Булочки з варенням або, як їх ще називають "Buhtle" - дуже поширений десерт в Сербії. Вони виглядають дуже повітряними, м'якими і пухнастими, що і є їх смак!
Залийте в невелику каструлю молоко і засипте трохи цукру. На середньому вогні нагрівайте, поки молоко не стане теплим. Це означає, суміш повинна бути теплою, а не гарячою або киплячою.
Додайте сухі дріжджі в суміш молока і цукру, трохи перемішайте і дайте їм активізуватися / з'являться бульбашки. Розтопіть масло і дайте йому трохи охолонути.
У велику миску розбийте по черзі курячі яйця. Щоб відміряти половину курячого яйця, просто збийте його в мисці, а потім розділіть масу на дві частини. Додайте в яйця сіль, цукор і швидко перемішайте вилкою. Додайте так само раніше підготовлене топлене масло і дріжджі і ще раз перемішайте.
Почніть додавати в яєчну суміш, попередньо просіяне борошно. Продовжуйте додавати борошно порціями, перемішуючи виделкою. Коли стане занадто складно продовжувати місити вилкою, почніть вимішувати масу руками. Додайте досить борошна, щоб тісто відривалося від краю і залишалося трохи липким.
Сформуйте з підготовленого тіста кулю і залиште його в мисці. Накрийте миску кухонним рушником. Залиште тісто в теплому місці, щоб воно збільшилося вдвічі. Це займе не менше 45 хвилин.
А поки змастіть маслом круглу форму для випікання діаметром близько 25 см. Коли тісто збільшиться вдвічі, ще раз трохи його вимісіть. Розділіть тісто приблизно на вісімнадцять кульок.
Втисніть кожну кулю в диск. У центр кожного диска додайте приблизно по ложці варення (цей інгредієнт ви вибираєте на свій смак). Потім закрийте диск з варенням, щоб знову сформувати кулю.
Всі кульки з варенням викладіть в змащену маслом форму для запікання. Накрийте кухонним рушником. Залиште майбутню випічку в теплому місці, щоб вона збільшилася вдвічі. Це займе не менше 30 хвилин.
Тим часом в невеликій мисці змішайте яєчний жовток з водою. Коли булочки збільшаться вдвічі, змастіть кожну яєчною сумішшю. Надішліть деко з булочками в духовку і випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин або до золотистої скоринки. Як тільки дріжджові булочки з варенням будуть готові, посипте їх цукровою пудрою і насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти