Булочки «Вкусняшки» - рум'яна і пишна випічка, яка ідеально підходить для сніданку. Хоча виглядають «Вкусняшки» апетитно і симпатично, робляться вони дуже просто і з мінімуму інгредієнтів. Всі подробиці приготування булочок описані в нашому покроковому рецепті.
Розкришіть свіжі дріжджі в миску або всипте сухі швидкодіючі. Підігрійте чисту фільтровану воду (до 35-40 градусів) і влийте в миску з дріжджами.
Додайте трохи борошна і цукру. Перемішайте інгредієнти і поставте в тепле місце, щоб дріжджі активувалися.
В окрему ємність просійте через сито борошно, всипте сіль і перемішайте. Надішліть в борошно опару, що підійшла і підігріте до 35-40 градусів молоко. Почніть руками вимішувати тісто.
Влийте рослинне масло і місіть тісто близько 10 хвилин. Воно повинно стати однорідним, м'яким, еластичним і легко відставати від рук і робочої поверхні.
Зберіть тісто для булочок в грудку, покладіть в миску, покрийте тканиною і залиште в теплі на 2 години. За цей час воно має вдвічі вирости в обсязі.
Розстояне тісто перекладіть на робочу поверхню і розріжте на частини за кількістю булочок. Кожному шматочку надайте округлу форму.
Застеліть деко пергаментом і викладіть туди заготовки. Кожну «вкусняшку» розділіть кулінарним шпателем або ножем навпіл, але не до кінця і злегка присипте борошном. Накрийте булочки тканиною і залиште в теплі на 40 хвилин, щоб вони «підросли».
Через 40 хвилин розігрійте духовку до 200 градусів і виберіть верхнє і нижнє запікання без конвекції. На дно поставте піддон з водою для зволоження і відправте лист з булочками в духовку на 20-25 хвилин. Дістаньте готові булочки «Вкусняшки» з духовки і остудіть. Вони рум'яні, м'які і пишні. Смачного!
Випадкові рецепти