоком або компотом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Булочки «Як у мами»" (на 100 грам)

  • Білки5.2 гр.
  • Жири5 гр.
  • Вуглеводи47.6 гр.
  • Калорії261 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску всипте борошно. Додайте сіль, цукор, мелену корицю, суміш меленої гвоздики і мускатного горіха, дріжджі і цедру апельсина. Перемішайте сухі інгредієнти вінчиком до однорідного стану.

Крок - 1
02

У глибоку зручну для замішування тіста ємність налийте тепле молоко, вбийте яйце кімнатної температури, додайте ванільний екстракт і розм'якшене вершкове масло. Переміксуйте і додайте сухі інгредієнти. За допомогою дерев'яної палички замісіть тісто.

Крок - 2
03

Густу і однорідну масу викладіть на робочу поверхню і продовжуйте вимішувати тісто руками до тих пір, поки воно не буде липнути до рук. В середньому на це йде 15-20 хвилин. У глибоку миску налийте трохи олії. Сформуйте з маси кулю, викладіть в миску, і трохи змастіть маслом. Накрийте ємність харчовою плівкою і відправте в тепле місце на 60-90 хвилин.

Крок - 3
04

Поки тісто піднімається, займіться приготуванням начинки. У миску висипте родзинки і залийте гарячою водою. Через 15 хвилин процідіть і обсушіть сухофрукти рушником.

Крок - 4
05

Робочу поверхню притрусіть борошном і викладіть тісто. Розімніть його руками, сформувавши коло товщиною 5-7 мм. Висипте на тісто родзинки і розподіліть по всій поверхні. Загорніть тісто до центру з двох сторін і притисніть. Так само загорніть два інших краї. Поверніть масу в рулет і продовжуйте розминати тісто ще 2-3 хвилини.

Крок - 5
06

За допомогою терезів розділіть масу на 12 рівних частин. Вага кожної буде близько 60 м З кожної частини сформуйте кулю і викладіть на деко. Накрийте харчовою плівкою і поставте на розтійку на 45 хвилин. За цей час тісто збільшиться в 2 рази.

Крок - 6
07

Приготуйте суміш для прикраси верхівки випічки. У невеликій ємності змішайте борошно і воду. Викладіть масу в кондитерський мішок і нанесіть хрестоподібний малюнок на піднявшихся булочках.

Крок - 7
08

Поставте деко з частуванням в розігріту до 190 ° С духовку. Випікайте протягом 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 175 ° С і продовжуйте готувати ще 12-15 хвилин. Змішайте абрикосовий джем з теплою водою і змастіть верх готових булочок. Смачна випічка готова. Приємного вам чаювання!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет з сиром - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет з сиром 60 6 3 з 5 - детальніше -
Порційні курники - покроковий рецепт, фото 1 Порційні курники 75 4 3 з 5 - детальніше -
Хек смажений - покроковий рецепт, фото 1 Хек смажений 40 3 2 з 5 - детальніше -