Укр
Рус
Булочки Випічка Французька кухня

Булочки на дріжджах

( 4.8750 4 58 8 оцінок)
1081 - переглядів
100 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Одним з найпопулярніших здобних виробів є булочки з дріжджового тіста, які відмінно підходять як для ранкового чаювання, так і для будь-якого святкового випадку. Втім, такі булки можуть бути солодкими і без цукру, з начинкою або порожніми. Коротше, якщо раптом вам захочеться до чаю смачну, пишну булочку, а магазину поруч немає, тоді у вас в запасі обов'язково повинен бути наш рецепт. Ви ніколи не пробували самі робити булочки? Не турбуйтеся, домашні булочки на дріжджах пекти недовго, а ось розлітаються зі столу миттєво, тому думаю, що цей рецепт вас обов'язково спокусить.

Інгредієнти

  • Глазур за смаком
  • Ізюм 2 ст.л
  • Ванільний цукор 9 г.
  • Цукрова пудра 2 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Жовток 1 шт.
  • Сир 250 г.
  • Сіль 1 щіп.
  • Масло топлене 50 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 400 г.
  • Молоко 130 мл.
  • Цукор 50 г.
  • Дріжджі 25 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На чому б не готувалося тісто для здоби, для початку потрібно приготувати опару, тоді потрібно буде менше часу для того, щоб тісто піднялося швидше. Ну, давайте вже все-таки спробуємо спекти булочки самостійно, щоб навчитися це робити бездоганно. Розминаємо в мисці дріжджі і додаємо цукор. Тепер доливаємо молоко, яке повинно бути теплим, тобто, не холодним і не гарячим, а саме такої температури, щоб дріжджі добре активувалися.

Крок - 1
02

Тепер вміст миски перемішуємо і залишаємо на півгодини в теплому місці. У глибоку посудину висипаємо необхідну кількість борошна екстра і додаємо яйця.

Крок - 2
03

Потім вливаємо туди попередньо змішані дріжджі і розтоплене масло, зверху посипаємо сіллю. Перемішуємо всі інгредієнти разом за допомогою ложки, а коли починає формуватися тісто, змішуємо руками.

Крок - 3
04

Отримане дріжджове тісто накриваємо тканиною і залишаємо для підняття в теплому місці. Поки підходить наше тісто для булочок, беремося за підготовку начинки. В окрему глибоку миску кладемо сир і додаємо яєчний жовток.

Крок - 4
05

Тепер кидаємо масло, посипаємо цукровою пудрою і ванільним цукром. Після цього змішуємо всі інгредієнти міксером в однорідну масу. Потім додаємо замочений ізюм в змішану масу і перемішуємо все за допомогою лопатки. Ось і все, начинка готова.

Крок - 5
06

Тепер посипаємо борошном стільницю і викладаємо тісто. Розкачуємо його в пласт прямокутної форми не надто тонко. Поверх розкачаного тіста викладаємо сир з родзинками, розподіляємо його по всій поверхні, трохи не дістаючи до країв.

Крок - 6
07

Далі загортаємо тісто так, щоб вийшов рулон. Використовуючи ніж, розрізаємо приготований рулет на 12 однакових частин.

Крок - 7
08

Після цього деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього нарізані шматочки тіста. Після цього накриваємо тканиною і залишаємо на годину, щоб піднялося. Коли майбутні булочки трохи підійдуть, змащуємо їх збитим яйцем.

Крок - 8
09

Потім ставимо деко зі здобою в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо протягом 30 хвилин. Випечені булочки на дріжджах поливаємо глазур'ю. Ось тепер наші кондитерські вироби можна сміливо подавати до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Багет с чесноком - покроковий рецепт, фото 1 Багет с чесноком 80 1 3 з 5 - детальніше -
Макароны в томатной пасте - покроковий рецепт, фото 1 Макароны в томатной пасте 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинина по-мужски - покроковий рецепт, фото 1 Свинина по-мужски 40 4 3 з 5 - детальніше -
Закваска - покроковий рецепт, фото 1 Закваска 150 1 3 з 5 - детальніше -