Укр
Рус
thermomix thermomix
Булочки Випічка Французька кухня

Булочка з маком

65 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Булочка з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Я не знаю, де знайти дім, в якому б не влаштовувалися чаювання зі всілякими десертами і солодощами. А що може бути краще для такого випадку ароматної домашньої випічки, приготовленої власними руками. Можливо, ви так само як і я просто обожнюєте домашню випічку, наприклад, булочки з маком. Їх можна подавати до сніданку або дітям на полуденок з молоком, або ж взяти з собою на природу. Ось саме тому я і вирішив поділитися з вами рецептом випічки, в яку ви і ваші рідні закохаєтесь з першого погляду і назавжди.

Інгредієнти

  • Молоко 1 скл.
  • Дріжджі сухі 11 г.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Цукор 4 ст.л
  • Борошно 3 скл.
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Мак 1/2 скл.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Цукрова пудра 1 скл.
  • Вода 3 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Головне для вас запастися трохи терпінням і деякими знаннями секрету приготування ідеального тіста. А якщо ще зумієте приготувати правильно начинку, то в результаті отримаєте такі ласощі, що зможете здивувати будь-якого ласуна і навіть того, хто не великий шанувальник випічки. У велику миску заливаємо рослинне молоко і додаємо оливкову олію. Ще насипаємо кокосовий цукор і сухі дріжджі.

    Крок - 1
  2. 02

    Все добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і залишаємо на 10 хвилин, щоб дріжджі почали пінитися. Після цього в дріжджову суміш просіюємо борошно по склянці і перемішуємо, поступово додаючи решту муки.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім кидаємо дрібку солі і перемішуємо, поки тісто буде м'яким і трохи липким. Тепер посипаємо злегка борошном поверхню столу і викладаємо з миски тісто. Вимішуємо буквально пару хвилин і формуємо кульку з тіста.

    Крок - 3
  4. 04

    Оливковою олією змащуємо миску, в якій замішували, знову туди перекладаємо кружок приготованого тіста і струшуємо миску, щоб воно вкрилося маслом. Миску накриваємо рушником і залишаємо на 1-1,5 години або до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі.

    Крок - 4
  5. 05

    Після цього знову викладаємо його на поверхню, посипану борошном, і знову злегка замішуємо. Потім розгортаємо тісто в пласт прямокутної форми товщиною не більше 1 см.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер нехай тісто відпочиває, а ми тим часом візьмемося за підготовку начинки для булочок. Так, як в нашому випадку начинка з маку, нам буде потрібно окрема увага, тому як для її приготування потрібно приділити час.

    Крок - 6
  7. 07

    Для цього кладемо в невеликий сотейник вершкове масло і на слабкому вогні розтоплюємо його. Потім додаємо мак і залишився кокосовий цукор. Перемішуємо і готуємо на слабкому вогні, поки мак не стане м'яким.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер приступаємо до формування булочок. Викладаємо макову начинку на розкачане тісто і рівномірно розподіляємо лопаткою начинку по тісту.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього загортаємо змащене маком тісто з одного боку на інший. Таким чином утворивши довгий рулетик. Тепер нарізаємо згорнуте тісто скибочками приблизно 3-4 см завтовшки.

    Крок - 9
  10. 10

    Перекладаємо нарізані рулони на злегка змащену жиром форму для випічки і залишаємо на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 180 C, поміщаємо форму з тестом на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку.

    Крок - 10
  11. 11

    Випікаємо булочки протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки вони стануть рум'яними. Ще нам необхідно прикрасити булочки з маком, але для цього ми їх трохи охолоджуємо.

    Крок - 11
  12. 12

    У невелику посудину насипаємо цукрову пудру, додаємо кілька чайних ложок води і перемішуємо до повного розчинення цукру. Тепер злегка змащуємо приготовленою глазур'ю булочки і залишаємо, поки вона трохи просушиться. Нарешті, дуже смачні булочки з маком готові.

    Крок - 12

Оцінити рецепт