Укр
Рус
Булочки Випічка Французька кухня

Булочка з родзинками

( 4.7500 4 58 8 оцінок)
1035 - переглядів
75 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Булочка з родзинками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Немає нічого зворушливий, коли вся родина збирається за ранковим чаюванням. Особливо відчувається тепла домашня атмосфера, якщо на столі апетитно вабить ароматом смачна здобна випічка. Для такого випадку дуже добре підійдуть булочки з родзинками, рецептів яких багато, і кожен по своєму чудовий. Проте я хочу запропонувати вам розповісти рецепт приготування таких булочок у себе вдома.

Інгредієнти

  • Джем за смаком
  • Ізюм 1/4 скл.
  • Цукор 1 ст.л
  • Кориця 1 ч.л
  • Вершкове масло 280 г.
  • Розпушувач для тіста 9 г.
  • Сіль 1 ч.л
  • Борошно 350 г.
  • Цукор тростинний 40 г.
  • Дріжджі сухі 1/2 ч.л
  • Масло топлене 175 мл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте вже скоріше приготуємо апетитні булочки з родзинками за нашим рецептом, адже продуктів нам знадобиться небагато, хоча часу доведеться витратити досить, як не як, тісто дріжджове. Хоча всі ми звикли до того, що ніяка здоба не обходиться без великої кількості яєць, відразу хочу попередити, що яйця в дріжджовому тісті величезної ролі не грають, тому достатньо буде лише одного. Насамперед нам необхідно активувати дріжджі. Для цього налити в посудину молоко, додати цукор, краще взяти тростинний.

Крок - 1
02

Потім додати сухі дріжджі, добре перемішати і залишити на 5 хвилин до утворення піни.

Крок - 2
03

У глибоку миску засипати просіяне борошно, посипати сіллю і додати розпушувач.

Крок - 3
04

У посудину з активованими дріжджами вбити яйце і вінчиком добре перемішати в однорідну масу. Борошно з розпушувачем пересипати в посудину глибше і поступово вливаючи розчинені в молоці дріжджі, змішати з допомогою ложки.

Крок - 4
05

Потім додати сюди ж м'яке вершкове масло і добре перемішавши, накрити миску з тістом харчовою плівкою. Залишити тісто в такому стані на півтори - дві години.

Крок - 5
06

Після цього перекласти наше тісто на харчову плівку, добре загорнути і залишити відпочивати в холодильнику ще на 45-60 хвилин.

Крок - 6
07

Грудку вершкового масла викласти на пергамент, загорнути і за допомогою качалки розім'яти його в пласт, залишити на годину, поклавши зверху загорнуте в плівку тісто.

Крок - 7
08

Потім, посипавши борошном поверхню столу, викласти тісто і розкачати в пласт прямокутної форми. Виклавши на одну половину розм'якшене масло, накрити другою половиною і зробити защипи по всьому периметру. За допомогою качалки злегка розкачати тісто, трохи притрусивши борошном.

Крок - 8
09

Після цього розкатаний пласт тіста згорнути акуратно з двох сторін. Після цього посипати борошном приготований шматок тіста і трохи поверхню столу. Знову розкачати і звернувши таким же чином, ще раз розкачати.

Крок - 9
10

Згорнути тісто в кілька шарів і звернув в харчову плівку, залишити на 4 години в холодильнику. По закінченню цього часу викласти тісто на поверхню, посипану борошном, і також присипати саме тісто, розкачати.

Крок - 10
11

Потім змастити поверхню розкачаного тіста яєчним жовтком і посипати цукром з корицею. Після цього викласти по всій поверхні родзинки і, починаючи з короткого краю, згорнути тісто в колоду.

Крок - 11
12

Розрізати згорнуте тісто на однакові шматочки, використовуючи шматок нитки. Помістити розрізаною стороною вниз на деко, щоб шматочки були на відстані один від одного. Трохи придавити кожну скибочку тіста рукою, надавши форму булочки.

Крок - 12
13

Злегка накрити харчовою плівкою і дати піднятися в прохолодному місці приблизно на півгодини. Після цього розігріти духовку до 210 градусів, змастити збитим яйцем з допомогою кисті для тіста і поставити в духовку.

Крок - 13
14

Запікати протягом 10 хвилин, після чого знизити температуру до 170 градусів і випікати ще 8-10 хвилин до золотисто - коричневого кольору. Залишити охолонути на решітці, змастити зверху тонким шаром абрикосового джему. А тепер насолоджуйтеся!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рулет из лаваша с лососем - покроковий рецепт, фото 1 Рулет из лаваша с лососем 30 2 2 з 5 - детальніше -
Ягоды замороженные - покроковий рецепт, фото 1 Ягоды замороженные 35 1 2 з 5 - детальніше -
Пирожное корзинка - покроковий рецепт, фото 1 Пирожное корзинка 60 3 3 з 5 - детальніше -