Я не знаю, де знайти дім, в якому б не влаштовувалися чаювання зі всілякими десертами і солодощами. А що може бути краще для такого випадку ароматної домашньої випічки, приготовленої власними руками. Можливо, ви так само як і я просто обожнюєте домашню випічку, наприклад, булочки з маком. Їх можна подавати до сніданку або дітям на полуденок з молоком, або ж взяти з собою на природу. Ось саме тому я і вирішив поділитися з вами рецептом випічки, в яку ви і ваші рідні закохаєтесь з першого погляду і назавжди.
Головне для вас запастися трохи терпінням і деякими знаннями секрету приготування ідеального тіста. А якщо ще зумієте приготувати правильно начинку, то в результаті отримаєте такі ласощі, що зможете здивувати будь-якого ласуна і навіть того, хто не великий шанувальник випічки. У велику миску заливаємо рослинне молоко і додаємо оливкову олію. Ще насипаємо кокосовий цукор і сухі дріжджі.
Все добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і залишаємо на 10 хвилин, щоб дріжджі почали пінитися. Після цього в дріжджову суміш просіюємо борошно по склянці і перемішуємо, поступово додаючи решту муки.
Потім кидаємо дрібку солі і перемішуємо, поки тісто буде м'яким і трохи липким. Тепер посипаємо злегка борошном поверхню столу і викладаємо з миски тісто. Вимішуємо буквально пару хвилин і формуємо кульку з тіста.
Оливковою олією змащуємо миску, в якій замішували, знову туди перекладаємо кружок приготованого тіста і струшуємо миску, щоб воно вкрилося маслом. Миску накриваємо рушником і залишаємо на 1-1,5 години або до тих пір, поки тісто не збільшиться вдвічі.
Після цього знову викладаємо його на поверхню, посипану борошном, і знову злегка замішуємо. Потім розгортаємо тісто в пласт прямокутної форми товщиною не більше 1 см.
Тепер нехай тісто відпочиває, а ми тим часом візьмемося за підготовку начинки для булочок. Так, як в нашому випадку начинка з маку, нам буде потрібно окрема увага, тому як для її приготування потрібно приділити час.
Для цього кладемо в невеликий сотейник вершкове масло і на слабкому вогні розтоплюємо його. Потім додаємо мак і залишився кокосовий цукор. Перемішуємо і готуємо на слабкому вогні, поки мак не стане м'яким.
Тепер приступаємо до формування булочок. Викладаємо макову начинку на розкачане тісто і рівномірно розподіляємо лопаткою начинку по тісту.
Після цього загортаємо змащене маком тісто з одного боку на інший. Таким чином утворивши довгий рулетик. Тепер нарізаємо згорнуте тісто скибочками приблизно 3-4 см завтовшки.
Перекладаємо нарізані рулони на злегка змащену жиром форму для випічки і залишаємо на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 180 C, поміщаємо форму з тестом на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку.
Випікаємо булочки протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки вони стануть рум'яними. Ще нам необхідно прикрасити булочки з маком, але для цього ми їх трохи охолоджуємо.
У невелику посудину насипаємо цукрову пудру, додаємо кілька чайних ложок води і перемішуємо до повного розчинення цукру. Тепер злегка змащуємо приготовленою глазур'ю булочки і залишаємо, поки вона трохи просушиться. Нарешті, дуже смачні булочки з маком готові.
Випадкові рецепти