Укр
Рус
Булочки Випічка Українська кухня

Булочки «Шкільні»

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

670 - переглядів
75 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Булочки «Шкільні» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Булочки «Шкільні» колись продавалися в кожній шкільній їдальні. Пишна, рум'яна випічка і стакан молока були улюбленим перекусом учнів. Пропонуємо рецепт тих самих шкільних булочок, які всі так любили в дитинстві.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Булочки «Шкільні»" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири11.6 гр.
  • Вуглеводи39.9 гр.
  • Калорії288 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Підігрійте воду до 35-40 градусів, розведіть в ній дріжджі і мед і дайте постояти 10 хвилин.

Крок - 1
02

Через 10 хвилин влийте в дріжджовий розчин рослинне масло і перемішайте.

Крок - 2
03

В окрему миску засипте борошно і потроху всипте половину в дріжджову суміш, постійно помішуючи. Додайте сіль і знову перемішайте.

Крок - 3
04

Всипте борошно і вимісіть пружне тісто. Зберіть тісто в грудку, накрийте ємність з ним кухонною плівкою і відправте в тепле місце приблизно на 1-1,5 години. Обсяг тіста повинен подвоїтися.

Крок - 4
05

Коли це станеться, пріпиліть борошном робочу поверхню і акуратно зігніть тісто, загортаючи його всередину. Потім дайте тісту постояти хвилин 10 і знову вимісіть таким же чином (загортаючи всередину). Повторіть двічі.

Крок - 5
06

З готового тіста сформуйте ковбаску. Відрізуйте від неї шматочки і формуйте булочки, теж звертаючи всередину. Потім катайте кожен шматочок тіста долонькою по робочій поверхні, щоб він став гладким.

Крок - 6
07

Застеліть деко пергаментом і перекладіть туди заготовки для булочок на деякій відстані один від одного, так як вони ще виростуть в обсязі. Накрийте деко з булочками тканиною і залиште в теплі ще хвилин на 40.

Крок - 7
08

Яйце вимийте, просушіть і розбийте в окрему ємність. Злегка збийте яйце виделкою і змастіть булочки, щоб під час випікання вони зарум'янилися. Надішліть деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок - 8
09

Бажано на дно поставити каструлю з водою, щоб, випаровуючись, вона зволожувала випічку. Готові булочки «Шкільні» вийміть з духовки, дайте постояти 6-7 хвилин - і можете пробувати. Вони рум'яні, повітряні і дуже ніжні. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ без буряка - покроковий рецепт, фото 1 Борщ без буряка 55 5 4 з 5 - детальніше -
Голубці з савойської капусти - покроковий рецепт, фото 1 Голубці з савойської капусти 60 5 4 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки в майонезі - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки в майонезі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тістечко з печива - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко з печива 30 3 3 з 5 - детальніше -