Булочки «Шкільні» колись продавалися в кожній шкільній їдальні. Пишна, рум'яна випічка і стакан молока були улюбленим перекусом учнів. Пропонуємо рецепт тих самих шкільних булочок, які всі так любили в дитинстві.
Підігрійте воду до 35-40 градусів, розведіть в ній дріжджі і мед і дайте постояти 10 хвилин.
Через 10 хвилин влийте в дріжджовий розчин рослинне масло і перемішайте.
В окрему миску засипте борошно і потроху всипте половину в дріжджову суміш, постійно помішуючи. Додайте сіль і знову перемішайте.
Всипте борошно і вимісіть пружне тісто. Зберіть тісто в грудку, накрийте ємність з ним кухонною плівкою і відправте в тепле місце приблизно на 1-1,5 години. Обсяг тіста повинен подвоїтися.
Коли це станеться, пріпиліть борошном робочу поверхню і акуратно зігніть тісто, загортаючи його всередину. Потім дайте тісту постояти хвилин 10 і знову вимісіть таким же чином (загортаючи всередину). Повторіть двічі.
З готового тіста сформуйте ковбаску. Відрізуйте від неї шматочки і формуйте булочки, теж звертаючи всередину. Потім катайте кожен шматочок тіста долонькою по робочій поверхні, щоб він став гладким.
Застеліть деко пергаментом і перекладіть туди заготовки для булочок на деякій відстані один від одного, так як вони ще виростуть в обсязі. Накрийте деко з булочками тканиною і залиште в теплі ще хвилин на 40.
Яйце вимийте, просушіть і розбийте в окрему ємність. Злегка збийте яйце виделкою і змастіть булочки, щоб під час випікання вони зарум'янилися. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бажано на дно поставити каструлю з водою, щоб, випаровуючись, вона зволожувала випічку. Готові булочки «Шкільні» вийміть з духовки, дайте постояти 6-7 хвилин - і можете пробувати. Вони рум'яні, повітряні і дуже ніжні. Смачного!
Випадкові рецепти