Булочки на молоці - м'яка і повітряна дріжджова випічка, яка відмінно підійде для сніданку, закусок і бутербродів. Такі булочки поєднуються і з солодкими (варення, шоколад, згущене молоко), і з солоними (ковбаса, м'ясо, шинка, бекон) начинками. Навіть якщо просто намазати їх вершковим маслом, вийде смачно і апетитно.
Підготуйте інгредієнти для булочок. Заздалегідь вийміть з холодильника вершкове масло, щоб воно розм'якшилося. Яйце вимийте, просушіть і розбийте в окрему ємність. Борошно просійте.
Молоко підігрійте до 35-40 градусів, перелийте в чашу міксера, додайте цукор, покришіть свіжі дріжджі і перемішайте суміш насадкою для тіста (крюком). Не вимикаючи міксер, влийте в чашу яйце і вимішуйте близько 30 секунд.
Вимкніть міксер і всипте в чашу всю муку. Знову вимісіть насадкою для тіста. Коли суміш загусне, додайте сіль. Після цього місіть тісто рівно 2 хвилини. Воно стане схожим на густу липку пасту.
У цей момент почніть по шматочках додавати вершкове масло, кожен раз вимішуючи тісто до однорідності. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і поставте в тепло приблизно на 1-1,5 години. Воно повинно сильно вирости в обсязі.
Коли тісто добре підніметься, пріпиліть борошном робочу поверхню, перекладіть туди тісто і сформуйте ковбаску. Розріжте її на шматочки по кількості булочок (у нас 12). Кожен шматочок розкачайте качалкою в тонкий довгий пласт і скрутіть рулетом.
Застеліть деко пергаментом і викладіть туди вийшовші рулетики. Залиште між ними деяку відстань, так як вони ще виростуть в обсязі. Накрийте деко тканиною і залиште в теплі на 15 хвилин.
В окремій ємності змішайте яєчні жовтки з оцтом і змажте сумішшю булочки, щоб вони красиво зарум'янилися при випічці.
Розігрійте духовку до 170 градусів і відправте туди деко з булочками на 15-20 хвилин. Готову випічку вийміть з духовки і остудіть. Булочки на молоці виглядають неймовірно апетитно. При цьому вони дуже м'які і ніжні. Якщо на них натиснути рукою, булочки легко відновлюють форму. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти