Одним з найпопулярніших здобних виробів є булочки з дріжджового тіста, які відмінно підходять як для ранкового чаювання, так і для будь-якого святкового випадку. Втім, такі булки можуть бути солодкими і без цукру, з начинкою або порожніми. Коротше, якщо раптом вам захочеться до чаю смачну, пишну булочку, а магазину поруч немає, тоді у вас в запасі обов'язково повинен бути наш рецепт. Ви ніколи не пробували самі робити булочки? Не турбуйтеся, домашні булочки на дріжджах пекти недовго, а ось розлітаються зі столу миттєво, тому думаю, що цей рецепт вас обов'язково спокусить.
На чому б не готувалося тісто для здоби, для початку потрібно приготувати опару, тоді потрібно буде менше часу для того, щоб тісто піднялося швидше. Ну, давайте вже все-таки спробуємо спекти булочки самостійно, щоб навчитися це робити бездоганно. Розминаємо в мисці дріжджі і додаємо цукор. Тепер доливаємо молоко, яке повинно бути теплим, тобто, не холодним і не гарячим, а саме такої температури, щоб дріжджі добре активувалися.
Тепер вміст миски перемішуємо і залишаємо на півгодини в теплому місці. У глибоку посудину висипаємо необхідну кількість борошна екстра і додаємо яйця.
Потім вливаємо туди попередньо змішані дріжджі і розтоплене масло, зверху посипаємо сіллю. Перемішуємо всі інгредієнти разом за допомогою ложки, а коли починає формуватися тісто, змішуємо руками.
Отримане дріжджове тісто накриваємо тканиною і залишаємо для підняття в теплому місці. Поки підходить наше тісто для булочок, беремося за підготовку начинки. В окрему глибоку миску кладемо сир і додаємо яєчний жовток.
Тепер кидаємо масло, посипаємо цукровою пудрою і ванільним цукром. Після цього змішуємо всі інгредієнти міксером в однорідну масу. Потім додаємо замочений ізюм в змішану масу і перемішуємо все за допомогою лопатки. Ось і все, начинка готова.
Тепер посипаємо борошном стільницю і викладаємо тісто. Розкачуємо його в пласт прямокутної форми не надто тонко. Поверх розкачаного тіста викладаємо сир з родзинками, розподіляємо його по всій поверхні, трохи не дістаючи до країв.
Далі загортаємо тісто так, щоб вийшов рулон. Використовуючи ніж, розрізаємо приготований рулет на 12 однакових частин.
Після цього деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього нарізані шматочки тіста. Після цього накриваємо тканиною і залишаємо на годину, щоб піднялося. Коли майбутні булочки трохи підійдуть, змащуємо їх збитим яйцем.
Потім ставимо деко зі здобою в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо протягом 30 хвилин. Випечені булочки на дріжджах поливаємо глазур'ю. Ось тепер наші кондитерські вироби можна сміливо подавати до столу.
Випадкові рецепти